« NoNato video | Main | Googlink į sveikata, mielas vaike »

Gezai, "Šeima" ir massmedia

Kompromatas

Labai sunku buvo suprasti kuo blogai visas tas komercines, reklamines įtakas, o vat dabar jau viskas supistai ryškėja...
Pirmiausiai apie "gezus". Yra žmonių suaugusių savo kiemuose, pas nelabai intelektualius tėvus, nelabai švelnioje aplinkoje, nelabai linksmi. Mano kiemas/gatvė yra toks pat, tik gal aš buvau jaunesnis ir visą laisvalaikį praleisdavau skaitydamas. Pas mus yra narkotikų prekeivis, kuris neseniai sėdo už gabenimą Sank-Peterburge, ir jau kelias savaites būriai žmonių sėdėdavo prie jo buto, tikiu kad tardamiesi kaip padėti draugui . Yra žmonės, kurie atvarinėjo mašinas iš vokietijos, yra prekeiviai iš gariūnų, yra bobučių. Visi pažįstami ir gerbia vienas kitą. Visus galima būtų apibudinti kaip "forsai".
Keli draugai yra pažįstami su tokiais kituose rajonuose, ir ką aš žinau kad toks būriavimasis, domėjimasis materialiomis vertybėmis, kriminalai, prekybos nėra iš gero gyvenimo. IMHO tiesiog situacija tokia buvo... Nieko ne išteisinu, kiekvienas galėtų nugyventi kitaip, jei panorėtų.
Noriu pasakyti, kad juos irgi galima pavadinti subkultura. Turintys daugmaž vienas vertybes, laikantys panašias normas ir tikslus.

Pasirodė reklama apie Gezus. Pirma nepagalvojau, bet jie gi parduoda visas tas vertybes. Pažiūrėkite puslapį. Forsus madinga išjuokti, nes jie saviti. Reklama kuri išjuokia forsus veiks!!!

Šeimos reklama, jau kitas reikalas, ji yra (man asmeniškai) apie emperinius dalykus, tačiau berašydamas suprantu, kad ji išjuokia visus tuos susivienijimus, kurie nėra matomi. Tema yra efimerinė (imho daugumai), ideja aiški, reklama užkabina.

O ar veikia najoji Kauno reklama, sugalvota dėl to kad įmonė stokojo klijentų ir reklaminis plotas lūkuriavo užsakovų?

Opit susirupinimas reklama

Comments

:)
Forsai irgi ilga, įdomi tema. Galėčiau kiek papildyt tai linku
http://www.mokyklosfrontas.lt/article.php?numeris=53&skiltis=tema&id=12
Bet pats spręsk, ar tai kas čia rašoma, yra ne per daug nutolę nuo temos.
Pakomentuosiu, kad forsus tik dalinai galima laikyti subkultūra, nes jie savęs nelaiko subkultūra, ir neretai išvis nesuvokia tarsi priklausą vienai bendruomenei:) Kartais net nežino, ką pats žodis 'forsas' reiškia. Beje, subkultūrai, manau, reikalinga šiokia tokia ideologija, o forsų vertybių kažkaip nelinkstu priskirti kaip galinčių būti kokios nors ideologijos dalimi.
Bet va pavadint augančia socialine grupe forsus visai tiktų:)

na na na na.
šeimos reklama - savitai chujova, nors žodžiais/asociacijomis sužaista gražiai.
ką noriu pasakyt, tai kad dabartinis marketingas pardavinėja ne realius daiktus, o kažkokias idėjas ir įvaizdžius. pasiskaityk pelevino "pokolenije pi".
O bitė išvis evil yra.
dar ką noriu pasakyt, tai kad kartais tas marketingas nusipelno respecto, tobula protpisyba.
vat motorolos klomba nenusipelno :)

raklama dabar taikosi ne tik į įvaizdžio dalykus, bet į pačius slapčiausius jausmus - pirmasis kūdikio "mama", pirmieji vaiko žingsniai, paaugliška meilė, šeimyninė laimė, asmeninis pasisekimas, etc etc

reklama sugroja tavo jautriausiomis jausmų stygomis ir palieka nurodžiusi vienintelį kelią - produktą. daug dabar tokių, ypač su muilu, milteliais, etc. taip pat ir tos visos, kur žmones vaizduoja gražius ir patenkintus kaip hansabankas, bitė.

o šita su šiauliaiskais gezais, tai dar vienas radioshow zbygniewo/igorio atkartojimas. nemaniau, kad dar kasnors tokią kadanors suks...

joh subkultura su vienu tikslu - nupizdinti mobilu...

Kalniečiai, bent jau šotlandai ir čėčenai (mano žiniomis) turėjo kažkada tokia kulturinę savybę, stereotipą, jog tas kas ne vagia nėra tikras vyras. Jų terpėjė tai buvo veiksminga, jie buvo stipresni už lengviasnėmis sąlygomis gyvenusius žmonės nuio lygumų. Treniruodavosi ir ant kaimynu.

Forsai ~ tokie pat. Jei tu esi silpnesnis, gėda iš tavęs neatimpt mobilaus.

Kartoju kiekvienas galėjo nueiti kitų kelių, bet pagalvokyte kaip nulemia aplinka.

atsiprasau, bet tai, ka girdejai apie kalniecius, ypac cecenus, yra nesamone.beje, taip ir apie lietuvius dabar kalbama, nors jie visai ne kalnieciai:)

Hm. galbūt. žinoma, kad negalima taip abstraguoti.

Jei gerai prisimeu, kalbėjau apie tautą ir kultūrą, bei etnologiją: ten kur skaičiau, buvo kalbama apie etnoso vystymasį. Lietuviai/baltai yra sena tauta.