" /> bomzhe: sierpnia 2005 Archives

« kwietnia 2005 | Main | września 2005 »

16 sierpnia 2005

Konstruktorius ispaniskai


Kartais taip norisi parasyt ka nors, bet nebuna galimybes, o kai buna galimybe-nebebuna minciu. Bet pasinaudosiu nemokamu internetu ir ka nors parasysiu. Sedziu dabar Altejos dailes akademijoj. Tiesa chia tik tokia ir yra, tai mokslo metais vien menininkai cia gyvena. Akademija tai ne is tolo neprimena menininku buveines, vienisas pastatas saules isdegintoj plynej, plikos sienos, prie iejimo didele moleta purvyne,nes kazkur ir apacios vandeni nuleidzia. O ir patys menininkai savotiski, kad ir va, gyvena su mumis tokia viena: jau 4metus negali pabaigti paskutinio kurso ir manau suprantu kodel, pazvelgus i jos darbus gali nustebti, ne is susizavejimo, bet is tikro nustebimo ar chia dailes akademijos paskutinio kurso studentas?:) Na, bet neesu meno kritike - ne man spresti, juolab,kad ispanai tapo visishkai skirtingai nei pas mus lietuvelej. Turbut didziausia paklausa dazu parduotuvese turi itin ryskios, tokios kislotnos spalvos:) Bet gal baigsiu kritikuot, nes kiek zinau musu vilniaus dailes akademija su altea dailes akademija erasmus programoje aktyviai bendradarbiauja ir keiciasi studentais:) bet is esmes jei kam kitais metais is dailes akadejos pavyktu laimeti erasmus programoje kelione pusei metu i sia akademija tai tikrai pavydeciau, nes pats miestelis cia nerealus.
O as jau labai noriu namo. Juolab, kad dabar kai dirbu tai nieko labai idomaus nepamatau. Karstis vargina, nes neesu didele karscio megeja.Kazkaip chia atvaziavus maniau, kad galbut pavyks issigydyti vandens ir gylio baime, bet turbut kad nelabai. Ypac vakar tikriausiai vandens baime dar paastrinau:) Vidurnakti ejau pakrante - is vienos puses kelias, kuriuo daug masinu vaziuoja, o is kitos puses mazdaug 2metrai zemiau kelio lygio, astrus akmenys i kuriuos atsimusancios bangos kazkaip gresmingai atrodo. Vakar bangos buvo tokios dideles, kad nuo atsimusanciu bangu krintantys purslai pasiekdavo praeivius, o dar kadangi ten neapsviesta gatve, tai kartais automobiliu zibintu apsviestos bangos atrode dar labiau bauginanciai. tai visa kilometra, kuri reikia praeiti pakrante, begau:)) brr... Dabar dar labiau bijau, nei pries tai :)
Daug suprantu ispanishkai, bet sneket nesinori. Vakar jau neturejau isheites ir kalbejau ispaniskai su barmene marokiete, nes prancuzes barmenes nebuvo, tai nebuvo kam ishversti, tai ji labai nustebo, kad as isvis su ja sneku:) Smagi ta marokiete, tik kad anglishkai ne zodzio nesupranta, moka siek tiek prancuziskai, bet as jau sia kalba pamirsau. Tiesa, ji arabiskai gali, bet as negaliu:) Beto kazkada ishsiaiskinom bekalbedami, kad Marokas(Besileidziancios saules salis) ir Lietuva (Lietaus salis) turi panasumu: marokietishkai ¨Labas¨ reiskia ¨Man sekasi gerai¨ :) Gal nauja uzduotis lingvistikos antropologams¿ gal zek ir nauja lietuviu kilmes teorija isves?:)
Cia kazkada pries savaite su julka duetu bandem uzkariauti altejos muzikini pasauli. Iskapstem informacija, kad savivaldybe turi fonda , kuri leidzia muzikantams. Ten prie juros yra tokia aikste su scena maza. Tai susiveikem visa iranga nemokamai ir gavom uz 2h grojimo po 100euru. Geriausiai tai su iranga susitvarkem. Viska darem likus valandai iki grojimo:) Graziai pasisypsojom berniukams, kurie patys kazka groja, tai jie mums atitempe 3 kubus nemokamai. Organizatoriui pasakem kad neturim mikrofonu, tai jis mums suveike greit mikrofonus. Dar truko trecio mikrofono, tai netycia suzinojom, kad Pablo turi. Na lyg jau viska turejom, o tada pagalvojom kad blin negerai stovu nera:) Tada jau pasinaudojom d.i.y logika : kadangi aplink aikste yra tokie kioskeliai suvenyriniai, pardavinejantys visoki slamsta turistams, tai greit per juos susiveikem visokiu konstravimui skirtu daliu.
Konstruktorius ¨Gitaristo svajone¨. Jums prireiks:
1. Geleziniu kopeciu.
2. Daug izoliacijos.
3. Siupelio.
4. Bambuko lazdos.
5. Skuduro (na, kad estetiskai atrodytu, tai bent nepurvino:)
Pastatai kopecias, prie siupelio galo primontuoji viena mikrofona, kad jis butu gitaros aukstyje, uzkisi uz kopeciu, kad laikytusi, tada prie bambuko primontuoji kita mikrofona ir prisuki prie kopeciu virsaus(lazda tam kad galetum auksti ir toli reguliuot:), paemi skraiste uzdengi visa konstrukcija is ziurovu puses ir gauni toki namelli:) Pasidedi natas ant plokstaus pavirsiaus kopeciose(chia ta vieta, kur stovet reikia), cigaretes ant vieno laiptelio, alaus buteli ant kito laiptelio (prisiminkit!niekas nepalaikys jus nusigerusiu muzikkantu nes nieks nematys, nes visas jusu konstruktorius ¨gitaristo svajone¨ uzdengtas skraiste nuo smalsiu ziurovu akiu:). iR pirmyn:)
Kazkur turejau nuotrauka. Reiks ryt idet:)
Gerai, vaikiai, einu as kur nors maudytis.
Iki!

8 sierpnia 2005

kaip as gyvenu:)

Vat ir eiline diena. Kazkaip sedziu prie kompo su klaikiai purvina galva kad net baisu prisiliest. Kvailas boileris neveikia ir jau 3 savaites maudomes po saltu saltu vandeniu. Nors lauke ir +40 ir dar ne karto chia nelijo, bet visgi nesinori kokio meningito pasigaut. Beto ligu kazkaip uztenka jau. Jau savaite danti skauda ir kelinta diena skrandi raizo, tikriausiai nuo chlorkes, nes cia ispanijoj is kranu chloruotas vanduo bega, o as vat ir prisigeriau tokio:) Tai skausmai kazkaip nepriduoda entuziasmo darbui ir siaip tvirtam laikymuisi moraliskai. Galvojau nueisiu pas gydytoja, bet perziurejau draudima E111, ir pasirodo, kad sis draudimas Ispanijoj negalioja. Blt atvaziuosiu ir ligoniu kasas i teisma paduosiu uz dezinformacija:) Per 3savaites cia supratau daug dalyku, bet svarbiausia tai toki : DARBAS YRA SUDAS, O NEDIRBT ZJB:))) xexe. Kartais tai blin taip uzpisa, kad pagalvoju kad tuoj isprotesiu, nuo to mechaninio darbo, smegenys tuoj atbuks, bet siaip pagalvjus koks tikslas to darbo tai ir antras kvepavimas atsiranda. Pasiskaiciavau, kad uz ta menesio atlyginima labai net padoru kuba galesiu nusipirkt:) vakar tai ishviso galvojau, kad tuos indus tuoj isdauzysiu, nes reikeo dirbti virsvalandzius, bet virejas Tolikas sake nesinervint ir pagamino man pudinga:)) Nebloga chia chebra, dvi barmenes viena is maroko , kita is pacio paryziau, o virejas prastoj paren z Rasii:) tolikas vardu. man kaip vegetarei tai net atskirus pietus isverda:) tIK sunku labai, kad taip visa laika beveik dirbti, nepratus, bet gal ir i gera, kai buna daugiau laisvo laiko, pradedi galvot, galvot apie ivairiausius dalykus, prisiskaitai senu mailu, ishsikrapstai is atminties senu prisiminimu ir taip kala per smegenis kad raibuliuot akyse pradeda. vakar is tokiu apmastymu gulint ant papludimio akmenu per pertrauka istrauke tik kazkoks vietinis gyvys ikandes man i pirsta:) tai kaip mat visas demesys susitelke ties juo:)
ir siaip kazkaip hia ismoksti apsiprasti ir susitaikyti, su dalykais kuriu nepadarei, padarei, praradai. Tai ismokau, per tas 3 savaites, kurias chia praleidau be darbo ir vis parinausi kiek as galejau per jas vilniuj padaryt. taip ir pradedi taikytis su viskuo poto ir poto apsipranti.
Kazkoks nerislus chia gavosi bllogas, as man rodos jau atbukau visai su tais indais:) reiks kada labiau susikaupt ir graziai dainingai parasyt.