nóvember 3, 2008

naber kiz?

Uzrasai is uzrasu knygutes.

2008-10-17 autubusas IST-ANK
Dabar suprantu po truputi kas mane cia zavi. Na grizimas, bent jau is pirmo zvilgsnio veikia analitiskai. Na bent jau suvokiu ko ilgejaus ir ka dabar jauciu, matau. Gatves pilnos judejimo. Turbut tik matydama chaosa atradau ramybe viduj. Tamsus, bet teigiami zvilgsniai vaziuojant metro. Nenusakomas noras padedi, kai ieskai pagalbos. Muzika, skambanti jai net nepradejus skambet. Pyragas su karsta arbata vaziuojant tarpmiestiniu transportu. Mergaites dirbancios naktimis. Gatves. Zmones. Svara. Kai niekad netenka uzgniauzti kvapo nepazistamam pasimeteliui praejus salia. Absoliutus nesiparinimas net ten ir tada, kai viskas nezmoniskai parina. Nepazistamieji tape draugais vienam pries sekundele padovanojus saldumynu dezute kolegai. ir dar turbut visa tai, ko nespejau uzfiksuot.
O Senelis lyg nutuokdamas lauktuvems paprase parvezti visa Turkija. Istanbul, Ankara ir tai, kas gal liks nuosaly.
Suprantu. Turbut nori, kad grizciau.

2008-10-19 rytas. pusryciai. orengi sok. 10:44
Kad ir liudni laikai atejo, as vis dar turiu delko sysotis. Pavesy +25 laipsniai celsijaus, o zmones vaiksto su striukem. Suprask: sako vesta oras. Garsai is minaretu rodos saugo visa diena. O ir zuvies kvapas nebebjaurus. Skrudinti riesutai. dziovintos alyvuoges, simit, poagca, cay, vanduo uz penkiasdesimt kurusu, muzika. zmones. Supratau, kad aplink save jausdama chaosa, matydama minias zmoniu, daugybe prasilenkianciu veidu, kai kartu su dar simtu ar daugiau eini per gatve degant raudonai, jauciuos rami. Turbut net ramesne, nei rami. Ir sutikti pazistamus veidus miela. Atsitiktinai gatvese. Ju tamsios akys sutviska. NEs zino, jog tu ir vel cia. O liudnas laikas...tai turbut as pati delto kalta. Kazka padariau blogai ir nesuprantu to. kaip ten bebutu. turbut nieko negaliu pakeist. Arba tiesiog neturiu jegu kazka keisti.
o siandien daugkas sypsosis is nuostabos. "Ne yapiyorsun kiz?"

2008-10-20 11:23 laukiu pusryciu
Eini pro darzoviu parduotuve ir uzuodi melionus, apelsinus, granatus. pomidorai, ir tie cia turi savita kvapa.

2008 - 10 - 24 10:07 Istanbul. cay
Siandien naktiniu traukiniu atvaziavau i Stambula. Siektiek liudna kelione, bet gal normalu, nes zinai. Bet siaip ar taip, tai ir vel ir vel suprantu, kad turiu nuostabius draugus. Ir siaip antri namai cia mano. Sielos namai. Zmones neleidziantys liudet ir nuolat nuolat priverciantys tave sypsotis ar susimastyt kodel as istiesu esu cia. L. geras jausmas, kai vakare atsiguli i lova ir jauti tvinkciojant pilvuka del to, jog pries tai bemaz keturias ar daugiau valandu juokeis be perstojo. ir siaip. Aha. O buta nuostabaus laiko. Tik gaila, kad kartais baigias tai, del ko taip daug stengeis, ir rodos tiek daug darei. Na bet jei zmogus to nesupranta, tai ka bepadarysi.


Posted by ingra at 03.11.08 23:41
Comments

ingra ingra, turiu tau nuorodą apie tavo rss: http://www.readwriteweb.com/archives/cartoon_partial_text_rss_feeds.php

pamąstyk :)

Posted by: m at 10.11.08 16:19

gal sita reiktu priimt kaip komplimenta, bet nera cia istiesu apie ka mastyt.
esme yra tokia. as nerasau del taves, ar dar kazko kas tai skaito.
as rasau tai sau. todel kazka daryt su rss nematau poreikio.

Posted by: Ingra at 20.11.08 12:17

na taip taip, visi tą patį sako. bet yra tam tikri žmonės - tavo skaitytojai, kuriems tavo "asmeninės" rašliavos yra svarbios ar įdomios. todėl pažymėti vieną varnelę nustatymuose dėl savo skaitytojų manau nėra sunku. juk visada gali rašyti į wordinį dokumentą, o čia rašai viešai, reiškia skaitytojų pasąmonėje nori :P
nenoriu moralizuoti, bet jei jau rašai viešai, mylėk savo skaitytoją :)

Posted by: m at 01.12.08 12:10

as daznai ir rasau i wordini arba popierini/kisenini dokumenta, ir tada cia perrasau. bet nedelto, kad pasamoneje noriu skaitytoju, o delto, kad tikrai neturiu nuo ko slept savo minciu. siaip ar taip. zinok. jei tik zinociau kur ta viena varnele pazymeti, pazymeciau. kad tik tu ir visi kiti skaitytojai butu laimingi. as rimtai. nes kartais sutinku nepazistamus zmones stotelese, kurie skaito.

Posted by: Ingra at 02.12.08 02:45

:)

Posted by: m at 04.12.08 01:30