tumblr series of tubes:

>>

« birobidžanas | Main | omens omeny »

Febrero 20, 2007

omeny ir minty

pastoviai praslysdama pro bbc feedus, užsiveisiau galvoj mintį. [kol kas mintį, o ne projektą, nes "projektas" man asocijuojasi su vadyba, ataskaitomis, motyvacijos mirtimi ir vilkinimu. me bad. kad ir projektas "fūzas" :)]
galvojau, kad norėčiau padaryt padarysiu _trečiojo_pasaulio_ naujienų puslapį. su žemėlapiais, nuorodomis, google maps ir pasikasimu po istoriją. man tai atrodo prasminga, nes dabar žiniasklaidoje viskas, kas vyksta už europos/amerikos ribų, pateikiama taip, - gaila, nebeturiu mažos gudrios knygutės, tai tiksliai pacituočiau - esą visos ten vykstančios nelaimės yra "kažkur toli" ir "mūsų neliečia", "jie" dėl visko kalti patys ir nieko nedaro, kad pasitaisytų, "mes" nieko negalime padaryti, "jie" atvyktų pas "mus", jei tik galėtų, geriau tegu neatvyksta, tegu lieka "ten" su savo cholera, badu ir etniniais konfliktais, "mes" geriau humanoje nupirksim skudurėlį ir taip paremsime "badaujančius afrikos vaikus".
10*10 naujienų rss feedų 100-o reikšminių žodžių sąrašas - irgi neblogas reality check, bet galvoju apie geografinį įžeminimą. ta prasme, ne paberti reportą iš nieko nesakančio vietovardžio, bet parodyti ant žemėlapio, kur ir kas ten darosi. kad "ten" priartėtų kažkaip tai, kad negalėtume sakyti "ten kažkur toli", kad labiau suvoktume, kad visi ant to paties burbulo gyvename. kad "chui.znajet.kur" virstų "kaip.tik.ten", jei leisit pavogt terminą.
šalutinė motyvacija - man įdomu vietos ir teritorijos.

hehe, gal tikrai? blogosnaujienos.lt dar laisvas :)

Posted by kpmg at Febrero 20, 2007 1:46 PM kaip.tik.ten

Comments

idėja tikrai yra panaši į vertą pastangų...

gal koks www.kitur.lt?

Tik, manau, kad tas negatyvas arba "blogos naujienos", kurias įprasta klijuoti prie trečiojo pasaulio ir panašių vietų nėra būtinas. Faktų apie mažai žinomas vietoves ir retų pasaulio naujienų rankiojimas, imho, būtų labai naudingas lietuviškam www bei greit susilauktų užjaučiančiųjų dalyvių.(Dėl šaltinių, tai net tas pats pirmojo pasaulio kapitalistų gerbiamas Economist visada išspausdina vieną kitą idomų (ir netgi nuoširdų) reportažą arba analitinį straipsniuką apie Eritreją, Burkina Faso, Bangladešą arba Kinijos provincijų negandas.
Turiu šiokį tokį archyvą)

Posted by: 11Y4 at Febrero 20, 2007 3:45 PM

puiki ideja, taip pat sutinku su 11Y4, kadnegatyvumo nereikia klijuot, o labiau vietines realijas bandyt kaip nors uzciuopt, su savo blogiais ir geriais.
noreciau zadet, kad prisidesiu, bet sadet negaliu, ba iki galvos iklimpes i 'projektus.' Bet noreciau paskatint ir prisidet kada iseitu :)

Posted by: ninja at Febrero 20, 2007 9:32 PM

jo, vardą "blogosnaujienos.lt" aš iš tiesų saugojau tam kitam projektui, čia labiau tiktų "artimos tolimos naujienos". aš pažadu, kad padarysiu, kai pasibaigs dabartinių užvilkintų "projektų" stekas :)

Posted by: opit at Febrero 20, 2007 10:22 PM