" /> ejik: April 2005 Archives

« March 2005 | Main | May 2005 »

April 25, 2005

Haruki, Haruki :)

Labai neblogas Murakami puslapis. Reik pripažint - Haruki užkabina. Kažkaip patiko jo neva filosofiniai minčių patrainiojimai į knygos puslapius.

Skaitydamas jo kūrybą jauti, kad kiekvienas kūrinys yra panašus į ankstesnį: pirmiausia savaime aišku dėl stiliaus, antra dėl dalykėlių, kurie keliauja iš vieno jo kūrinio į kitą: plonos cigaretės, avys, žmonės be vardų, jos (jaunos, senos - su ausim ir su visu kuo kitu), džinsai, patogūs batai.

Gut. Nors dabar ant stalo voliojasi Iain Banks "Širšių lizdas", dar pavakariams sukrimsiu pora Haruki apsakymų arba novelių.

Užsirašau pats sau, ką jau skukrimtau (šiaip sau):


  • Zombiai

  • Vampyras taksi

  • Snaudulys

  • Avies Kalėdos

  • Tonis Takija

Ir vėl avis...

Avies medžioklė

Po Dansu Dansu, pasigriebiau ir perskaičiau Avies medžioklę. Kaip ir tikėjaus žiauriai užkabino.

Gal ir sveika skaityt sequel'ius nuo galo. Įdomu sužinot kas gi yra tie herojai apie kuriuos tik užsimenama paskutinėse dalyse. Pvz. kas ta mergina su ausimis...

Šeip pasirodė įdomus Baltų lankų sprendimas leist Murakami kažkaip ne iš eilės, o greičiau nuo vidurio.

April 22, 2005

Fury Kury

Vienas draugelis pristojo: 'nu parodyk pagaliau kas ta anime'. Daviau pažiūrėt pirmus po ranka pasitaikiusius. Va daba gaunu žinutę: 'pažiūrėjau pirmą seriją, manau reikia nusipirkt išgert, kad pažiūrėčiau kitas'. :)

Pats dabar pasileidau ir smagiai žiūriu. Tik man kažkaip poreikis daug kažko gert neatsiranda :)

Fury Kury

Fury Kury

Beje kaip netyčia pastebėjau, prie FLCL nagus kišo keli žmogeliukai, kurie taip pat savo rankom lietė Evangelion'ą.
Pasigūglinęs radau dar štai ką - citata iš filmo:

... In the second episode, Naota tells Haruko that the reason his dad acts so strange is because "He wrote an 'EVA' book a while ago". (in the English version, "He wrote a book on the deep mysteries of 'EVA.'") ...

imdb

Upd: Webmail

Pasikankinau su Horde ir numečiau. Jau buvau išmetęs iš galvos webmail'o problemą ir pasigalandęs dantis kąst į PHP ir developint savais atbulais nagais, kai man po ranka pasimaišė katinas. Katinas, kurį reikia užmušt. Pasirodo viso to proceso padgatofkei užtenka 15 min. Dar 15 min. man užtruko pasipaišyt savo temą.

Laimingas daba kaip nežinau kas :) Rėkėtų alaus tos didžios progos atšventimui - tačiau kolkas bus gerai Coca Cola ir kava.

April 19, 2005

The 5tory of The 5ecret 5tar 5ystem

Interstela 555

Gražų pavasarį, kai truputėli lyja pati atgaiva pažiūrėt Interstelą. Anksčiau nebuvau Daft Punk grupės fanas, tačiau dabar jų muzika siejasi su labai fainom asociacijom ir turi savo pačiotną vietą playlist'e.

Webmail

Jau pavargau nuo mielojo horde,
gal kas gali pasiūlyt kokį gražų webmail (geriausia php,perl), kuris būtų pakankamai user friendly. Būtina POP3, ne koks nors IMAP'as.
Atsarginiam variantui turiu web mailą riešutėliams.

April 15, 2005

Hore & Imp

Ir kaip jie bl. pasileidzia...