savaitė. lygiai tiek ištempiau be mėsos. čia jokia ne riba, tiesiog buvimas vegetaru jau pradėjo kelti diskomfortą: įprastiniuose valgymo taškuose karaliauja mėsiški patiekalai, mano paties gaminamas vegetariškas maistas apsiribodavo kiaušiniais, salotomis, dribsniais, kas neturi visiškai jokios ateities, aplinkiniai irgi visi išskirtinai mėsėdžiai. ir metų laikas neypatingai tinkamas - mažai žalumos :).
šis eksperimentas bus tęsiamas, kai bus tinkamesnės sąlygos (pvz., kai išmoksiu pasigamint vegetarišką lazaniją).
o vegetariška lazanija nuooooooooostabi. neseniai teko valgyti, butent tokia socia riebia namine draugo pagaminta. ir nieko ten ypatingo: dek daug pomidoru padazo, grietines, grybu, sojos farso su pakepintais svogunais ir t.t. vienu zodziu ta ka randi saldytuve, kaip i pica (; tik vietoj mesytes -sojos farsas
o jo tik atsargiai, nepamiršk tų produktų ,kurie turi geležies. Arba pasiskaityk vegetarų kokį tutorialą. Nes nesuderinus maisto, gali turėti sveikatos problemų...
Pats neesu vegetaras ir netampu juo dėl tingėjimo parintis dėl maisto. Bet kažkaip pastaruoju metu jau kiaulienos nevartoju. Tiesiog per riebu.
sorry, bet imho vegetarizmas - ejimas pries zmogaus prigimti :) arba issikalinejimas is maisto :) arba pozymis, kad nemoki pasigaminti mesos patiekalu :)
labas dainiau
elenai:
tomato padazas is esmes blogis sveikai gyvensenai. tos pacios sojos lietuvoje visos modifikuotos?
tai blin geriau gal kokios sveikos mesos nei modifikuoto mesos pakaitalu?
jojo.. normalaus maisto nebelike is viso. viena chemija. greit imsime tirpti po lietaus :D
matai, nuo vegetarizmo tau jau smegenine atrofuojasi, nes i ganetinai padoru komentarai atsakai pasisveikindamas :)
o man atrodo jums nestovi ir tiek...
nežinau kaip kiti, bet aš nuoširdžiai džiaugiuosi, kad tau stovi!
Yra daug puikių veg.receptų štai čia: http://animalrights.lt/receptai
Dėl geležies jokių problemų irgi, pasiskaityti galima šį PDFą lietuvių kalbą:
http://animalrights.lt/get_active/flyers/maistines_medziagos.pdf
Beje, praktiškai visa soja, kuri yra Lietuvoje, yra genetiškai NEmodifikuota - nors soja iš tiesų yra dažnai modifikuojama, tačiau GMO soja naudojama daugiausia gyvūnų pašarams. O tai - jau mėsos valgytojų galvos skausmas.
O dėl to, KUR Lietuvoje galima valgyti veg., tai yra parašyta čia:
http://docs.google.com/View?docid=dcscrjd4_5fm7g59#III.
Beje, kritikams dėl vegetarizmo: tai nėra ėjimas prieš gamtą, pasiskaitykit rimtų moksliunių šaltinių, Vikipediją, ar dar ką, pvz. sveikatos požiūriu vertinga yra didžiausios pasaulyje mitybos specialistų nuomonė:
http://www.dietitians.ca/news/downloads/vegetarian_position_paper_2003.pdf
Sėkmės!