tumblr series of tubes:

>>

« prisiversti sunkiausia | Main | CrimethInc: apendiksas »

Septiembre 29, 2003

CrimethInc: Afterworld


Išvada:
Lauk iš šio pasaulio


"Kur tu nori eiti, širdie?"
"Bet kur- bet kur, lauk iš šio pasaulio."

Gloria Cubana
Afterworld

Ką bepranaušautų medicina, Gyvenimas ir išgyvenimas skiriasi. Būti gyvu reiškia daugiau nei širdies plakimą ir smegenų veiklą. Buvimas gyvu, iš tikrųjų gyvu yra kažkas subtilesnio ir nuostabesnio. Jų instrumentai matuoja kraujo spaudimą ir temperatūrą, bet praleidžia džiaugsmą, nuostabą, meilę, visus tuos iš tikrųjų svarbius dalykus. Kad mūsų gyvenimams juos sugrąžintų, turime iš naujo apibrėžti patį gyvenimą. Turime atsikratyti niekingų klinikinių apibrėžimų ir priimti tuos, kurie labiau susiję su tikraisiais mūsų pojūčiais.
Apie tai prašnekus, kiek gyvybės yra tavajame gyvenime? Kiek rytų prabundi jausdamasis iš tikrųjų laisvas, susijaudinęs dėl to, kad esi iš tikrųjų gyvas, neatsikvėpdamas mėgaujiesi naujos dienos pojūčiais? Kiek naktų užmiegi patenkintas, su pasitenkinimu peržvelgęs pastarosios dienos pojūčius? Daugelis jaučiame, kad viskas jau nuspręsta už mus, tarsi gyvenimas būtų ne kūrybinga veikla o kažkas, kas mus ištinka. Tai nėra buvimas gyvu, tai tik išgyvenimas-buvimas nemirusiu. Mes turime laidojimo specialistus, bet ne visada reikia jų paslaugų, turime lavonines, bet didžiąją gyvenimo dalį praleidžiame biurų blokuose ir perėjimuose, prekybos centruose, prieš televizorius. Aišku, kad priemiesčių namų šeimininkės ir smulkūs tarnautojai bijo rizikos ir pokyčių, jie negali įsivaizduoti nieko vertingesnio už fizinį saugumą. Galbūt jų širdys ir plaka, bet jie daugiau nebetiki svajonėmis, ką čia kalbėti apie jų siekimą.

Tačiau štai kaip prasideda revoliucija: keletas mūsų pradedame siekti savo svajonių, laužyti senus stereotipus, branginti tai, ką myli (ir tuo pačiu suprasti, ko nekenčiame), svajoti, klausinėti, ištrūkti iš rutinos ir pasikartojimo. Kiti, matydami mus tai darančius, matydami žmones, kurie išdrįsta būti kūrybingesniais ir avantiūristiškesniais, geresniais ir ambicingesniais, nei jie galėtų įsivaizduoti, vienas po kito prisijungia prie mūsų. Kada pakankamai žmonių įsisavins tokį gyvenimo būdą, bus pasiektas kritinis masės taškas, ir pati visuomenė pradės keistis. Nuo to momento pasaulis pradės keistis-iš gąsdinančios, svetimos vietos, koks jis yra dabar, į pilną galimybių, kur mūsų gyvenimai yra mūsų pačių rankose ir bet kokia svajonė gali tapti tikrove.
Taigi daryk ką nori su savo gyvenimu, kad ir kas tai bebūtų! Bet įsitikink, kad tai, ką gauni, yra tai, ko nori, pagalvok, kas tai iš tikrųjų, ir kaip to pasiekti. Analizuok pasaulį, kad žinotum, kurie žmonės ir jėgos kenkia tavo troškimams, o kurie yra tavo pusėje…ir kaip galėtumei dirbti kartu su mumis. Mes esame čia pat, patirdami gyvenimo pilnatvę, laukiantys tavęs-besivažinėjantys traukiniais po Jungtines Valstijas, organizuojantys demonstracijas Londono gatvėse, rašantys nuostabius laiškus Bankoko saulėtekyje. Mes ką tik baigėme mylėtis įmonės tualete, minutė prieš tau įeinant per pietų pertraukos vidurį.
Ir Gyvenimas laukia tavęs ir mūsų, neįkoptų kalnų viršūnėse, degančių laužų ir pastatų dūmuose, mylimųjų, kurie apvers tavo gyvenimą aukštyn kojomis, rankose. Prisijunk prie mūsų!


Posted by kpmg at Septiembre 29, 2003 7:23 PM kaip.tik.ten

Comments

šitas turbūt geriausias iš viso CrimethInc. stuffo. bent jau iš tiek, kiek skaičiau.

Posted by: vaikaz at Octubre 3, 2003 10:47 AM