" /> st_: November 2004 Archives

« October 2004 | Main | December 2004 »

November 27, 2004

no more demons of the past

Kad įsitikintum akivaizdžia tiesa, turi ją pamatyt savo akimis. Ji priblokš paprastumu, atmieš visas advanced emocijas, pridės kompresą prie įtemptų nervų, o pasaulis vėl nušvis 32bit'ų spalvom, tarsi tavo draiveriai būtų pradėję tik dabar funkcionuoti.
Dabar jau galėsi paleisti peilį iš dantų ir eit palengva ardyt barikadų prie nuosavos irštvos įėjimo. Daugiau jokių degančių kryžiaus formos siluetų sapnuose. Daugiau nebegąsdins pamėkliški troleibusų atspindžiai stotelių stikluose. Ir žvilgsnis daugiau nebekliuvinės už folderio, talpinančio 2 metų rezistenciją.
Rožių revoliucija smegeninėj? Pats laikas.

November 21, 2004

nieko sukrečiančio

(Už-)Vakar neatsargiai per kažką brūkštelėjau delnu ir užtaikiau ant vinies. Po to, kai atlikau skubų formalumą sugriežt dantimis, pradėjau apžiūrinėt paliktas vėžes. Vinis pasielgė labai praktiškai - įtaikė į tai, kas vadinama 'gyvenimo linija' ir nuslinko ja. Pėdsaką žymėjo labai gražus paraudimas. Su kažkokia maniakiška piktdžiuga laukiau kraujo, bet šis tąsyk pasirodė per drovus. Nuo savęs gailėjimosi atitraukė katė, perbraukusi uodega per kojas ir padavus garsinį signalą dėl pietų meto artėjimo.
(Už-)Užvakar šauniai užsnigo. Bet šalta neatrodė, nei autobuse, nei lauke. Nebe tie laikai, kai į autobusą bėgdavai pasišildyt, nes namie radiatoriai apsimetė metalo laužu. Gr, o dar prieš savaitę tai vėl buvo grįžę. 1dienį sunaudojau tris nosinių pakelius. Visgi apima nykus jausmas, kai jauti, kaip nuosavas kvėpavimas stingdo kūną (O, bet juk baigiu grįžt prie antro asmens. Regresas minčių reiškime? Nu ir ok, šalin mood'us:).
Paskutiniu metu apskritai, atrodo, teužsiimu tuo, kad sugeriu svetimas problemas, mixuoju su savom ir dar apsimetu, kad tesu komandiruotas stebėtojas. Jausmas permanentinis, skirtumas dabar tik toks, kad vaizduotė tą problemų košę smulkina į kulkų pavidalo gabaliukus, įkiša į rankas kaunterstraikinį šautuviūkštį ir liepia veikt pagal aplinkybes. Aš nusičiaudėju nuo parako ir pabundu. "Kai diktatorius užčiaupia opozicijai burną, prasideda didelė velniava." - prisimenu sakinį iš knygos palei lovą. Turbūt tai pagrindinis motyvas, kodėl racionalumas pas mane dar neįveikė vaizduotės. Arba atvirkščiai. Neaišku, kas iš jų - populistas. Tiesa, dar turėtų būt nepriklausomas trečias kandidatas - sveikas protas, bet jis seniai emigravęs.
Laisvę visa tai išvemti online man užgniaužia 'too many connections'. Reiks pasiklaust, ar internetas - viešoji gėrybė. Anyway, rytas nepabėgz.
WinAMPas - pats keisčiausias naminis padaras, pagalvoju.

November 6, 2004

interieur

Temt pradėjo anksti anksti. Išmuša bet kokį darbingumą. Švist pradėjo irgi per anksti. Naikina bet kokią romantiką.
Galvą bado tūkstančiai adatėlių, tarsi ji būtų buvusi mūšio lauku dvimačiam deatchmatch ( www.soldat.pl . ). Nesinori nieko, absoliučiai nieko. Galvos skausmas prismaugia emocijas, suspenduoja mintis, užčiaupia sąžinę. Galvos skausmas paskandina malonioj nebūtyj, kai nedomina nei priežastys nei pasekmės, galvos skausmą aš keiksiu savaitės vidury, kai iš manęs bus pareikalauta atsiskaityt.
Kai galvos skausmas išeis, prižadėjęs sugrįžti, galėsiu sau mąstyti toliau. Kodėl dar nesninga; kiek laiko reikės mano smegeninei sukompiliuot studijuojamą dalyką taip, kad baigtųsi organizmo vykdoma atmetimo reakcija; kodėl laimėjo Bušas; ir kiek promilių savo gyvenimo kontroliuoju pats. Galiausiai pavargsiu, tada tarsi valytoja ateis galvos skausmas ir prismaugs, suspenduos, užčiaups, paskandins. Atsakymų į klausimus taip ir nebus. O saviįtaiga sakys, kad viskas pa planu. Monotonijai valio. Gyvenimui inde - also. Asmeninis suverenitetas priklauso ne man, o kažkokiai autonominei smegenų sričiai.Gr.
Apie artėjantį išprotėjimą praneš bėgančios žiurkės.