« 2100 Prie Katedros Stebuklo | Main | Šmaikštus akademinis terorismas »

PHP jau 10 metų

Sveikinu visus su šio gero įrankio gimtadieniu:)

PHP pradėjau programuoti prieš 4 metus, norėdamas sukurti svetainė Duonos kėpyklai "Culex". Tai buvo draugo tėvų "užsakymas", kurio (kaip su manimi visados būna) taip ir neišpildžiau.

PHP atrodė nerimta kalba, nes po asemblerio, MFC objektų ir C++ atminties išskyrimų, programuoti struktūriškai ir su foreach buvo daugiau negu keista:) Dabar suprantu, kad tada nei vieno, nei kito nemokėjau.

Šiandien galvoju, kad PHP visiškai atitinka Law of Least Power, tačiau norėtųsi namespace'ų palaikymo. Ir turbūt dėl to kad visdar nenulipau nuo PHP4 man trūksta objektiškumo. Per PHP pažinau ir galiu pasijaučiau tikru FOSS programuotaju, nes kitomis kalbomis nesu matęs kodo ar gerinęs kitų kodo. Už php.lt ir viso pasaulio php bendruomenę PHP yra mano miegemiausia kalba.

Esu nepaprastai dėkingas php.lt benduomenei, nes tik šoko po susidurimo su jais dėka supratau, kad dar yra kur tobulėti, o vėliau kiek išmokau bendrauti inetu ir rasti informacijos.

Ačiū, visiems pridėjusiems ir prisidedantiems prie PHP ir php.lt benduomenės.

Comments

Sveikinu ir aš tave :) PHP per laiką tapo mano darbo ir hobio įrankis, pamėgau šią kalbą.. Išties smagus jausmas apima, kai gali suprasti / pagerinti kitų kodą, o tobulėjimui vietos labai daug. Kuo daugiau žinai, tuo labiau supranti, kad nedaug žinai :( Btw, ką šiuo atveju reiškia Law of Least Power? Sėkmės.

mda... kada varom gerti? .)))

n0other: Tikriausiai busiu suklidęs su pavadinimu, nes google jo neranda:) Žodžiu, kalba apie tai kad iki 90'ų žmonės kūrė programavimo kalbas, norėdami kad jos būtų tinkamos daryti viską viską... O vėliau pradėjo kurti kalbas skirtas kažkam. Tokios post 90ties kalbos yra galbūt mažiaus efektyvios (laiko, atminties atžvilgiu), bet yra labiau pritaikytos konkrečiom stritim ir taip tausoja programuotojų laiką...

enc: xz. Davai paprastai pasidžiaugiam?