February 11, 2004

tęsiant surrealizmo temą


"My painting is visible images which conceal nothing; they evoke mystery and, indeed, when one sees one of my pictures, one asks oneself this simple question 'What does that mean'? It does not mean anything, because mystery means nothing either, it is unknowable."


René Magritte

čia iš automatistų. tų surrealistų, kurie siekia tik vaizdo. iš pradžių pamislyjau 'fuck juos'. bet kai pamačiau magritte vaizdų, apsigalvojau.

bet ir čia kiek melo. pikaso su dali buvo paskelbti vieni svarbiausių surrealizmo atstovų dailėje, kai pirmasis išvis nedalyvavo šiame meniniame judėjime, o antrasis buvo palaipsniui maloniai išprašytas iš surrealistų bendruomenės už kurybos komercializavimą.

kodėl man aplamai tas surrealizmas užkliuvo? tai būtų situacionizmo ir šitos dabar madingos fuckthesystem teorijos pradžia. nu, gal pačios pačiausios šaknys prasidėjo dadaizme, vos prasidėjus WW1. bet surrealizmas suformavo tikslius norus ir idėjas, o ne tiesiog aklą fuckyou meną. nors ir tas man patinka. pagavau ką reiškia visos tos nebūtos formos surrealizmo dailėje. tai yra rodoma apie tą patį spektaklį apie kurį rašė deborgas. kur yra miražas, kur realybė? kur iliuzijos ir kur tikrasis pasaulis? tas: tai, kas dabar yra vadinama realybe yra iliuzija, o tai, kas vadinama utopija, tikrasis pasaulis.
tuo tarpu dabar, kai mums vis dar reikia fetišizmo, laisvalaikiui pamaloninti akį, nes kartais minčių per daug, yra automatizmas. kuris yra daug vertingesnis imho nei abstraktusis menas [nu gal atidėkim abstraktujį ekspresionizmą]. gaila, kad autorinių teisių įstatymai uždraudė publikuoti magritte darbus nete. bet man atrodo galima susirasti paieškojus

Posted by vaikas at February 11, 2004 08:40 PM
Comments
Post a comment









Remember personal info?