« www.kam.lt | Main | Dėdė Lukasas + Goblin »

Глобализм и война

охрененное состояние "полный пиздец"

imho visos tos NATO, JAV, CCCP karai yra žiauri globalizacija - ji neša daug gėrio, bet kaip jinai yra vykdoma mes jau piktinamės.

Jeigu minutei užmiršti teroristų ryšį su valstybėmis ir finansais (iš tiesų, kaip didėlė korporacija gali normaliai funkcionoti imho), paliktume tik žmones, tai visuomet tas kurės valgyti ieškos būdu valgio gauti. Palyginus su mumis pusė pasaulio vargšai, su amerikonais išvis badauja. Iš kur ir kaip gauti valgio žmogui išaugusiam vykstant karinėms konfliktams? Imho užaugti stipriam ir žudyti ir atimti. +etninės neapikantos, "meilė" visiems tiems kurie susiję su bombom krentančiom ant galvos, kalama į galva ideologija. Dabar visi vakarietiško pasaulio žmonės (ir Japonija, ir Rusija, ir visi likusieji) gyvena geriau už skurstančias, kariaujančias valstybes. Jei dabar turime (vakarietiško pasaulio žmonės "mes" kaip graugu bebūtų) priešus musulnomus, imho greit prisidės dar afrika.

Jeigu nagrinėtume valstybės, tai visos kaip pikti savanaudžaia žmogėnai nori geriau gyventi (juk, dėl to kad JAV išmeta savo sena amunicija ant Irako, uždirba ne tik generolai, ane?). Vat tokia shema: užkariavo didžioji agresorė šalį, kurioje yra naftos. pasitelkė naftos. žiūri, oba yra ir 5 milijonai potencialių vartotojų... reikia sukurti infraktruktura kad galėtų pirkti.... blin įdomu ar nafta už 20-30metų atneš tiek pelno, kaip ~5milijonai besidaugančių vartotojų agresorės rinkai? reikia investuoti... Imho žmonės-vartotojai vertingesni už bet kokį resursą.

Imho ES daro tą pati kaip ir šalis agresorė, tik taikiai, atsargiai... bet kaip į ES galėtų įstoti Irakas - neideologiška, ir pavaojinga.

Klausimas toks, kaip globalizuotis/globalizuoti 3 pasaulio valstybes taikiai??? :(((
Kaip numalšinti 3 valstybių piktį, kai jų vaikai miršta nes nėra ten vaistų, o bezdalius iš lietuvos geria maisto papildus, kurių vertė ~ išgelbijimo kainai?
(patikslinimas: 3 pasaulio valstybė - valstybė, kurios gyventojai gyvena minimum 3 kartus skurdžiau už tave).

šuds. kaip globalizuoti kitaip nei ginklu, jei didžioji USA vos neįslinko į ekonomikos krizę pusiaukely, ~ ne pabandžiusi statti vakarietišką infrostruktūra.

Ne globalizuoti? pavyzdis, 3 ar 5 (neprisimenu) palikta sau Čėčenija (blogai gyveno po karo, griuv4siuose... kas kaltas? kur yra maisto? o jei už tai dar ir sumokės? davai, puolam! )

Comments

loading: manau čia iš dalies inspairintas ve postingo su gražia iliustracija papostinai... tik pažiek ten kažkuris abzacas kartojasi berods....

o ten pas ve klausei manęs: o aš nu negaliu atsakyti nes arba ve užbanino ten kažką man (kas išties būtų nuoširdžiai ir giliai juokinga) arba chui ten serveris koks nors užlinko tai patingėjau dar sykį bandyt: atsakau čia:

loading: 3 pasaulio šalys ir pietūs ar ten islamo kultūra turi tokią pat teisę pistis kaip ir neva šiaurietišku mentalitetu pasižymintys lietuviai. vienintelė pageidautina sąlyga -- kad nepistų proto kitiems. manau, tokie blokai kaip NATO, bent jau iš dalies, skatina tos sąlygos laikytis, bent jau dalį iš tų pietų, rytų ir kt. tolimesnių regionų valstybių/grupuočių. bet šiaip aišku 100% saugumo garantuoti nei NATO nei EU negali. ypač tol kol didesnė dalis žmonijos tik su pavydu tegali žiūrėti netgi į tokį atrodytų varganą prag. lygį, kokį turime mes čia supistoj postkomunistinėj postsovietinėj rytų eu erdvėje...

sorry dėl panašumo, mozgai verda, rašau apie ką galvoju.

vat problema ir yra, kad kitaip kad ne pistis jie negalės, nes mes plečiames ir geriau gyvename + terrorizmas yra labai geras verslas, kaip ir ginklų, bei narkotikų prekyba. jie pis mus... beje, atrodo Marksas įsivaizdavo pasaulį padalinta į dvį dalis, į vakarus, ir kitus. Vakrai gyvena gerai ir gerai saugo sieną. Kiti gyvena skurdžiai, paskendę karuose, epidemijose, vakarų pasaulio šiukšlinuose.
IMHO tas neįmanoma (nes mes jau kaimynai, ir neįmanomą išlaikyti berlino sieną ties pusiauju).

Kovoti su jais irgi negalime, (negyvos priežastys) nes jų perdaug ir greitai kaip vartotojai jie pasidarys reikalingi, vakariečių šalių rinkoms, (gyvos) nes taip ne pagal mūsų moralę (nors ir lanksčią) ir ideologijas.

But he comes an answer :) kai korporacijos bus galingesnes už valstybes ir pamatys kaip naudingi jiems yra vartotojai, statys ten infrastrukturą ir taip toliau, arba vyriausybes statys ten mokyklas skelbdamos provakarietišką pasaulėžiūra.

polemika, ane?

pvz. imho narkotikų, ginklų prekiautojai jau apie vartotojus suprato... kur sukišti tūkstantį senų AK47? žinoma, į afganistaną, efiopiją...
kada gi CocaCola susiprotės :)

nunepaišyk taip niūriai visko. tos tavo išvardintos galimos rytų / vakarų šiaurės / pietų (whatever) priešpriešos priežastys daugumoje yra dirbtinai sukeliamos spręsti lokaliems regionų klausimams. tame tarpe ir turtingų regionų. us govermentui ir valdančiąjai viršūnėlei naudinga ginti democracy, islamo respublikoms džamahirėjoms ir karalystėms naudinga ginti (kartais slaptai) karingąjį islamą. kai kurios ideologijos taip susimimikrizuoja, kad ten išvis nesuprasi už ką jos ir kodėl.

va čia atsiskleidžia globalizacijos pranašumai. jei pavyktu susitart didesnei daliai žmonijos dėl normaliu globalių komunikacijų ir integruoto darbo, kiekviena iš kultūrų galėtų įnešt savo teigiamybes visiems.

bet čia šuo pakastas tame, kad nespėję į jau beveik nuvažiuojantį pažangos traukinį (rusija, vid. rytai, africa) dažnai nusprendžia ne prašyti paramos ir taip bandyt vystytis, bet vеdami nesvetimo mums išdidumo bei arogancijos jausmo, pradeda svaičioti apie nuosavą kelią ir kt. fantazmus. po to tai perauga į atvirą priešiškumą vakarietiškai kultūrai o galiausiai virsta normalia ksenofobija, verčiančia pirkti iš narkodylerių ak40 ir skelbti islamo arba tarkime pravoslavišką revoliuciją... o vietinės reikšmės lyderių pasirengusių šioje dirvoje padaryti vietinės reikšmės karjerą -- visada пруд пруди.

imho pamiršti apie prieštaravimus kultūrų. pvz. nesenai buvo toks labai geras filmas "Paskutinis samurajus" apie tai kaip Japonija priėmė vakarų glabalizaciją... jei užbegsime už akių po 30metų (baigus filmo laikui) Japonija pradeda karą su Rusija, po 70 užpuola Perl Harborą. Vienas rusų fantastas (Ю. Никитин) mano, jog galimas kulturinis inertinis pasipriešinimas - t.y. musulmonams gali nepatikti mūsų kultūra, o dėl to kad mes gyvenome geriau, jie turi kažką daryti su ta kultūra, nes ji "vagia" jų žmonių protus (sorry metafora). Tas pats ir su komunistine CCCP ir USA, kurios šaltajį pasipriešinimą galėjo pradėti, ne dėl įtakos sferų, bet dėl idealogijų susipiešinimo (veikiau CCCP problema: USA gyvena geriau, ir jaunimas linksta į vakarietiškas madas ir stuff).

Taigi, nemanau, kad tironija, sultanatas, monarchija, džamahirėjos (jei tai yra apie ką galvoju... ar tai ne tokios valstybės, kur valdo imamai, ar seniunai?) ar kitokia ne demokratinė (ne vakarietiška) galėtų išsilaikyti, nes, jei vakariečiai gyvena geriau, žmonės emigros, skaitys literatūra, ištrūkę iš tevynės, sugrįš ir pradės "šviesti", "tobulinti" gimtinę pagal vakarietišką pavyzdį (Пётр Первый?).

Vienintėlė galimybė išsilaikyti - užtverti sienas, vykdyti reresijas, naikinti vakarietiško būdo pasiekėjus, pagaliau (imho pats veiksmingiausias) priversti nekęsti vakariečius, o karas geriausia tam piemonė. (Prisimeni, kad talibai Afganistane uždraudė internetą (tikrai), berods, televiziją ir literatūrą).

Tegul lieka monarhijomis (ką gali padaryti anglų karalienė?:), tik vistiek jie keisis pagal vakarietišką pavyzdį (Kuveitas?).

Apie savąjį kelią (visgi rusas esu, nors tik 60%:) žinoma jis yra... kiekvienam sociumui reikia savito sprendimo... kiekviena tauta eina savu keliu - per revoliucijas, karalių nuvertimą, karaliu sugražinimą, karaliu kvietimą, savanoriška atsiskyrima nuo kitų. Vat jei išvistitume kokioi Tarzanijoje (nzn. kas joje dabar, tad nepyk;) švietimo, sveikatos apsaugos sistemas, komunikacijas - atsirastų (galbūt) nauja demokratijos rūšis, naujos literatūros šakos, nauji sprendimai inetui. O galbūt šis sprendimas (pvz. jie nenorėtų mokytis ir dirbti) Tanzanijai netinka ir reikia vystyti sodyninkystę, ar turizmą, ir jie patys supras kad jiems reikia švietimo ir gamtos apsaugos.

Jei tu kalbėjai apie Rusija (Savasis kelias), tai daug žmonių kuriuos gerbiu (gal ir ne verti jie to, bet harizmatiškai gerbiu) šiandies apgailiestausja, kad pasikeitimai vykę 19-20am. buvo per staigus - visgi europa nuo feodalų į dabartinį kapitalizmą-demokratija-teisinę sistemą ėjo 4 ar 5 amžius. Yra tokia teorija, kad elitas, išsilavinę žmonės tempia už savęs visą valstybė - manoma, kad Rusijoje tas nepasiteisino ir 80% tautos tos laisvės naxui nereikalingos - svarbu tik хлеб и зрелища:( o vat lietuvos liudį (grynai mano spėjimas) pasipriešinimo kovos, masonai (ir Rusijoje buvo, tačiau jau 181x lietuvos masonai siūlė baudžiavos panaikinimą), knygnešiai, sukelimai pastūmė į priekį (butent liaudi, ne valstybę).

ai, gal jus baikit pizdet, ka reikia daryt tanzanijoj ir mozambike pries simta trisdesimt metu ir darykit ka nors DABAR :)

Kas yra kryptinga destrukcija:

Liaudies programavimo modelis: reikia i lupas ideti stebuklinga zodi NA*UI ir parodyti vieta i kur reikia P*STI.

Tokiu budu musu tautieciai griauna save imdami tai kas yra blogiausia ir primityviausia is rytu ir vakaru.

Lomat ni struoit.

opit: istorinės asmenybės (muahahahhhahhahahha) žiūri į praeiti, kad galėtų priimti sprendimus, pagrįsti/paneigti savo mintys ir ryžtingai žengti ateityn :P atseit pagal Nietzche, kurį aš jau turbūt 3 karta paimti ir perskaityti:)

marukqs: hm. skamba gerai bet niekuo nesupratau:)))