« tribute | Main | New Orleans »

turgus

buvau pries kelias dienas niujorke. turguj, kas lietuvoj butu turgum vadinama o cia farmers market- tik cia daznai prabangiau biski, daug visokiu ekologisku ukininku kur viskas nemazai kainuoja, bet nors zinai ka valgai. is kitos puses norisi parmet ta ukininke/a kur stengiasi ir is sirdies daro, o ne industrini maista is nezinia kur. visos sitos idejos tai jau siokia tokia alternatyva supermarketams, ir tuo paciu visokios info skleidimas, rysiu tarp vartotojo-gamintojo mezgimas. problemos vis delto egzistuoja su tuo kas gali sau leist. bet yra organizaciju kurios dirba padaryt ekologiska maista prieinama ne tik manhatano turciam, bet ir skurdziu rajonu gyventojams.
siaip galvojau gal dar idomu bus pamatyt pvz. kokios kainos. kopusto galva $2, o kiek lietuvoj?
bet siaip tai smagumas prasieit ten prisiragaut visokiu gardumu.
farmers.market1.JPG
farmers.market2.JPG
farmers.market3.JPG
farmers.market4.JPG
farmers.market5.JPG
zmones gali atnest savo maisto atliekas kurias po to ukininkai pavercia kompostu ir naudoja kaip trasas. dviguba nauda - ir siuksliu maziau, o kas yra l. didele beda dideliam mieste kur jas padet, ir maistas prisideda prie naujo maisto gaminimo/auginimo.
siuksles.JPG
o stai cia ir siuksles. 1968, kai visam pasauly visko dejosi, niujorke irgi dejosi. be universitetu okupaciju, vienas is dideliu dejimusi buvo siukslininku streikas, kuris ziurkem padare gyvenima mielesniu nei zmonem. bet tik vel sioks toks vaizdus irodymas kaip visi, organizuotai, net negerbaimi siukslininkai, gali apverst pasauli aukstyn kojom.
folk.museum.JPG
o cia american folk art museum< prie jo visai salia moma, siuolaikinio meno muziejus, tas visas prigrustas zmoniu, turistu, stumdosi ir eilese laukia, o sitas visai beveik tuscias, bet labai idomus ir sirdziai daug mielesnis. mesas is serijos kiekvienas yra meninkas, su kuo visiskai sutinku, plius mieli nuobodziaujantys 'sargai' linke leistis i snekas.

po to i bluestockings kur vyko sitas Discussion: Tomas Herreros on "Public Spaces and Movement of Movements"
Please join Tomas Herreros, a leading organizer and political analyst of the Spanish Left, in a talk about the growing number of alternative social centers throughout Europe and how these cooperatively run spaces effectively challenge capitalist hegemony. Herreros will also discuss the historical and intellectual terrain from which these social centers emerged and the practicalities of their operations.
bet nelabai uzteko laiko pasneket apie praktikalumus, biski nusivaziavom i didelius teorinius belevyzgojimus


dar kelios gatves scenos
graf.JPG
graf2.JPG


About

This page contains a single entry from the blog posted on August 26, 2005 4:51 AM.

The previous post in this blog was tribute.

The next post in this blog is New Orleans.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35