" /> luddite: August 2003 Archives

« July 2003 | Main | October 2003 »

August 20, 2003

Anicity noise@indubakiai

Mhm taigis ir nudundijo, nugriaudijo antrasis Anicity noise. Nugriaudijo tai galima sakyt tiesiogine prasme nes lijo ir žaibavo visas dvi savaites. Nu festivalio paruošiamųjų darbų čia aprašinėti nenoriu, nes buvo visko ir pykčio ir barnių ir nevilties, ir smagumo, kikenimo etc., galutinį produktą vartotojui visgi pateikėm negailėdami nei jėgų, nei išteklių, nei nuoširdumo.
taigi kokis tas produktas gavosi, galiu iškarto, pasakyti visai kitoks nei pirmas Anticity Noise , kažkox keistas, mistinis, trumpas arba ilgas (čia kaip kam).
Grojikų prasme tai buvo nesėkmingas tūsas, nes daugiau kaip pusė muzikantų, dj, neatvyko, arba atvykę tingėjo/nenorėjo groti, teko staigiai iš aplinkinių vietovių ieškoti pakeitimo, kad užpildyti tuščią erdvę. Nemažo susidomėjimo sulaukė išsiplėtusi Irokėzo filmų programa, kuri vyko du vakarus sausakimšoje pievoje. Išties buvo linksma matyt kaip susidomėjusi publika stebi senų laikų propogandinius, dokumentinius, multiplikacinius filmus, štai ką reiškia gyvas kinas!!! Po filmų vykdavo noise jamsession'ai, iki paryčių grojo dj, kuris didžiausio dėmesio susilaukė 5-7 val ryto! Kada ankščiau nusmigę piliečiai pradėjo busti ir ieškotis savo vietos po saule. Man cpačiam asmeniškai patikdavo vaikščioti naktimis po įmigusį palapinių kaimelių kur prie laužų iki pat paryčių vykdavo ištvermingiausiųjų diskusijos, nepaisant šalto ir drėgno oro. va tai ir buvo pirmas skirtumas lyginant su prėjusių metų tūsu, labai jau mistinė atmosfera tvyrojo, palapinės, mėnulio pilnatis, rusenantys laužai, o aplinkinės daubos pavirtę rūko ežeru (kažkas pasakė: -o, aš dieną ir nepastebėjau, kad čia yra ežeras ;) )

šeštadieninis koncertas taip pat buvo kitox, visų pirma taij buvo visai padori aparatūra, kuri visai patogiai skambėjo, grupių buvo perpus mažiau ir jos grojo trumpiau - 3 grupių pasirodymas netruko ir 4 val.
bora gan neblogai užvedė publiką, nors aš jų pasirodymą mačiau gan trumpai, bet per juos šėlo daugiausia publikos (xexe pogo katile matėsi net su sigiu atvykę getrai), o ir muzika atrodė gan priimtina (nors šiaip tai ne mano stilius), man tik pasirodė, kad per mažai buvo ryšio ir komunikacijos su publika.
per kryžių ir kančią tavo šįkart koncertavo pasikeitusia sudėtimi, vietoj pasitraukusio į disforiją armos, pradėjo dainuoti kristė, imho tai pagyvino muziką, gal tik kie reikėtų suderinti vokalus, nes bent kiek juos klausiau tai visgi Lampos vokalas užgožia kristę. būgnioras juozas buvo tradiciškai prisisiurbęs, ir sunkai spėdavo su visais, po gabalo kaskart šluostydamasis rankšluoščiumi, kuo ne guns 'n roses ;), darykit jūs su juo ką nors vieną kartą...
paskutiniai grojo disforija, frontman'as arma žadėjo šou, bet kai užėjęs į daržinę tai pamačiau likau apšalęs (žr., foto apačioje), tai pranoko lūkeščius. Visų pirma muzika, pasikeitė stilius, vyrukai pradėjo profesionaliau žiūrėti į tai ką daro, sveikintina, o taij kaip jie atrodė ir ką darė ant scenos pavadinčiau lietuviška grindrobotnicka, vienžo super, kiek teko matyti ir klausyti aplinkinių, įspūdį jie padarė daugeliui, o fiestoje buvę čekai pažadėjo dėti pastangas, kad kitąmet disforija būtų pakviesta į Obscene festivalį. Čia tai bent, ot pavaro, jei taip nutix tex jau ir man ten nukakti
tai tiek būtų trumpai apie festivalių, jo muzikinę ir nemuzikines puses. Nematau čia prasmės daugiau rašyti, nes ten reikėjo pabūti ir pajausti, matomai daugeliui taip ir įvyko, nes sprendžiant pagal mizernus atisliepimus forume, dauguma dar ten -indubakiuose. čia tikrai be jokio snobizmo ar pašiepimo nebuvusiųjų atžvilgiu
Taigi reikėtų dar gal kokios summary:
Matosi žmonėms tai patinka ir jiems to reikia (tokių vat openair festivalių), nes ten tvyro visai kitokia atmosfera nei tarkim kokiam klube ar kabake. Tikiuosi tai pasitarnaus kaip savotiškas pvz., tiems kas planuoja ateityje daryt panašius renginius, viskas įmanoma, reikia tik labai norėti.
Žmonių norą ir sugėbėjimą surasti festivalių nes reklamos jam praktiškai nebuvo, ypač dėl vietos suradimo
Nustebino žmonių samoningumas, dauguma atsivežė šiukšlių maišus, po fiestos vėlgi, viską sunešė į krūvas, taip kad rinkti po festivalio teko daug mažiau, nei pernai, matomai prevencinis darbas po pirmo festivalio davė savo ;)
Na ir pabaigai, kelios mintys kodėl šis festivalis buvo paskutinis:
pirmiausia tai taip ir nepavyko suburti festivalio komandos, t.y. žmonių kurie aiškiai žinotų ko nori ir ką gali padaryti, kuom galėtų būti naudingi, kurie patys turėtų kažkokių idėjų, pasiūlymų ir noro juos padaryti įgyvendinti, žmonių kurie suvoktų jog tai jų festivalis (pvz., maisto gaminimas nors ir buvo daug norinčių prisidėti, tačiau realiai tai vistiek gulė ir ant manęs atsikratyti to nepavyko). Čia aš norėčiau padėkoti cinikui, tai ko gero buvo rimčiausias ir didžiausias pagalbininkas, komandos narys. tuo tarpu visi kiti atsišaukę į kvietimą padėti viso labo atvyko kad galėtų nemokamai papulti į festivalį, nors ir tarp jų buvo kurie išties daug ir sunkiai dirbo, visi kiti tik darė dirbančių vaizdą, ir trukdė dirbantiems, specialiai nevardinsiu įvertinkit save patys (especially dushechka&kunigas fuck off), žodžiu kitąmet tixrai nenusiteikęs aukot savo atostogų vien tam, kad krūva brudų galėtų 2 dienas paliuobti.
taipogi neatsiranda žmonių kurie norėtų/galėtų paįvairinti festivalio programą, galbūt jei daugiau visko vyktų, mažiau liktų laiko gėrimui? kalbant apie muzikinę pusę, nors ir jaučiamas kažkox padidėjęs susidomėjimas grind/noise ( bent jau niex nesako , kad taij metalistaij satanistai xexexe) bet naujų šio stiliaus grupių neatsiranda ir kaži ar greit atsiras, o daryt 3 metus tų pačių grupių festivalį, dargi kai kurios ir tuos pačius gabalus jau keletą metų šlifuoja, tai sorry, ne nenoriu.

na o kas man iš viso to tūso liko, ką jaučiu ir t.t.??? Galiu jau papasakoti, visą pirmadienį dar plaukiojau ir nesugebėjau įsikirsti į miesto gyvenimo ritmą, matomai mane dar valdė ganja/nuovargio/alaus kokteilis. Pastoviai atsimenu naktinius vaizdus: pašnekesius prie kiosko virtuvėlės, mėnulį, rūką, lietų, aplink stovinčias palapines, laužus ir prie jų sėdinčius ir besišnekančius žmones, jūs buvote cool, atsimenu nuovargį sumaišytą su gera nuotaika po kiekvienos festivalio dienos, kai ir aš leisdavau sau truputį atsipalaiduoti, atsimenu daug ką ir galvoju apie kitą festivalį kurio nebus...
Štai keletas foto iš fiestos:
indubakiai camp.jpg
sodyba nuo kalno
yeahh man - heavy metal.jpg
arma
bronius spyvaras arcis etc.jpg
bronka&co
marra vyga ir kapleris.jpg
marra vyga ir kapleris
Disforija.jpg
Disforija
indubakiai camp 02.jpg
Campas
night cinema talk.jpg
naktinis kino teatras
lampa.jpg
Lampa
alkani anticityninkai 2.jpg
Alkani anticityninkai
nuclear arma.jpg
Disforija frontman
selsmas.jpg
publika
P_K_I_K_T_ riaumoja.jpg
Per kryžių ir kančią tavo


August 18, 2003

Atostogos arčiau dangaus, taij ko gero ir dievo!!!

nu va grįžau , iš supistų atostogų, 2 savaitės praleidau kaip katinas/varnėnas, besikarstydamas, po daržinės stogą, kurį truk plyš turėjau užremontinti, vienai iškilmei, apie kurią gal vėliau brūkštelsiu.
2 savaitės be mašinų triukšmo, erzinančių reklamų, išsičiusčiusių fifų.
vakar gulėdamas ir atsisveikindamas, ant žolės su P.K.I.K.T., supratau, kad visai nenoriu grįžt atgal į miestą, įpratau prie tos ramybės, dūmų graužiančių akis, lietaus, bruzgynų viso kito.....
gal kitą kart reix ir likti??

p.s. o miestas grįžus paliko liūdną, vaizdą... dangoraižis priartėjo prie 9 dangaus materijos, ir pasidabino kažkokiu neramiu (bent jau man) blizgesiu, važiavau truliku (net sumaišiau į kurį reikia man lipti), žiūrėjau į kvailas/šlykščias reklamas - nesupratau kam jos apsxritai reikalingos.... jausmas tartum atvykai į kažkokį nepažįstamą miestą...


tokios tai padrikos mintys, po gamtinės/fizinės relaksacijos...