« šios rudens playlist | Main | tais 6-dienio rytais »

apie emocijas

pradžiai - niekados (tm) nemaniau, kad rašysiu postą, kurio pavadinimas prasidės žodžiu "apie". bet čia ne apie tai. čia apie emocijas.

Kolega prasitarė apie savo metų planą (metų as in kiekvienais metais):
- kasmet po naują programavimo kalbą, kaip hobį.

Ką gi. primečiau, kad ir man tas dalykas praverstų. tiesa esu perpildytas neigiamų emocijų, kad galėčiau sukurti ką nors tvarkingo ar išmokti ką nors naudingo. Ta proga pradėjau kurti ateinančių metų rezoliuciją (atvirai pasakius - pažiūrėti į praeitų metų planus nuoširdžiai baisu).

Kiekvienais metais po naują programavimo kalbą. Šiais metais - kalba nu. List, Objective-C ir Ruby hibridas. Pastarasias dvi, manau, moku padoriame lygije. Lisp, deja, ne (kaip kitų pripažintam geek:ui - gėda prisipažinti). Todėl manau, kad ši kalba padės tai ištaisyti. Neieškosiu kolkas jokio praktiško pritaikymo. Tiesiog šiaip, for fun (tm).

Dar ateinančiais metais norėčiau sukurti kažką, kas kiekvienam sukeltų nors šiokių tokių emocijų. Kad žmonės neliktų abejingi, tam, ką darau (spėju tai atsirado iš dėmesio trūkumo IT sferoje).

P.S. Man vis dar nepakeliui su Lietuviška blogsfera. Ir net nesitikiu, kad kadanors eisime ta pačia kryptimi. Amen.

Comments

jo, aš irgi galvoju apie Lisp jau kurį laiką, tik vis rankos nepasiekia. bet šiaip tai bendrau tokia gan išsilavinimo spraga nemokėti funkcinės programavimo kalbos...