« firefox memory leaks | Main | stomatologas »

pitoninis savaitgalis

šefas paprašė per savaitgalį išmoktį python naujam projektui. Tiesa, žodis "išmokti" šioje situacijoje yra ganėtinai releatyvus, bet apibrėžkime tai kaip sintaksės bei bazinių bibliotekų užkešavimą savo smegeninėje.

Jau kelias valandas leidžiu laiką programuodamas python naudodamas django karkasą. Keista, kad ieškant tokio egzotiško "hostingo" vien smėliadėžei, nereikėjo ilgai kankintis. Ačiū, SpX.

Programuojasi iš tiesų mielai, jeigu neskaitysime fakto, kad viskas vyksta per ssh .) nenorėjau vėl leistis į redaktorių ir programavimo aplinkų paieškas, nes vėl tektų parintis dėl light-weight sprendimo. Paprasta failų struktūra (kaip aš buvau išsigandęs, kai pamačiau RoR tuščią projektą), tiesa, nustebino aplikacijos ir projekto suvokimas šiame karkase - vienas projektas gali turėti daug aplikacijų/viena aplikacija gali būti keliuose projektuose.

Pradėjus programuoti iš karto pradėjau lyginti šį karkasą su Ruby On Rails. Štai keli dalykai kritę man į akis:

  • Kaip minėjau anksčiau - failų struktūros sudėtingumas. RoR karkase jis mane šiek tiek išgasdino ir landžiojau po katalogus lyg po tamsų mišką naktį ir neatidarinėdavau jokio neaiškaus failo nebent tai liepdavo koks nors tutorial'as.
  • Šablonizavimo sistema taip pat skiriasi nuo RoR. Na, greičiau RoR tokios sistemos iš viso neturi. Django tai primena smarty su asp gairėmis.
  • Duomenų bazės api (kaip gi be jos!) labai panaši į RoR. Kolkas pastebėjau tik vieną neesminį skirtumą nuo RoR ActiveRecord ieškant įrašų pagal sąryšį tarp lentelių.
  • Django maršrutizavimas šiek tiek lankstesnis dėl aplikacijos bei projekto sąryšio (aplikacija turi būti lengvai pernešama į kitą projektą kartu su savo maršrutais).

Tie, kurie bandė ar dirba su RoR, tikrai turėtų pabandyti šį karkasą. Tiesiog šiaip - gyvenimo paįvairinimui ,)

Comments

O ko per SSH? Python ar django neimanoma paleisti turimom saligom?

įmanoma. nors dabar kai pagalvoju - net nežinau kodėl taip nedariau .)