« Принципы и Желания | Main | Marazmatiko recenzija: Потап и Настя Каменски (muzika) »

Apie seksą, seksualumą ir gėjizmą.

Danger. Explicit Content downwards.

Visu pirmą, oralinis seksas. Yra žmonių, kurie mano, kad čiulpti, laižyti ar kišti pirštus yra gėdinga. Iki pirmo karto pats maniau, kad čiulpimas žemina moterį.. Anas tikėjimas buvo išsklaidytas ir dabar jau abejoju ar yra besivaržančių mylintis pritaikyti ne tik lytinius organus. Kadangi viskokio oralinio sekso mačiau ir grožiniame kine ir teatre, todėl drįstu teigti kad tai tampa ar tapo mūsų kultūros dalimi. Iš tiesų, jei seksas yra dviejų žmonių aistrų patenkinimas, būti išradingesniems tik smagiau..

Dabar apie gėjus ir seksą. Jei lytiniai organai, yra kiek nureikšminami sekso aktuose normalių žmonių, tai, atrodo, kad tie, normalūs, turėtų lengvai suprasti kas dedasi gėjų ar lezbiečių miegamuosiuose, mašinose, etc.. Ir tai neturėtų kelti šiurpą ar pasišlykštėjimą: juk, patys darome tą patį, o jei myli, argi svarbu kokį mylimojo(-os) organą tenkini. Supratus visą tai, man senai galvoje nebekyla klausimas “kaip?”..

Daugelis oratorių naudoja gėjų nevaisingumo argumentą. Tai didžiausia nesąmonė! Mieste kabant plakatams agituojantiems už kontracepciją, dažnai reklamuojant prezervatyvus ir šeimos planavimą, kvaila deklaruoti siekį būti vaisingais. Mūsų visuomenė per daug vertina žmogaus gyvybę, kad leistų paaugliams galvoti apie ankstyvą tėvystę. Vaikas turi gimti materialiai apsirūpinusioje šeimoje, pas psichologiškai pasiruošusius tėvus. Mes norime, kad mūsų vaikai būtų laimingi ir nemirtų per anksti, ir nepatirtų smurto, todėl dažnai negalime leisti daugiau 2 vaikų šeimoje. Visuomenė transformavosi: populiacijos didėjimas yra mažesnio prioriteto, nei asmenybės laimė ir sveikata. Kaip tokioje visuomenėje, galime privesti kažką „gimdyti“, žinodami, kad taip pažeisime jo laimės samprata. Ar jau apverčiame viską aukštyn kojomis ir propaguojame smurtą prieš asmenybę? Vienitelė išeitis jums, gerb. homofobai, teigti kad jie serga..

Man didžiausias klausimas yra “kodėl”? “Jie” serga, ar būti gėju tai normalų? Jei gėjus sieti su prigimtinėmis individo savybėmis savybėmis, tai vaikystėje man kildavo klausimų ir apie “o, aš? koks aš?”. Be abejo, šis klausimas buvo keliamas su baimę. Juk, nuo vaikystės gėjais, žydrais, buvo pravardžiuodamasi.. Vaikai pravardžiuojasi, kai atstumia, ir net tai, savaime, galėjo sukelti neigiamą pojūtį. O juk, vaikai yra visuomenės dalis ir jie kaip hipertrofuojantis veidrodis parodo visuomenės normas. Nenoriu gilintis į atstumtųjų vyrų psichologinę galimybę prisijungti prie gėjų tuso ir gėjų mados argumentus. Šiandien, noriu peržvelgt savo patirtį ir paieškoti atsakymo “kodėl aš normalus?”, ar gėjai sveiki ir “ar visuomenė turinti gėjų, sveika?”. Paskutiniai klausimas yra šališkas, tačiau jis tik parodo šiandien populiarios nuomonės indukciją manyje.

Prieš kelis metus, diskutavau su savimi ir ginčijausi su draugais teigdamas, kad vyrų reakciją į apnuogintą moters kūną yra kultūros ar komercijos primesta. Kad nepatyrę orgazmo su gyva nuoga mergina, neturėtume pagrindo justi seksualinį potraukį pamačius plakatą ar žiūrint erotiką. Kažkiek buvau paskaitęs psichoanalizės pagrindų ir žinojau, kad kažkiek reakcijos susijusios su maitinimu krūtimi, bei taktiliniu ir šilumos jutimu. Teigiau, kad tik reakcijos į temperatūrą ir prisilytimą (beje, ar nebus prisilytimas, lytis, liet. kaboje sudaryti iš vienos šaknies?), yra prigimtiniai seksualiniai refleksai, nes tai buvo aišku iš patirties, kai atsitiktinis prisilytimas ar “trynimasis” sužadindavo daug stipresnę reakciją, nei pornuškė.

Nesenai, aptiktas posakis “įgyjama seksualumo sąvoka” privertė stabtelėti. Šis posakis, tapatūs mano senai įdėjai, o kontekstas tik sustiprindavo idėją: paaugliai neturi suvokimo apie seksualumą, kol neparagauja lytinio akto. Gerai, pagalvojau. Bet reakcijos buvo. Nors kiek silpnės, bet jų nepaneigsi!

Prisiminkime Froidą, kuriuo retas teskaitė, bet visi žino. Potraukis prasideda nuo motinos! Motina – moteris, su klasikinėmis krūtimis! (Beje, dar vienas vaikystės teiginys buvo: “Na, ko tie seni pirdžiai tarška, kad gražiausia moters vietą yra užpakaliukas. Ne velnio!” Dabar aišku, kokia buvo jų mėgstamiausia poza.) O kaip vyko mano auklėjimas? Vasarą Palangoje su mama ar senele moters pliaže? Namuose, tėvai irgi ilgai nesidrovėdavo vaikščioti nuogi. Kadangi daugiau laiko praleidau su motiną ar senelę, tampa aišku, kokios lyties kūno aš mačiau daugiausia! Jei čiulpiamo spenelio vaizdai sunkiai galėjo išlikti, tai 3-5 metų vaiko vaizdiniai tikrai stipresni. Su tais vaizdais turėjo susirišti asociacijos su šiltomis, žmogiškomis motinos rankomis, vėliau galėjusios apeliuoti į užkoduotus geismo refleksus. Jei motina – moteris, jei su motina praleidžiama daugiau laiko, nenuostabu, kad vyriškas kūnas vaikams (tiek berniukams, tiek mergaitėms) yra labiau svetimas.

Gal girdėjote teiginį, kodėl lezbėčių erotiką yra žiūrimą ir vyrų ir moterų? Paklauskite savęs, kodėl besibučiuojančias apnuogintas merginas rodo popsiniuose klipuose? Teigiama, kad “moterų kūnas yra estetiškesnis už vyrų”. Ar ne todėl, kad rūpestingiausias globėjas vaikystėje yra moteris? Manau, kito pagrindo ir būti negali. Turint galvoje šiuolaikinius stereotipus: vidutiniškai raumeningas vyras ir švariai nuskusta, moteris, vyro kūnas (dalis žemiau smakro) nėra labai nuobodus. Jis gali būti mažiau patrauklus abiems lytims, būtent dėl ugdymo.

Be to, ne mažiau čia kaltos vieno polio, patriarchalinės visuomenės liekanos. “patriarchalinė” - baisus žodis, bet man ne kartą teko įrodinėti draugams, kad moteris praeityje neturėjo galimybių, o draugėms sakyti “Jus” galite. Iš tiesų, tik per paskutinįjį dešimtmetį moteris ateina į mokslą, politiką (nesenai pastebėjau, kad EU jau bent jau daugiau dviejų prezidenčių), meną! Ir tai geresnis lyčių susilyginimo rodiklis, nei bet koks kitas. Tačiau, iki šiol, daugelis save ar savo lyties atstovus nuvertina. Moteris, mūsų visuomenėje dažnai siejama ne su smegenimis, o su jausmais, emocijomis. Erotiškas posakis iš lėzbių pornuškės “kas galėtu žaisti su mano speneliu, taip minkštai ir gležnai, kaip tu”. Vyrai siejami su raumenimis, smegeninėmis ar buku pėniu, o moteris su jautrumu, grožiu ir minkštumu. Man tai apmaudu ir, manau, tai galėtų būti dar vienas argumentas už nesveiką visuomenę, kurioje tik dvi moteris gali pasimylėti taip gražiai, lėtai ir geidulingai.

Grįžtant prie manęs paties, noriu dar įsigilinti į savo baimes. Kartais, kai einu tiltu ir žiūriu žemyn, kyla toks vaizdinis: kaip perskridęs bortą, lėkiu vandens link. Nusipurtau ir suprantu, kad tai paprasčiausias išgąstis. Vaikystėje teko lankytis pas repetitorius ar mokytis privačiai. Daugiausia pas vyrus. Kartais, sėdint arti, kildavo mintis pabučiuoti ar apkabinti mokytoją. Nuvydavau mintis šalin, viduje klykdamas “aš ne toks”. Taip pat, norėjosi nusipurtyti. Dabar galvoju, kad paprasčiausia pajusdavau šilumą sklindančio nuo svetimo kūno. Taigi, tai buvo seksualinė reakciją į vyrą. Esu gėjus? Abejoju. Svarbu, kad išlįsdavo mano galvoje buvo indukuota baimė.

Galima teigti, kad homofobams reiktų kiek pasikapstyti savyje. Aišku jei jie gali tai padaryti sąžiningai. Galvoju, apie save, kaip apie vidutinį jaunuolį ir, manau, kad daugelis vaikinų turėjo daugiau ar mažiau panašų patyrimą. Tarus, kad tai tiesa, lengviau priimamas faktas apie galimą gėjų prigimtinę skirtybę. Taip pat, didėjant vyro vaidmeniui auginant vaiką, galima tikėtis ir lyčių skirtumų seksualumo susilyginimo, o to pasekoje, ramesnę bandymų ir patyrimų erdvę, lyčių vaidmenų visuomeniniame ir kultūriniame gyvenime suvienodėjimo. Kodėl to reikia? Manau, kad žmonių sąmones varžančios idėjos yra didžiulis blogis ir žmones neturėtų būti kažko varžomi savo kelyje į meilę.

Ar rodysiu šį esę mano merginai? Tikriausiai taip, bet kažkiek bijau:)

Comments

Pritariu dėl beveik visko kas čia parašyta. Dėl oralinio - pats galvojau, kad tai yra žema, iki pirmo karto. Dėl gėjų - pritariu, tik dėl vaikų man bagu, nes vaikai patirtų žiaurias patyčias kieme/mokymosi įstaigoje.

o, dabar jau ne, bet zinau ka veiksiu siandien atsikeles ;)

Siūlyčiau vertinti sistemiškai:
Štai, vis dar gyvenam vakarietiškoj "tolerancijos" visuomenėj, kur kas apie ką nori, apie tai ir kelia balsą. Parodykit nors vieną nevakarietišką šalį, kurioje homoseksualai galėtų šitaip laisvai jaustis - rengt paradus homoseksualumo tematika, reikalaut santuokų įteisinimo (ir tai gaut) ir t.t. Niekur, tik senstančiuose Vakaruose. O pasauly yra ne vien Vakarai. Yra ir karingi Artimieji Rytai, yra kylanti Kinija, yra vis dar išalkusios Afrika bei Pietų Amerika. Ką girdėjot apie homoseksualų teises ten?
Šias vietas paminėjau dėl to, kad jų santykinė įtaka auga, smarkiai mažėjant senstančių ir išmirštančių Vakarų galiai. Auga gyventojų skaičius, kone visas prieauglis nuolat bėga į Vakarų šalis, ten ne tokia ir didelė dalis asimiliuojasi. Atsineša savo tradicijas, kultūrą, vertybes, kur apie gėjus - arba blogai, arba nieko. Kai kurie Vakaruose jau supranta, kur toliau gali vestis šitokios raidos tiesės. Gresia, jog asmenybės kultas gali pasmaugti pats save, t.y. vakariečių šeimoms vis mažiau gimdant labiau keičiasi gyventojų sudėtis, taigi, ir šalies vertybių "rinka". Jau dabar buksuojantys mažumų prisijaukinimo procesai gali apskritai sustoti. Visai tikėtinos pasekmės, kad šitaip pačiose dabartinių Vakarų šalių visuomenėse vyraujančią galią įgaus kitos vertybės, atsineštos imigrantų. Kažin ar tarp jų bus laisvė, tokia kaip ją suprantam mes. Šitaip nukentės tiek tie patys homoseksualai, kurie jau ir prabilt negalės viešai, bus smūgis ir feministinėm idėjom, ir kitom koncepcijom. Taigi, ką siūlau: viską su saiku. Pirma gal reikėtų apsaugoti savo laisves. O tik paskui jas plėsti. Manau, esamoj situacijoj ir asmenybės kultas ir šeimos planavimas ir homoseksualų santuokos bei įvaikinimai - tik šakos pjovimas ant kurios sėdim (demografine) prasme. Tik va kad užsiimti vardan ateities niekas nenori. Tik džiaugtis esama akimirka..
P.S. o ese merginai aišku parodyk. :) Kodėl mes, gerokai svetimesni žmonės, skaityt ir žinot tavo nuomonę galim, o ji, kur kas artimesnė - ne? :)

ė, o kur dingo ninzes komentaras?

loading: ! :) labai gerai!

st_: "Ką girdėjot apie homoseksualų teises ten?"
nzn kaip kitur, taciau pvz Pietu Amerikoj viskas ne taip ir blogai. ten nera minetos "tolerancijos" visuomenes, taciau yra paprastas is seniau esantis homoseksualumo suvokimas lygmeny "nu, jis kitoks ten biski, nu bet geras vyras vis tiek, aria normaliai" - kaip kad ir pas mus mazesniam kaime kokiam. pvz. Shalchininkuose, is kuriu esu ash. aishku, baime/nenoras priimti yra, taciau man patinka, kad ne 'tolerancija vs netolerancija' kova, o visai kas kita.
taciau kitur yra blogai, taip.

del imigracijos ir pan: ji vyksta jau ne vienerius metus europoj, daugiau nei simta metu JAV. yra ghetto, yra rasizmas, yra visi kiti dalykai, taciau homofobiskus istatymus priima butent baltieji amerikieciai. ar as cia ne apie tai? nes gal kiek nesuprantu apie ka cia? apie baime buti prarytiems 'svetimsaliu'? apie nacijos islikima? dar ka nors?

"pirma reikia apsaugoti savo teises, o po to jas plesti" sitas juokingas kiek, bent dabar, kol neprapletei - gali?

"Manau, esamoj situacijoj ir asmenybės kultas ir šeimos planavimas ir homoseksualų santuokos bei įvaikinimai - tik šakos pjovimas ant kurios sėdim (demografine) prasme."

tai gal is pradziu apsaugom gimusius vaikus, o po to jau pleciames (dauginames?:) + asmenybes kulto ir homo santuoku ir seimos pranavimo rasymas per 'ir' neteisinga, manau.

"Tik va kad užsiimti vardan ateities niekas nenori. Tik džiaugtis esama akimirka.."

o kaip tas uzsiemimas atrodo? ir kas blogai su ateitimi apskritai sia prasme? kad sumazes lietuviu(~"tolerantisku"europieciu) ir tada gejams bus prasta nuo visu tu imigrantu? ar cia jau kalbama Tautos Mastu? :)

nu kaip visada, nindze parase viska greiciau ir daug geriau nei as ;))

ninjai: dėl Lietuvos vietos noris atsakyt velionio G.B. žodžiais, jog pasirašę visus stojimus "prisiėmėme Vakarų pasaulio karmą". Praktikoj - dar tik pereinamoji būsena, kur tęsis, kol Lt susiformuos normali vidurinioji klasė. Kuri jau turės duonas. Va tada parūps ir žaidimai.
Apie kitokį netradicinį seksualumą nešneku (ir į jų autentiškumą bei reikalingumą nesikėsinu), tikrai neteigiu, kad tai tabu, reagavau tiesiog i autoriaus žodžius būtent apie homoseksualumą. Ir manau, kad konkrečiu dabarties momentu (geopolitine plotme) tie tolerantiškieji tėra Vakarai. Atrodo, xdirtx man irgi pritaria šitoj vietoj, numatydamas tik Pietų Amerikos išimtį. Na, spėju, kad svarbiau yra padėtis islamo kultūroje ar Kinijoje - potencialiuose ateities kultūros hegemonuose, na gal kažkiek, ką mano Rusija (dabartės ypač matosi). Čia galima pasinaudot ir 'paviršutiniška' (sutinku) Vikipedija. :) Kinijoje padėtis,beje,lenkia kitus paminėtus židinius,homoseksualus toleruoja labiau,tegu nors 'popieriuje'.Nors man tai panašu į madą, pasiimtą iš Vakarų,kuri,pastariesiems persimainius,gali nuslūgt.
Dabar dėl imigracijų: JAV imigracijos ir integracijos problemos, kaip turbūt ir pačiam žinoma, siejamos anaiptol ne su arabais, o su miestiniais mažumų getais ir per pietinę sieną plūstančiais meksikiečiais. Spėju,kad situacija čia neturi Europos aštrumo,nes atvykusių bei vietinių vertybės visgi turėtų būt panašesnės,be to,JAV turi daugiau patirties su asimiliacija. Dėl prancūzų - kaltos abi pusės, šalis tiesiog paskubėjo su įsileidimu dideliais kiekiais ir manymu,kad viskas susitvarkys savaime.Kalti ir riaušininkai-antroji karta. Pirmoji-jų tėvai,atvykę į Prancūziją,žinodami,kad kviečiami dirbti juodus darbus.Jų atžalos tokio darbo vengia. Deja,dauguma vengia ir bandyti pasiekti kažko daugiau. Valstybė ir taip pamaitina.
Taip, sutinku, kad dabartiniai Vakarai neįprasti matyti be imigracijos, be besikeičiančių kultūrų. Ir visgi, gan naiviai tikimąsi, kad dabartiniai pokyčiai tebus vieni iš pokyčių. Į xdirtx paskutinį klausimą atsakau, kad taip, nuogąstauju, jog sumažės tolerantiškų senųjų europiečių,gal ir JAV nebeliks galios centru. Ir tada tiek man, tiek jum, tiek moterim, tiek homoseksualam nebeišeis savo minčių reikšt. Ar manot, jog Kinijai ar/ir islamo pasauliui tapus nauju galios centru, bus ne blogiau su minčių reiškimo laisve? O gal netikit, jog kažkas iš jų taps tokiu centru? Sutinku, kad antivakarietiškas judėjimas iš didelės dalies dėl pačių Vakarų kaltės. Bet ar tai bus sukilimas, ar 'šliaužianti revoliucija', nematau,ką tai atneštų teigiamo.
Dabar, kas iš viso to mano parašymo? Klausiat, ką siūlau. Galbūt kol kas nieko nesiūlau. Galbūt kol kas tik siekiu suprasti, kodėl viskas krypsta būtent taip, o ne kitaip, gal mano prognozės netikslios. Gal neturi reikšmės, nes nenumatau krūvos veiksnių. Gal visi tylom galvoja, kad tai px ir neišvengiamybė. Gal nematau kažko, ką mato kiti. Ir t.t.