« 2 foolf and 2 spurious: norfa tifft | Main | Apie alkoholizmo gydymą »

Vasaros TODO

Atostogos įpusėjo, o aš vis nieko čia neparašau. Tokios ir atostogos - darbas, darbas, darbas. Vakare jau ir akys būna pavargusios, o ir likusius galvos pajėgumus norisi išnaudoti knygų skaitymui ar "profesiniam" tobulinimuisi. Tačiau realiai nei to, nei ano nelabai nuveikiu - išeinu pasėdėti į lauką ar šiaip prasitrinu iš kampo į kampą. Dauguma vasaros planų eina velniop™. Kita vertus tie planai tebuvo alternatyva darbui, nors ne ką mažiau reikšmingi. Pasirinkimo nelaisvė ir galvos, bei likusio kūno netobulumas pakelti 24h trunkantį nenutrūkstamą protinį krūvį.

Per vasarą teperskaičiau vieną knygą. Ir tą damušiau prieš pat pradėdama dirbti. Pastaruoju metu radusi laiko skaitinėjau "Suomių noveles", tačiau įveikusi kiek daugiau nei trečdalį, numečiau. Aš knygų nedamušinėju, o pastaroji buvo nyki. Vienos novelės pasakoja apie sunkią paprastų žmonių dalią, apie tėvais nesirūpinančius ir "pasileidusius" vaikus ar šiaip nelaimėlius, kitose žmonių veikėjų apskritai nėra, o aprašoma gamta, bet keli kūriniai buvo šiek tiek kitokie. Juose pasakojama graži, laiminga istorija. Rodos, ir pabaiga turėtų tokia būti, tačiau pakutinėse keliose pastraipose ar netgi eilutės, veiksmas pakrypsta į priešingą pusę ir atomazga būna nelaiminga. Taip pat buvo viena ar dvi novelės, kurias geriausiai apibūdintų žargonas "gliučna". Tačiau bendras knygos vaizdas - nyku. Gal būt ne to amžiaus ją skaičiau. Gal jau per vėlai, gal dar per anksti. Nežinia.

Comments

prisiminiau, kad prieš važiuodama Šiaurėn norėjau prisiskaityti skandinaviškos literatūros, ypatingai mitologinės ir novelių, kad būnant ten labiau "įmestų į būseną", gamtos ir žmonių. bet, aišku, nespėjau. na taip, nuėjo velniop:)