« kulturos vartojimas | Main | ziurejimas »

copyleft

skaiciau sivakar knyga ir vienas skyrius buvo apie IP - intelektualine nuosavybe, ten radau gera linka i puslapi apie copyrights su kruva informacijos - nuo filosofines, teorines iki teisines ir praktines.
prisiminiau visus matytus 'pakazuchinius' straipsius laikrasciuose apie gaudomus 'vagis', teismus ir t.t.
po to pagalvojau kad per savo goduma dideles kompanijos nepalieka kitos galimybes , bent jau lietuvoj, pagalvojau kad niekada nebuciau galejes ipirkt 'originalaus' kompakto. tas pats kaip su degtine ir pilstuku turbut.
po to prisiminiau kaimynka mokytoja kuri sake kad jos filosofija jei atlikejai uzdirba daugiau nei milijona yra moralu juos 'apvogt'.
hardcore books forume puikus linkas i politine/propagandine audio literatura

ziurejau supersize me. vienas is amerikietiskos dokumentiniu(kai kam propagandiniu) filmu bangos. apie eksperimenta valgant menesi laiko mcdonald's ir ziurint kas atsitinka. o atsitinka ne kas. aisku mcdonalds cia labaiu kaip simbolis , problema daug didesne, greitas maistas, greitas gyvenimas, pigus maistas, reklama, propaganda, gyvenimo budas ir t.t.
yra daugybe galimybiu but veganu, valgyt sveikiausia ekologiska maista, jei valgyt ne namie rast super sveika vieta ir t.t. bet tada reikia suprast kad tam reikalinga atitinkama klases privilegija, jeigu dirbi greito maisto restorane ir gauni minimalu uzmokesti, vienintelis maistas kuri gali ipirkt ir yra tas pats greitas, pigus ir blogas.
o del globalizacijos ir pasaulines konkurencijos, gerai apmokamiems darbams iskeliaujant i indija ar indonezija, pigia darbo jega aptarnavimo sferoj tampa vis daugiau amerikieciu amerikoj.
ir .t.t.t.t.t

Comments (2)

ramus:

Sveikas, McDonalde per tris metus buvau tik 2 kartus - pirma karta - pakeliui is NY i CT sustojom pakeleje , nes musu vairuotojas sugalvojo uzkasti ir antra karta , kai reikejo laukti, kol buvo keleta valandu tvarkoma mano automobilis ir nebuvo kur pasideti, nes pramoniniame rajone nebuvo is ko pasirinkti, bet Mcdonaldas , zinoma buvo... Todel isgeriau kavos ir suvalgiau braskiu, kad greiciau prastumti laika.

Karta i menesi parasau i "Amerikos lietuvio" , "Rytu pakrantes" prieda , jei butu idomu , galeciau atsiusti kopijas.

Eugenijus (Edes tetis, jau tevukas)

nin:

aisku, butu idomu.
sveikinimai sulaukus anuku:)

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 16, 2004 8:14 AM.

The previous post in this blog was kulturos vartojimas.

The next post in this blog is ziurejimas.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35