« POKALBIAI - dirbk, pirk, mirk | Main | kaip padaryti, kad niekas nesikeistu »

January 19, 2005

webcams for smell

straipsnelis su graziais smegenines paveiksliukais

jei kvapas galu gale yra pagrindine komunikacijos priemone, ar prasmingas virtualus bendravimas?

didziausia antropocentrizmo iliuzija yra matyt ta, kad butent kalba yra musu pagrindinis susisnekejimo instrumentas. todel mokyklose mus moko rasyti, naudotis kompais, internetu ir pan., bet nemokina elgtis su kvapais. kaip atpazinti, kad agresija kyla ne del dalykisku priezasciu, o del nesamoningai smegenines registruojamo kito zmogaus kvapo? kaip elgtis su savo reakcijom? matyt, visokiem taikos procesams pasaulyje viena is strategiju butu mokinti zmones skirti pasamonines reakcijas nuo pavirsiniu racionaliuju vandenu.

palaiminti ne intelektualai, kurie nesuka sau galvos mintimis, ir seka kvapais. protingiausi dalykai, visokios krutos strategijos ir planai galu gale neveikia, jei zmonem susitikus "chemija" neatitinka. sokratiskas klausimelis - kaip pasisveikinant virtualiai duoti buckius i abu zandus?

o gali buti net ir taip - apie ta pati is nindzes blogo:

" [..]tokie marketingo budai dar nieko tokio. skaiciau New Scientist apie nauja technologija kuria gal prades taikyt parduotuvese. Zodziu yra sukurta kazkokia kvapo patranka, ji bus pritaisyt prie produktu lentynos kartu su video kamera ir kai tavo akis einant pro sali paziures i ta puse bus isaunamas kvapas link tavo nosies. koks nors labai geras kvapas kuris tave suvilios pirkt kokia nors konservuota sriuba, kurios siaip neuzuostum kaip sviezios duonos."

Posted by alijosius at January 19, 2005 10:00 AM

Comments

>kaip pasisveikinant virtualiai duoti buckius i abu zandus?

tfu - tpfu! :)

Posted by: v. at January 19, 2005 12:18 PM

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)