« Googlink į sveikata, mielas vaike | Main | Выставление оценок или учителя и этика »

[Сатанею] Revoliucijos featuring IV#4

irašykite mane į bezdalius;) nes negaliu čia ne pabezdėti.

Mes negalime versti 'bydlo' imti ginklus į rankas ir daryti revoliucija, sekti harizmom iš paskos su vizija, su tuštuma ir nesavarnkiškumu. Man atrodo, kad per bolševikų revoliucija grupė nusprendė ir patraukė liaudį (marketingas - pirko viziją už kitų kraują). Nahui nereikia tokių revoliuciju imho.

Reikia evoliuciju - pinigų mašina yra varoma bydlo, jeigu bydlo keistusi, mahina sustotų. imho reikia naujo renesanso ar kažko, kas pastumtų bydlo galvoti ir kitaip gyventi. Juk mašina nėra varoma (imho) tiek psihishkai apdorotų žmonių, kiek žmonių tinginių kuriems taip gyventi yra stilius (gal net nėra pas juos filosofijų), kurie sektų liderius.

Liderius ne didžiulius, statulas, o menkus šveselėlius, kuriems svarbu būtų ne prekės ir pinigai, o žmonės ir jausmai. Informacinė visuomenė pradeda veikti (kol kas kol arhaiškos stuktūros ne pilnai kontrolioja), informacijos galima rasti, bet jos negaunama, ant jos netyčia užsiraunama. Nėra tiek susivokiančių žmonių, mažu pasakotojų ir svajotojų mažose kompanijose, kurie galėtų pasiūlyti kitą gyvenimo budą draugams. Išspirti juo į gatvę, parodyti pinigų mašinos nesažininugumą, vieno atskiro žmogaus gyvybėi.

Būriai žmonių, turinčių tokį suvokimą yra (imho) užsidarę savyje ir bendraujantis tik su savo pasaulėžiūros žmonėmis. Vienintelis imho galykas atnešantis naujo kraujo pinigu mašinos reklamos industrijos madų fluktacijos - popX. Kai tų žmonių vertybes parduoda, jiems skaudu, bet, kaip man atrodo, kai tokios pop bangos atslūgsta būryje pasilėka 0.001% atėjusiu ir įsisavina vertybes. Tik tai ne pasaulėžiūrų kova. Tai haotiškas judėjimas.

Manau, vienintelis budas evoliucionoti sistemai iš vidaus, keisti žmones. Jei nemanote kad jūsų pasaulėžiūra geresnė, pūkite naxui savame kampe. Būriai žmonių yra kitos kultūros apraiška, jei nesate veiksmingi, civilizacija nuriedės be jūsų... gal ir į sekanti ledynmetį.

Parodijojant IV, sakau sugalvokite patys, ką visa tai reiškia, ir kam tai sakau, ir kodėl rašau, ir, žinoma, koks budas kurti tas švieseles. Tesitesiu tokiau.. loading

Comments

siaip bydlo yra bydlo
it tai buvo yra ir netolymoi ateity tikrai bus
bet yra individuumai kurie skiriasi nuo bydlo
ir kovoja ar/ir valdo ji
gaila tik kad daugiausia kaip tu sakei jiems rupi tik pinigai ir tiems kuriems rupi tik pinigai viskas tik lengviau
taigi zmones, kas nusprende kovoti ne del pinigu
o del geresnio gyvenymo ar pan., eikit iki galo it nepasiduokit, neprarskit savo isitikinimu, nes jie zymiai vertingiau uz pinigus

nei informacija pati savaime nei laisvas priėjimas prie jos nieko neišgelbės. nes informacijos yra perdaug ir dėl to keičiasi būdai, kaip mes ją priimame: neįsigilindami, neįsijausdami, glaustai, paprastai, kuo daugiau piešinėlių ir dar mus pastoviai pertraukinėjaja dar 5 paraleliniai informacijos šaltiniai.

aš jums sakau, pabaiga nebetoli! melskitės nusidėjeliai!! :)

zestiansik: idiom s nami:)

mic: hehe, o aš iš tų pačių sąlygu darau tokią išvadą, kad daugelis naudoja mados/harizmatišką pažinimą. t.y. renkuosi domėtis tuo, kuo domisi draugai, pažįstamieji. Ir apie tai mąstau, kitką kad ne leisčiau "tuščiai" laiko, atidedu vėliasnėms svarstymams arba priimu pagal defaultą, kad kadanors paklausčiau savęs kodėl taip darau.

2 punktas būtų toks, kad jei informacija yra prieinama, ji nebūtinai bus randama:) juk, tikriausiai tau pažįstamas toks jausmas (na nzn, gal tai grynai mano bruožas), kad kartais labai nustembi, atidaręs kažkokią svetainę, kur yra tiek kažkokios sryties informacijos arba kažkokią bendruomenę, kurią net nekada nemanei, negirdėjai esant... Pvz. arbatų megėjų klubą, su žininais ir forumais. Kažkokiu kreizanutų ciuvų svetainė kurie laiką praleidžia modeliuodami žiogų krušimąsi (gipertrofuoju).

Informacijos labai daug, bet nieks nežino kur jos rasti. Ir pagaliau kam ieškotis filosofijų, jei tau patinka tavo gyvenimas, ar nežinai kad yra alternatyvas ir pats jas kuri.

Kuo platesnis tas būrys žmonių (ok, atrodo, turiu omenyją subkultūrą) pasirenkačių alternatyvias vertybes ir/arba gyvenimą, tuo daugiau tai vieša ir prieinama IMHO. Tik vat koks būtų pritraukimo mechnizmas, juk tai kova ne dėl vartotojų subkultūros, o savarankiškų dalyvių ir kūrejų kaip tą suprantu...

tikriausiai greitai situacija mūsų namuose pasidarys panaši į šitą http://blog.hardcore.lt/ninja/archives/002209.html