tumblr series of tubes:

>>

« linkynas mėgstama tema ir kitomis temomis | Main | birobidžanas »

Febrero 16, 2007

t is for technology

kažkurią dieną eidama gatve skėliau kolegai prakalbą apie išradimus.
negaliu pakęst televizoriaus ir automobilio. stačiai negaliu. televizorius bjaurus netgi kaip medija, kuri primeta pasyvumą ir neklausinėjimą. be to, televizorius - tai toks pūlių kamuolys, informacinė šliauka. automobilių eismas vilniuje man atrodo kaip nuolatinė kontroliuojama katastrofa, karas, per kurį turi pervažiuot iš a į b. (dabar nukrypsiu - neseniai autobuse kalbėjom, kaip viešojo transporto publika - tai pensininkai, bedarbiai, moterys ir nevykėliai. kol automobilis bus statuso ir kiaušų simbolis, tai nieko nebus su kamščiais ir "tarpusavio pagarba bei atidumu" grįstomis eismo taisyklėmis).
be to, mašinos vairuotojas, sėdėdamas didelėje skardinėje dėžėje, jaučiasi esąs pranašesnis už pėsčią ar ant dviračio sėdintį žmogų. šitos logikos tai negerbiu.

užtat kompiuteris zjb, ir dviratis zjb. ir traukinys, ir popierinis laikraštis, ir lėktuvas.

o apie atominę bombą aš manau, kad atomų skilimas buvo atrastas ir panaudotas žymiai per anksti. ir dabar turim rankas ant tokių svertelių, kurių dorai neįvokiam. p. virilio rašė - išradęs technologiją, išrandi katastrofą. sukūręs traukinį - sukuri traukinių susidūrimą, pastatęs dangoraižį - kartu sutveri ir jo griuvimą. suskaldai atomą - pagamini černobylį (hirosimą/three mile island/k-/operation castle bandymus/k-19/silkwood etc). tik kad su branduolinėmis katastrofomis dėl jų fizikinės prigimties nichuja nemokame tvarkytis.

o jums? kurios technologijos priot? kurios nepatinka?


Posted by kpmg at Febrero 16, 2007 9:03 PM kaip.tik.ten

Comments

Kompas, fūzas.

Posted by: Aud at Febrero 16, 2007 9:34 PM

tielikas nepriot paliubomu. man nuo jo galva pradeda skaudet. sirgau, sedejau namie, teko tokios isimties proga tieliko paziuret, tai viena vakara pries uzmiegant pradejau visokas marijas teresas ir santosus borealbus matyti. tada supratau, kad -BLOGAI.

Posted by: elena at Febrero 16, 2007 10:03 PM

o priot tai mobiliakas. nors kartais ir jis uzpisa, nespeji zmogus nusishikti ramiai kaip tau skambina skambina raso raso.

Posted by: elena at Febrero 16, 2007 10:05 PM

priot tai visos technologijos iš serial Lain ir transmetropolitano. tik vat jos dar nėra realiai išrastos. o gaila.

dar priot kompas. iš tiesų, kaip mašina mokanti tik sudėti, jinai daug gali. ir moblius jėga. ir šiaip visas tcp/ip yra zjbis.

Posted by: enc at Febrero 17, 2007 2:11 AM

Booksai jėga, kompas taip pat labai labai. Daugiau, +- didelė dalis garso technologijų. Em electricity (nors suprantama, turi ir trūkumų)

Posted by: meta at Febrero 17, 2007 2:27 AM

dar prisiminiau - man patologiškai nesiseka su printeriais ir skalbimo mašinomis :)
o, tarkim, oscilografas - patinka, siuvimo mašina irgi.

Posted by: opit at Febrero 17, 2007 10:30 AM

Man įdomiausios technologijos susijusios su kosmosu - aparatai, varikliai, tendencijos. Ir nors kol kas sugebam nusigauti iki mėnulio (pilotuojamas), ir nors visiškai netobulos technologijos, bet ir tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo pirmo žingsnio.

Dar žinoma priot lazeriai ir viskas ką galima sukurti iš šviesos ir jos trumpų impulsų.

Posted by: nezinomas at Febrero 17, 2007 11:54 AM

Opit, pozityviai - is kur tiek pykcio viskam :) As vat vazineju troleibusu ir visai dziaugiuosi. Tiksliau dziaugiuosi tuo, kad turiu proga prasieit niolika minuciu iki troleibuso stoteles - grazus ora vualia!
Man dujinis katilas dar patinka, kur silto vandens pagamina :) Ir siaip vandens triubos patinka - vandens i baseina pripila.

Tai va isbandziau vandens triubas ir einu paziuret kaip siandien troleibusai gyvena :)

Posted by: wasp at Febrero 17, 2007 12:47 PM

priot komposas ir GPS'as. Termosai ir troleibusai, skaitmeniniai fotikai ir fotkinancios mobilkes, noriu telefono danty ar galvoje;) noriu mazhinos ant h2 ir O2, ir tokio reaktoriaus namie. Priot projektoriai ir didieji monitoriai, plokšti ir ypac LCD. priot YouTube, /. o laikraščiai nepriot. Delninukai ++ o mp3 playerius в топку:)

Posted by: Loading at Febrero 17, 2007 2:26 PM

veža bevielis ryšys namie. internetas lovoje tingų saulėtą sekmadienio rytą.

Posted by: v. at Febrero 18, 2007 10:43 AM

wasp: taigi aš už viešajį transportą labai ir visiškai, man nepatinka, kad kiti jo negerbia :)

Posted by: opit at Febrero 18, 2007 5:36 PM

bevielės ryšio technologijos (nuo radijo iki bluetooth ir gps), metro, mokėjimo kortelės, p2p, zadintuvas...

Posted by: 11Y4 at Febrero 19, 2007 4:21 PM