« E.Pound | Main | nieko tokio »

kaput mortum

draugas siandien nusiskunde:
cia(t.y. Lietuvoj) nekenciama demokratija ir nekenciami inteligentai.
Inteligentais cia vadinami tie, kurie netingi kartais smegenis pasukti.
Paradoksas, bet daugelis, dabar vadinanciu save inteligentais tera XXa. atsiprasau nuopisos, niekaip nesugebantys gyventi siandien.
XXa. buvo tokia neissakyta menininku nuostata mirti nepasenus. Lietuviski "inteligentai" tai tie modernistai, kurie nenumire jauni, todel siandien kiek metosi, kazko dar nori, bet nelabai ka sugeba.
Cia ne as taip sugalvojau: samuraju gyvenimo esme yra pasirinkti mirti situacijoj tarp gyvybes ir mirties. Nes mirti pasenus blogiau nei nei nepasiekus tikslo.

Comments (4)

cinikowskis:

o cia jau principinis klausimas:
tie "intiligentai" kurie valgo batona su tefteliais tik per sventes, o keikviena vargana centa atiduoda idomiai knygai, saves kaip taisykle nelaiko intiligentais. tiesiog ju toks gyvenimo buvis.
kiti "intiligentai", turi nuoseklu bajoriska palikima ir neribota priejima prie kulturos instanciju, babkiu, politiku. taipogi issilavine. valgo genetiskai nemodifikuota maista uzsigerdami sojos pienu ar raudonu prabangiu Shardone kaip rora. o svarbiausia - jie zino kad jie intiligentai.
pirmieji "intiligentai" - dostojevkiska klasika (diagnoze kuri tau priklauso ir tiek ziniu).
antrieji - socialine klase (intiligentai uzsieme nisa socialineje erdveje savo noru.)
samuraju ir intiligenta lygint, svelniai kvepia nonsensu> samurajaus peciai luzta nuo nastos, kuria jam primeta jo simtameciu tradiciju kodeksas. pagrindine nasta - susikurtas dirbtines "garbes" suvokimas. toks zmogus is principo nera laisvas savo pasirinkime. mankurtas - venu zodziu.
kalbejimas apie tikslo pasiekima - skamba naiviai. tikslo dar niekas nepasieke ir nepasieks. pasiekiamas tikslas, jau automatiskai nebe tikslas, o riba.
kai vertybe tampa gyvenimas, su pastovia savo gyvenimisko pjuvio anatomija ir patalogijom, neiskyla tokiu paauglisku asociaciju ir samurajam leidi zudytis, intiligentam leidi mirt nuo dziovos, o namu seimininkiu pyragai tampa beprotiksai skanus.

situacija:

cinikowski,
tuo, ka rasiau, norejau pasakyt, kad stovintis vanduo pradeda smirdeti.
pasitaisysiu ir pakeisiu apibudinima "inteligentas" i intelektualas( nes pirmasis kelia kaip matau per daug klasikiniu asociaciju).
taigi, siuolaikinis intelektualas Lietuvoj nekenciamas todel, kad yra nepatogus, t.y. dar nera apibrezta, kokiais budais kovoti su jo rodomom spygom ir skleidziamom idejom.Mane nervina tie "intelektualai", kurie uzstrigo kazkur butajam laike (nors tas laikas gal visai neblogas buvo) ir galvoja, kad susikurtas taisykles galima taikyti per amzius.
siuolaikini intelektuala sieti vien su tefteliais ir dziova irgi ne kas - nemanau, kad kurybiskumas ir intelektas atvirksciai proporcingas suvalgyto deserto kiekiui.
O del pasiekto tikslo - dar karta perskaityk paskutini sakini - kaip tik apie tikslo pasiekima ten nekalbama.

cinikowskis:

pritariu kolegai, kad stovintis vanduo pradeda smirdeti.
taciau aukstas IQ, tai dar nera nuoroda i progresyvu mastyma arba pozityvia veikla. bet kurioj visuomeneje pilna zmoniu su highIQ, taciau didzioji dauguma ju, greiciau atlieka neigiama nei teigiama itaka humanistines raidos atzvilgiu.
tamta, turetum paprasciau zvelgt i komentarus, nes niekas jusu nesistengia sumenkint. greiciau atvirksciai.
problemos uzuomazga tavo temoj idomi. taciau labai abstrakti, - todel ja imanoma interpretuot taip kaip tau patogiau.

situacija:

Aij, nu jo

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 15, 2008 6:49 PM.

The previous post in this blog was E.Pound.

The next post in this blog is nieko tokio.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35