" /> bomzhe: kwietnia 2005 Archives

« lutego 2005 | Main | sierpnia 2005 »

28 kwietnia 2005

Bumblauskas ar Donskis?

Sian visa nakti kazkodel kamavo ieskojimo jausmas. Pradedant sapnais, kad ieskau pries pora savaiciu Rumces paskolintos knygos "Viduramziu malonumai". Na, ji ishtikruju nesuprantamai dingo, netycia palikus ja repeticijose. O pabandzius ja surast kur nors uzkampiuose, suradom tik pora apdulkijusiu engelso veikalu ir uz spintos uzkista bambali su nezinia kiek laiko prastovejusiom geltonom zmogishkom ishskyrom. Sigis blt,pagalvojom. O sapne ja radau. Sapnuose visada lengviau surast nei realybej. Sapnai baiges siaip teisybes beieskant, tik nepamenu ar ja radau, nes apie 7h pazadino amzini namu riksmai, kaip: "labasrytas!! veluojat veluojat!" ir daznai rytais is gretimo kambario sklindantys tecio slageriai brazginant gitara. Tada pagalvoju, reikia nors stygas pakeist jai, kad geriau skambetu jei jau tenka jos rytais klausytis. Dar tokiais momentais pagalvoju, kad mano tevas siaip yra zjb ir balsa grazu turi (na nebent jei dainuoja armstrongo "what a wonderful world" ir daznai nepataiko tai tada ne:) Bet niekad jam to nesakau, jauciu cia samoningai, nes jis niekad nesako kad patinka, kai su julka kokia nauja daina pagrojam:) Ir siaip esu dekinga jam, kad jis 1996m. issuko uzrakta nuo vonios duru ir mane i muzikos mokykla ishsitempe (kai su riksmais sakiau, kad nebenoriu daugiau tos gitaros gyvenime matyt).Aisku, nors ir baigiau muzikos mokykla, nepasakyciau, kad ji man labai padejo technishkiau grot, bet po ilgu kankinimosi metu einant tuo paciu keliu i ta pacia smirdancia klase istveriau, ir baigus ja, kai nebeliko jokios prievartos ir privalomu kuriniu, bei nustatytu privalomu grojimo valandu, supratau, kad groti yra vienas is didziausiu mano gyvenimo malonumu. Ir siaip, jei nebutu ishlauztos duru spynos, tos nemalonios Ciobiskio stoteles, numinto tako, muzikos mokyklos, smirdancios vaiku darzelio maistu, tai nebutu nei zimbabwes, nei kitu nuostabiu zmoniu, kuriuos sutikau. Aciu, tetiiii!!:))
Siandienos ieskojimu priskaiciuoju tiek:
1) Visgi surasti tuos "Viduramziu malonumus"
2) Sugalvoti, kas geriau: Leonidas Donskis ar ponas netolimas kaimynas Bumblauskas. Cia tam, kad suprasti ar noriu kita semestra eiti i Bumblausko paskaita Civilizaciju istorija ar i Leonido Donskio - Tapatybe, tolerancija ir modernioji vaizduote. Nezinau kodel, bet jau nuo kokios 10kl Bumblauskas kietas bicas atrode, toks visai atsiputes ir siek tiek sarkastishkas. Aisku, as kalbu apie tai kaip jis per elektronine deze kalbedavo (kaip Karlsonas pasakytu: "Kaip jis tooooks dyyydelis sulindo i tokia maza dezute":), o ne apie tai kaip jis kasdienishkai atrodydavo: toks didelis dede Mano Autoritetas su sliopkem ir purvinais treningais sliauzia link artimiausios parduotuves:)) Bet as jauciu kad jis zjb bicas. Sirdis nemeluoja gal?:)
3) Surasti medziagos referatui apie valstieciu raida viduramziais. Sudinas reikalas. Is vakarieciu tik Riozingo "Valstietijos istorija Europoje" surastas. Nebent koki marksistini veikaliuka pasiimt dar.
4) Surast ir ikist kam nors per prievarta dar 2 pakvietimus i siendienos koncerta:) Nezinau, kas mums buvo uztemde prota tada kai sutikom grot siandien Star Undergrounde, bet jei jau sutikom tai teks. 6 dj'ejai ir Zimbabwe - visai netikes derinys. Jau 8 pakvietimus ikisom liko dar du:)