« ka zmones daro siukslynuose? | Main | Bumblauskas ar Donskis? »

Reziume:Kelione i Lenkija:)

Pagaliau prisedau parasyt bloga ir papasakot apie keliadienine ishvyka i Lenkija. Truputi galva pulsuoja ir moralinis pachmielas griebia sazine. Butent tokioje busenoje esant man geriausiai pavyksta sudeliot graziai mintis:) Kelioliktas puodelis arbatos su daug daug citrinos eina i apyvarta, keliolikta grupe sukasi winampe.Dabar butent groja Silence is Lenkijos. Teko su jais pagroti szczytno ir labai net gerai klausosi! Kovo 22d. gros vilniuje. Nusprendziau, kad gyvai man jie labiau patiko, nei irasuose, tai reikes nueit paklausyt, o ir siaip mieli zmones buvo tai kodel gi nepaplepejus dar;)Bet tada viskas is pradziu:

3 dienu klajones po Olsztyna, Szczytno ir Ostroda:)
Keliones pradzia: Vasario 10d. 14h Ketvirtadienis

Pagaliau po trumpos repeticijos susikraunam daiktus i zaliaji golfa ir bandom ishsikapstyt is vilniaus. (Beje labai aciu mielajam Kairiui, kad paskolino mums masyna,gaila kad pats negalejo vairuot;). Tada prisimenu, kad mano mediatoriai visi nudrozti ir dar uzvaziuojam i yamaha. Isvaziavusios is miesto sustojam degalinej ir bandom spelioti kiek golfas gali talpint benzino bake. Neatspejam.Pilam kiek lenda. Kol pilamas benzinas, pagalvojam, kad reikia ir mums kokios amunicijos nusipirkt, visgi kelione nelabai trumpa, o jokios radzeikos ar kasetniko neturim, tai prisiperkam alaus, vyno ir vermuto, kad kelione neprailgtu;) Isvaziavusios is degalines pradedam vaziuoti visai ne i alytaus puse, nes rumcia prisieke, kad i ta. Pavaziave keleta kilometru suzinojom, kad rumciai taip jausmas sake, o kadangi ji savo Jausmu pasitiki labiausiai tai ir prisieke, kad i ta:) Taigi pasirode, kad nieks nezino, i kuria puse vaziuoti.Taigi prasisukinejom vilniaus apylinkese mazumele, kol suradom.
Pagaliau jau velokai pasiekem pasieni. Lietuviai piktia nuziurejo pasa, bet poto graziai nusisypsojo;) Lenkai paklause, kur vaziuojam, o suzinoje, kad i koncerta groti apsidziauge, paklause kaip vadinames ir palinkejo didziausios sekmes, pries tai paklause ar neturim zoles;)
Pagaliau apie 20h pasiekem Olsztyna. Nesilaikydamos eismo taisykliu taip iki galo vis bandem pasiekti senamiestyje pilies pasoneje esanty kabaka "Sowa". Apsukusios daug ratu pagaliau privaziavome prie pilies, bet pasirode, kad is kitos puses nei reikia. Privaziavo mentai. Kaip visada man reikejo ishlipti ir aiskintis.Jau galvojau kaip chia aisinti kodel mes vazinejam po draudziamas zonas.Bet nespejus nieko pasakyt jie klausia: "Ieskote kabako "sowa"?";)) Palydejo mus iki ten tik mentams leidziamais vazinet keliukais ir leido pastatyti masina draudziamoj vietoj:) Krc draugelius susiradom:)
21h. "Sowa". Mazas jaukus kabakas. Silta, nei per daug nei per mazai zmoniu, pats tas. Publika labai ivairi. Pries koncerta stovim lauke ir geriam alu, o kas pigu lenkishka vyna "nalewka wisniowa". Kalbejau su viena is organizatoriu Marta apie visa tusa lenkijoj ir lietuvoj. Suzinojau, kad greit ivykstanciuose lenkijos prezidento rinkimuose balatiruojasi vienas is lenkojos nacionalistines partijos lyderiu, kuris turi labai daug sansu laimeti, nes ta partija nesivadina kaipo nacionalistine, taciau skleidzia idejas apie seima, vertina religishkuma itt. kas lenkams labai priimta, o ishtikruju po siom agitacijom slepia daug piktybiniu nacionalistu ir kitu brudu. Dar suzinojau, kad Olsztyne turi isirengia biblioteka "Warminska biblioteka wolnosciowa" , kurioj sukaupta nebloga kruva ivairiausiu anarchistinio, feministinio ir kitu pobudziu literaturos ivairiuose formatuose(knygos, zinai, cd ir t.t.).
Taigi ishgerem alaus ir koncertas prasidejo. Pirma grupe grojo Skafander. Em, man bent jau buvo toks neidmomus lenkijoj populiarus lenkishkas rockas su ska elementais. Kita grupe Wsio w pariadke . Mieli vaikinai is Ostrodos. Paklausius ju mp3 nieko idomaus nesitikejau, bet pasirodo klydau.Mp3 nepalyginsi su tuo ka jie grojo! Grojo toki paprasta, bet labai uzvedanti ska! Vaikisko veido rudeboyus su kapeliushu ir kaklaraisciu, uzristu ant baltu marshkiniu, graziu balsu suoke i mikrofona. Pazadejom jiems, kad kada nors pasikviesim juos i lietuva.Reikes teseti pazada;) Tada po linksmo tuso teko jau groti mums. Kubas stovejo pries mane nusuktas i sale tai nieko negirdejau, bet pagalvojau, kad ir taip tukstancius kartu tas dainas girdejau tai kam man klausyt;)) Spyglius kale bugna ir visai nieko negirdejo. Rumcia ikausus sypsojos ir birbino bosa, o julka chebra ant ranku nesiojo;) Linksma buvo. Po musu prasidejo ska regio diskacieka ir buvo tikrai geros geros muzikos, tik kad gaila kai klausinejau grupiu, veliau uzmirsdavau. Vakarelis isivaziavo, alus liejos laisvai, lenkai neprasyti mums state alaus, o mes ir neatsisakinejom;) net tada kai rumcia netycia sudauze kazkieno pilna buteli ir mes norejom tam vaikinui nupirkti nauja jis kategorishkai atsisake ir pats nusipirko sau ir dar mums:) Apgirto visi, pradejo duzti buteliai, sokiai ant stiklo gabalu. Apie 4h nusprendem, kad reikia dar ishgerti ir nuejom i parda nusipirkom kazokiu vynu ir nuejom su daug zmoniu i jau mineta "warminska biblioteka wolnosciowa". Siaip labai zjb vieta, kaip supratau ten rengiamos ir ivairios diskusijos, susitikimai ir tt. Labai tinkama vieta. Apie 6h pagalvojau,kad siandienai man uzteks ir nuvariau miegot. Julka lieka tusintis.Jau itariu negera, t.y. rytines pasekmes, kad persals ir vel balsa praras ir man teks dainuot.Bet pagalvoju, kad kaip bus taip.

Penktadienis vasario 11d. 12h

Atsikeliu su tokia savijauta, kokios seniai neturejau. Viskas krenta is ranku ir norisi numirti. Nusprendziau, kad chia nuo tu pigiu lenkishku vynu. Prognozes del Julkos pasitvirtina.Neprakalba.Visishkai. Nueinam i senamiesti. Grazu, truputi vokishku motyvu. Kalbam, kad zjb butu kokios sriubos suvalgyt ir ant tu zodziu lyg is dangau pamatom ishkaba "swieze zupy" ("swiezios sriubos"). Mergos valgo, o man net nuo kvapo visas organizmas persivercia:) Dar biski pasivoliojom mielos mergino Natalijos, kuri mus apgyvendino, bute ir pagalvojom,kad reikia toliau vaziuot.
41km i Vilniaus puse ir mes jau
Szczytno . Surandam kluba "Odnowa", kuris isikures tokioj salimoj vietoj galbut kokiam buvusiam fabrike ar sandeliuose. Nors viduje viskas irengta labai zjb, bet buvo klaikiai salta, ir dregna. Net kai susirinko daug zmoniu didele sale, su aukstom lubom nesugebejo susilti ir slapios kojos visa vakara ikyrejo ir nuotaika gadino. Auksta scena, gera aparatura, geras garsas. Pirmos dvi grupes nelabai suzavejo, tiesiog neidomios buvo. Antroji lyg ir oju norejo groti, bet jis nebuvo galingas ir kazkaip kreivai ishejo. Isiprasem pagroti trecios. Julka gurksnoja degtine ir jau netekdama vilties bando pramankstint nors kiek balsa. Spyglys viska zeminasi ir kaip visada deda kruva sriukiu ant kedutes;) Rumcia saukiasi pagalbos: "Eleeee! Bosui vel kazkas blogai!":) Padejau.Suderinau. O as? o man taip px buvo. Stovejau atsiputus po 2 alaus ir barskinau ivairias melodijas, kol jos tvarkesi. Dabar jau matau, kad nieko nera geriau pries konca, kaip atsipalaiduot ir nesiparint ir nusiramint. Tada geriausiai pagroji. Pradedam grot.Garsas zjb. Tik reikejo daugelyje vietu julka pavaduot, nes neishtempdavo. Atrode, kad zmonem patinka. Turejom kartot 3 kartus chrizantemas, nes nuo scenos neishleido;) Tada uzsilipa grupe T.O.Y. zjb grojo. Hardkoras bet toks siek tiek melodingas labiau, koks man patinka. Rumcia ishprase kasetka:) Tada GAS CHAMBER MELODIES ,brrr.. Screamas, kuris visai nezavejo, reze ausy toj saltoj patalpoj ir norejos, kad greiciau baigtusi;) Nors grojo tai gerai. Ir paskutiniai Silence is Lublino (kovo 22d. groja Vilniuje)crusty tragedy punkas. Zjb. Du gitaristai ir abu dainuoja. Graziai ir galingai. Zjb bosistas, kuris mus kviete i afterparty, bet nuo to salto klubo susalusios kojos norejo tik namo. Nuliudo, kad neeinam ir siaip klausinejo apie Greenkluba tai ishgyrem, kad grynklubas yra gerai:)
Apie 3-4h am. gavom vieno kambario buta (pas juos vadinama kavalerke) ir sojos kotletu kurie buvo ishsigelbejimas nes nieko nebuvom valgiusios ilgai jau (pamirsom, kad valgyt reikia:) Paziurejom per telika kazkokia laida per vokishka kanala apie Duoniuka;)) O kadangi nieko vokishkai nesuprantu nuejau miegot.

Sestadienis Vasario 12d. 12h

Atsikelem. Zjb rytas be pachmielo, nes beveik nieko negerem is vakaro. Mergos pusnuoges begioja po buta ir ateina buto seimininkas raktu pasiimti ir saukia: "oooo.. ale fainie!nagosc!"
Susirenkam shmutkes ir varom ko nors pavalgyt nusipirkt, bet nieko neradusios nusprendziam, kad reik vaziuot i ostroda ir ten ko nors pavalgyt.
Taigi atgal i olsztyna i toliau i ostroda. Isviso apie 80km ir jau ostrodoj . Susirandam kabaka "smok". Labai nedidelis ir kai suzinau, kad ta vakara ten gros 13 grupiu tai truputi klaiku pasidaro ir supranti, kad bus didelis bardakas, bet px gi pankrokas:) Isvarom ieskot valgyt, bet kadangi pries tai buvusiame koncerte gaunam perpus maziau pinigu nei turejom, tai galvojom metam valgyt ir taupom pinigus, kad ant benzo uztektu. Bet pagalvojom px tie pinigai. Susiradom normalu kabaka uzsisake barsciu ir bulviniu blynu;)
Apie 18h prasideda koncertas. Zmoniu dar nedaug, bet renkasi. Publika ant tiek ivairi, kad net per labai. Beto daug kazkokiu nemaloniu skustagalviu. Prie duru stovi zmones su bytom, kad nelabai maloniai nuteikia. Patalpa grupem pilna pilna zmoniu, panku grupes zadina savo prisigerusius vokalistus, kurie nuluzta dar nepagroje:) ir tempia ant scenos, groja oju, kuris i oju tik panasus todel kad daznai kartoja oi!:) Bet buvo ir zjb zmoniu, grupiu su kuriais ishtikruju mielai teko pashneket. Antroji grupe grojo jau mineti vaikkinukai WSIO W PARIADKE ir tusas selsta. Treti vel ska grupe SKAPOINT , kurie groja zjb bet vokalas merginos toks aukstas ir truputi reziantis ausi. Technishkai geriau nei WSIO W PARIADKE , bet WSIO W PARIADKE savo geru vokalu ir greitesniu ska nustelbe SKAPOINTUS. Ketvirtos turejome groti mes bet kaip visada buna festivaliuose kiekviena grupe bando kaip galima anksciau pagroti, taigi kazkaip ishejo, kad uzlipo EL DESMADRE is Olsztyno.HC/Punkas ir visai neblogas, tikriausiai neilgai groja dar nes labai trumpai pagrojo. Taigi kaip ir musu jau eile ir praejo, taigi reikejo visais budais ilisti penktoms o penkti turejo buti grupe NITERSI is olsztyno, girti pankai, kuriu skiauteretas vokalistas uzmiges ant stalo nerode gyvybes zenklu. Teko pasisypsoti graziai gitaristui ir paprasyt, kad pasakytu savo grupej, kad mes grosim pries juos;)) Po ilgu sypsniu ir mielu ikalbinejimu pavyko:) Pankai lengvai ikalbami:) Uzilipom. Marshalas veike nuostabiai:) Julka jau visai nepradainuoja tik maivosi ant scenos ala gogo;) ir visa dainavima teko man atlikt. Per chrizantemas zmones susiverze ant scenos ir buvo bendra daina su visais;) Lyg ir gerai pagrojom. Tada uzsilipa tie pankai NITERSI pazadina savo vokalista uztempia ant scenos atriamia i kamputi kad nekristu, ibruka mikrofona ir liepia dainuot;) Ir padainavo. Nesakau, kad labai gerai, bet padainavo:) Pabaige groti paima ji vel uz parankiu ir nutempia atgal miegucio ant stalo:)) Gaila negirdejau OUT OF CONTROL. Girdejau, kad gera grupe. Paskutiniai jei neklystu grojo OP-1. Nuobodus melodingas pankrokas. Neidomu. Nusipirkau alaus bet jau nebelindo ir atidaviau spygliui.
Isejom nakvoti pas WSIO W PARIADKE trimitininka, kuris mums per laukus einant trauke serenadas trimitu vidury nakties:) Atejom rumciai pradejo kraujas is nosies begti upeliais, apiprausem:) ir nuejom miegot.

Sekmadienis vasario 13d. 9h

Atsikeliam. Suvalgom pusrycius. Atsisveikinam su svetinga seima ir bandom ishsikapstyt is miesto. Olsztyne uzvaziuojam i supermarketa ir prisiperkam po pora kojiniu, kad butu silta vaziuoti. Prasideda puga. Kelias slidus. Nebegeriam. Uztenka:) Apie 17h pasiekiam pasieni.Apie 19h pasiekiam savo rusy, kur dalis Sloppy livin dabaigineja vakarykste degtine. Pasidalinam ispudziais ir ishsiskirstom namo.

uchhh... kiek prirasiau:) nuo pat ryto rasau. tai va tokia kelione buvo;)

Comments

o va aš ir nesistebiu kodėl turuojant dažnos grupės nariai negeria (bent jau daug). kada nors priprasit gal..;))

zjbs mergos! respect.
o su negerimu, tai zinai, jei siaip gyvenime geri, ir dar koncertas... nu dar pravercia vairuot nemoket;)