tumblr series of tubes:

>>

« eistmas | Main | tegu ateina matriarchatas »

Marzo 13, 2008

prikupėjo

po ilgojo savaitgalio paryčių pokalbių ir šiaip visokių nagrinėjimų man norisi visiems negalintiems/silpniems/nemokantiems pasakyti: nemoki - išmok. neturi jėgų/motyvacijos - tai bent konstruktyviai supyk. esi silpnas - sustiprėk. pats/pati. arba atsipisk ir mirk.
aukos - agresoriai - tai tie ir tos, kurie sako "aš tikrai nemokėsiu, gal galėtum..", "man tikrai nepavyks ir aš geriau net nebandysiu", "aš be tavęs negaliu", "ar matai, kaip man blogai, bet man nieko iš tavęs nereikia, būk ir toliau toks nejautrus" bei, aišku, "gal tarp kitko galėtum <..>, tau juk nesunku".
aišku, įmanoma išlikti tikintis, kad visą gyvenimą turėsi žmonių-vilkikų, kurie guos, įtikinės, kad tu gali bei temps į priekį, bet pasaulio tai nichują nepagerina.
tiek arti girdimas, tiek tolimas inkštimas apie silpnumą ir neįmanomybes yra pati blogiausia manipuliavimo žmonėmis forma. jei kiti manipuliacijos būdai pagauna žioplus, tai tokių pasyvių aukų gelbėtojų vaidmenį prisiima išimtinai geri bei altruistiški žmonės. vat kurių tai gaila.

Posted by kpmg at Marzo 13, 2008 2:37 PM kaip.tik.ten

Comments

Siandien diskutavome panasia tema, kur tiko senoji patarle:"First secure an independent income, then practice virtue" ir "Zmones mieliau uzsiima dvasine labdara negu moka mokescius", o taisykles, kad "bet kuri iniciatyva yra baudziama' deja dar niekas nepanaikino ;) Nemanau, kad kazkas pasikeis, todel nera gaila nei pirmu nei antru, panasu kad kitaip zmones negali, nors del silpnu/stipriu proporcijos bei geroves modelio galima gincytis iki pamelinavimo

Posted by: 11Y4 at Marzo 13, 2008 6:14 PM

as nezinau, kur manyje prasideda stiprumas ir kur baigiasi silpnumas. galiu ir painksti, galiu ir paloti urgzdamas.
bet va savoka neimanomybe, susiduriu tik tada, kada su kuo nors diskutuojam apie pasaulio raidos destruktyvuma.
asmenines neimanomybes savoka, man svelniai tariant nesuvokiama. nes nepapisus - nesuzinosi, ar papisi ar ne.

Posted by: cinikowskis at Marzo 13, 2008 6:48 PM

man tai visoks galiu ar negaliu tai išsisprendžia visiems labai gerai žinomu populiariu posmeliu:

-reikia tik labai norėti, pasistengti ir tikėti.

net kūdikiui aiški formulė :D

bet būna, kad trūksta kokio aktyviojo veikiančio regento, kad užkurtų ir tavyje inercijos jėga...
ir nepapisi.

Posted by: adomas at Marzo 13, 2008 9:54 PM

"Atsipisk ir mirk" :D Praisles. Reikėtų marketint šitą pasakymą :)

Posted by: txd at Marzo 13, 2008 9:58 PM

geras postas.
tik prisiminus, kad visgi esame žmogai, reikia kartais kitus patempti, pavilkti, įtikinėti, ir pačiai būti patempati, pavilktai, įtikintai.

o šiaip manau, kad ne robotukai esame, kad viską pasaulyje mokėtume ir norėtume daryti, gal kartais nemoku reiškias nenoriu išmokti? na bent, jau man kartais taip būna prisipažįstu (: bet kai randi tai, kas patinka/ veža/įdomu/ jaudina tai išnyksta visi negaliu, nemoku, nesugebėsiu ir pan.

Posted by: elena at Marzo 13, 2008 10:26 PM

ахуеть, дайте две :]
aš - geras
opitele, nemanipuliuok ;]

Posted by: dkbrz at Marzo 13, 2008 11:40 PM

atsipisk ir mirk - cia respublikonu partijos sukis jav. gaila, bet ji turbut pralaimes sisyk . arba buk stiprus, arba nebuk? man atrodo, sitie sukiai nieko apie stiprybe nesako. viename zmoguje yra ir stiprus ir silpnas. teorija, kad islieka stiprus, paneigta Mokslininku ir Ekspertu bei Zootechniku. zmones islieka kooperacijos deka. jeigu gali padet zmogui, padek, o negali - nepadek. tiek dainos.

Posted by: gyvate at Marzo 25, 2008 12:21 AM

fuckoff and die - jau seniai kasdieniniame folklore naudojam. turbūt iš ve.

_sat_ ir gyv: čia kalba ne apie tai, kad nepadėti draugams, bet kad pastovus naudojimasis kitais kaip išlikimo strategija sucks. žinau tokių.

Posted by: opit at Marzo 25, 2008 5:20 PM

Hmm. Kaip tik dabar klausau toki labai gera Audiobooka, vadinas "Психологический Вампиризм"
http://www.cd-kniga.ru/busines-2/576
- Ten apie tokius variantus "bespomoschnaja lichnost" ir ju "donorus" labai gerai parashyta, pakalbeta, ir visokius kitus, ir kaip uzsiimeineti su tokiais "psichologicheskoje aikido"...

Kas nori tegu paraso, perrasysiu i CD :) Arba yra DC++ parsisiust rusu kalba.

Posted by: benetti at Abril 24, 2008 10:11 PM