tumblr series of tubes:

>>

« naršalai | Main | stambulas 003 »

Septiembre 19, 2009

stambulas 002

mėgstu daryti nuotraukas su telefonu. prastos kokybės, purvinos akimirkos - panašiausia į tai, kas lieka atmintyje, šviesas, spalvas, išblukusį judesį. tyčia nesivežiau ir neieškojau fotoaparato, nes to, ką mato akis, puikus adaptyvus optinis aparatas, jis vistiek neatkuria, tik atriboja nuo tikrovės. nemėgstu fotografuoti dideliais aparatais, fotografuoti gražius ir tikrus dalykus yra tarsi per dažnai atidarinėti tą dėžutę su šriodingerio katinuku; lengvai galima pagadinti.
chujovos nuotraukos savęs nepaaiškina, jose nedalyvauja fotografuojančiojo draugės snukutis; jas reikia pateikti su pasakojimu, o jos vistiek išliks subjektyvios. turėsit tvert.

prieš atvažiuojant į pietus, man pasakojo, kad persikas - şeftali - yra geriausia, ko galima norėti. gana taip, nors čia norisi tūkstančių dalykų - kaštonų, saldumynų, ayrano, sūrio, rakijos, bet tik po trečio, o labiausiai - normalios kavos. persikai - kūdikio galvos dydžio ir saldūs.

Image015.jpg

naktinis gyvenimas kažkur centre. vėliau tą pačią naktį užsipisau ir parėjau namo, per valandą ant heito, nors šiaip visi sakė, kad negalima. kai atvažiuoji į šalį gyventi, o ne porai savaičių, atsiranda toks savininkiškumo jausmas - atsisakau mokėti pinigus taksi, atsisakau sėdėti namie, nesutinku ieškoti nykios kompanijos vien tam, kad išeičiau naktį į savo miestą.

Image003.jpg

pralindimas tarp turgaus ir mečetės, netoli didžiojo turgaus. ten yra kačių ir nargilių kavinė, o turguje yra, pavyzdžiui, mindaugo maksimos dydžio labirintas, kuriame yra tik juvelyriniai karoliukai. lentynų lentynos.

Image001.jpg

nelaksčiau tiek daug nuo tada, kai žiemą su lineliu buvome barselonoje. kadangi čia kalnuota, tai jaučiasi. užtat žinau, ką man nuo šiol primins mėgstamiausi berlyno rajonai bei kur stambule materializavosi markučiai. tiksliau, būtų markučiai, jei ne milžiniškas the bridge pašonėje.
dar eisiu pasižiūrėti elektrinių ir pažaisti su mygtukais.

šiandien, kai įsėdau į kreivą autobusą į kitą miesto galą, jo vairuotojas galinėje stotelėje mane nuvedė iki teisingo ir dar sutarė su šio vairuotoju, kad mane parvežtų nemokamai. dar traukinių stoty radau turkijos vyriausybės išleistą brašiurką turistams apie tai, kaip 1915 armėnų genocido nebuvo ir jums visiems meluoja. parašyta visiška engrish. daug čia dalykų, kurie nutylimi.

Posted by kpmg at Septiembre 19, 2009 11:55 PM kaip.tik.ten