« svedija | Main | kitaip »

perspektyvos

zizekas ir nekokios prognozes apie
ka turim ir ka turesim.
klausimu daug.
ir pagalvot yra apie ka.
tiek tiems kur uz pokycius
tiek tiems kurie tiki ,
kad viskas tik gereja.
viln.pic 031.jpg

Comments (6)

xdirtx:

o man tai pasirode senstancio, biski uzmirsto, demesio nekenkancio 'zymaus filosofo' pastangos suteikti sau siek tiek orumo ir atkreipti demesi.

ta prasme, buti labai visaplaniu filosofu ir triskart per nedideli interviu paminet, kad tipo 1914 m. Leninas spjove ir nuvaziavo galvot [nors kaip ten buvo is tiesu, tai x. znajet], ir tipo davaj biski spjaunam ir pagalvojam, tai bullshit.

nu jo, suprantama, kad reik nauju ideju, konceptu. bet - o kada ju nereik? kada nebuvo tokiu vat interviu ir tokiu vat senstanciu filosofu?

apie darba ir pasirinkima, tai is viso atrodo, kad pats nors ir kritikuodamas 'draugus kairius' [kuriuos irgi tris-keturis-kart pamini, kad suprastu visi pagaliau jo pozicija] uz tai, kad jie dziaugiasi, kai buna blogai, nes yra proga rutuliuot savo idejas, ir tuo paciu sakyt, kad 'kadaise zmogus turejo viena darba visam gyvenimui' ir tipo buvo geriau nei si fiktyvi darbo pasirinkimo iliuzija [kas siaip kaip ir be galo teisinga, nes si tai tikrai iliuzija], tai kazkaip nesusipina.

nurasinet anti-alter-globalistus ir siaip marginalius pasipriesintojus ir sakyt, kad 'pries mus - filosofu amzius' velgi nesipina.
juolab, siulyt kaipo 'realuji' veiksma virtualiosios erdves uzemima ir protu uzvaldyma. cia tai is viso nu nx.

is pliusu gal kur apie kinija [ir jos gresme vakarams ir jos 'tobula kapitalistini modeli'] ir demokratijos instaliavimo nenora rytu salyse, nes valdzia paimtu priesiskai vakarams nusiteikia veikejai, taipogi apie sienas visur ir visaip ir teisiu apribijimus, pavadinant tai laisviu ispletimu [kaip ir su pasirinkimu tas pats].
dar bent dalinis Lenino reabilitavimas [nes pasiknist jo galvoj tikrai visiems vertetu. jo galvoj, o ne mokyklos leninizme-stalinizme, 80 metu sovietuose ar mavzolejuje], nu ir zinoma toks visai smagus apfilosofuotas literaturinis pasazhas apie porele hitleris-stalinas [keista, kad Orvelo nepaminejo]. nu dar prisiminiau, kur apie tai kaip zurnalistines klise keicia filosofinius konceptus.

bet all in all, tai pasizaidimas su graziais zodziais ir savokom [kazko politiskai realesnio/radikalesnio su visa pagarba uz kartais spausdinamus gerus straipsniu is 7 meno dienu tiketis kaip ir negalima butu].

ai, nx. uzpiso jau tokie 'pranasai', geriau ta laika su dviraciu pasivazineciau.

broken wing:

kas tas orumas ir atkreipt demesy, ir senstantis filosofas tai nzn, nu bet chia nesvarbu;)
realiai tai sutinku, dabar keitimosi-luzhio laikai, neymanoma nuspet, kiek truks ir kur tai ves, tachiau, kad nesihvengiama, kad dabar vakaru pasaulis sukasi ish inercijos vpyzdu, tai neabejoju. demokratija *tikra* jei ir butu ymanoma, abejoju ar kazhka pakeistu labai gerop, nes, nzn kaip pasaulyje, bet tarp savo mieste vaikshchiojanchiu zhmoniu kazhkaip mazhai ka bendro matau. tiesa, reik kazhko naujo. tiesa, kai shiltai sedi, tai taip net neydomu tas naujo ieshkojimas, tas veikimas del pokychiu atrodo tiesiog juodas darbas, kury geriau kiti padarytu ir kuris vistiek neishvengiamai bus padarytas. jei nera konkrechiu interesu siekti ir gresmes kad reiks ginti, tai ir px kuria kryptim darysis. gal cinishka, bet jei nebutu kai kuriu zhmoniu, norechiau gyvent kazhkiek veliau, kai shitas shudas butu pasibaiges ir butu kazhko naujo gero grazhaus pradzhia - hope chia tik todel kad miego truksta;) nors kas nenoretu, bla bla bla :P

adomas:

jo ta dalis kur dviračiu pavažinet geriau tai faktas.... visi šiuolaikiniai filosofai tai kažkokie sociologopolitologopizdakritikuotojai kurie tik pabando kažką su kažkuo susieti... nu skelia keletą įdomesnių minčių... ir dar tiki kad El Che gyvas ir padarys už juos revoliuciją...

amen.

ir aplamai šiais laikais ką nors nauja sugalvot beprasmiška. rasi jau viską po stalčius sudėliota suskaičiuota grafikais pateikta ir penkmečio planai nustatyti.

xdirtx:

nu ne. yra ir idomesniu, galvotesniu, aktualesniu vuruku/moteruku.
ir sis visai nieko, tik bendra tavo nusakyta sociologopolitologopizdakritikuotoju tendencija, tai jo taip ir yra.

del to kad ieskot nauja tai beprasmiska, tai nesutinku. sakyciau, tai butina. kitaip neveiktu nieks.

nemaunau, kad kazkas tikisi che gevaros padaromos revoliucijos, tiesiog, kai ieskai ko naujo, tai turi pasiknaspstyti po sena, kad galu gale zinotum kas yra nauja :)
nu ir plius popsovas, bet teisingas issireiskimas:
'visa kas nauja, yra gerai pamirsta sena'.

bet kuriuo atveju, dviraciu taip ir nepasivazinejau, skaiciau 13 kabli ir forume apie against me. tai mano moralini lygi nuleido net ne iki 'ai, px, einu dviraciu vazinetis', bet iki 'ai, px., ir dviratis irgi px., viskas px'. bet gal apie tai veliau, gal iki galo kabli is pradziu perskaitysiu.

visais laikais filosofai darė tą patį. jie atlieka savo socialinę funkciją sustatyti teoriją ir praktinę jos dalį palikti kitiems. arba dėl jų tingumo, arba dėl nuoskaudos, kad ėmus rūpintis praktine teorijos dalimi, teorijos plėtotei ateis galas, tuo pačiu ir didžiųjų protų socialiniam statusui, funkcijai ir kritikos/teorijos/visuotinio proto mandatui.

xcomradex, aš esu įsitikinusi, kad tikintys savo (kritinėm) teorijom filosofai laukia draugo che pagalbos rankos. netikintys, tiesiog murma keistais socio-matematikos terminais, anal/izuoja sociumą taip kaip aš, kai būnu girta: aš+sociumas. ir niekad 'aš esu sociume'.

esminis klausimas: kuriems bus priskirtas pats baudrillardas?^).

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 6, 2005 1:36 PM.

The previous post in this blog was svedija.

The next post in this blog is kitaip.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35