" /> bezhdzhionka: March 2010 Archives

« February 2005 | Main | April 2010 »

March 30, 2010

kiti miestai

is kitu miestu kur tikrai zjb tai - tafraout; ourzazate, foum zguid, tata, siame per daug mentu ir armijos; bet relaksas.

marrakech - didelis ir labai jau visu nepatikimi snukiai; kas pirmas su randu; kas trecias su daug randu. buvau ten islekes vienas gatves gyvenimo pavaryt. tai istorijos -

ka einu; kur eit nezinau, tai einu, kol suzinosiu. patenku i koki tai prospekta kur is abieju pusiu siena, ir eit ir eit ir jokiu posukiu. prisedu ant suoliuko pailset. prieina biciukas, matau kad toks marozas, bet normaliai viskas. monzhe avek mua... pavalgyk su manim.. nu aisku pasidalina jis su manim sumushtiniais su kiaushiniais dziovintom slyvom zuvim ir tt. man daugiau atiduoda nors as jam stumiu, ne ne tu valgyk; ne ne tu valgyk; ne ne tu... nu gerai gerai uacha.

po to klausiu as jo zinai kokia muzikos prekiu parduotuve; stygos ieskau.. ne ne sori sako as siandien po triju metu is kaleijmo isejau; nieko nezinau. ka padarei... jis pasimuisto; po to ima buteli rodo kaip nudauzia ir smeigia i ora. va ka... gerai. atsipisa lengvai... zjbs pirmas susitikimas.

tada trinuosi sutinku jazzmena is kongo; kuris gros kazkokiam tai achujenam restorane. labai nori jis ir mane ten pakviest. bet as viena eura kisenej, o i restorana renkasi ambasadoriai ir ten visokie hotelschhikai. su stefa neileis, o jeigu ir ileis tai paliubomu nesusivaldysiu kokio revoliucinio poksto neiskretes, bo nuotaika gana galva i siena ir szizofrikine.. ne geriau nereikia.

sutinku gatves muzikanta, bet jis isprotejes. toksai isprotejes bet susisotsializaves. duoda jam te centu ir jam gerai. varom kartu dzema; bet suds - marokieciai tiek kalbant tiek grojant sunkiai klauso pasnekovo; dazniausiai visai nekreipia demesio - savo varo.

priseda netoli tam kabake kokis tais pideras o gal pedofilas bet is veido labai jau neaiskus su kokiu tai ploscium sveicaras kokiu 50 metu. von wo bist du? a zuri; ich rede ein bizeli scwyzdutch weist? bet jis kazkoks keistas nenuperka arbatos, duoda karamele... raso knyga... kazkas tipo filosofija surista su muzika? e? chiau mann.. arbatos gaidys negalejo pastatyt.

taigi reikia kur tais nuluzt. beeidamas buvau uztikes baznycia krikscioniska ar kazkokia, baznycia px, bet salia parkas - gal pavyktu ten isprukt nepastebetam guardianu.. bet stefa paliubomu los.. gerai reik sukomunikuot. taigi einu pas guardianus; jie nusiteikia gerai - siandien nenuobodu, kazkoks frykas nori cia miegot. yr apie ka bazarint, nes lietuva nieko nesako. vienas mentas; du civiliai. civiliai turi ilgas pamainas, mentai keiciasi kas dvi valandas. mento iskart nepamegstu. nusipenejes su usais, veide kokia tai arogancija kad jis su uniforma; o siaip tai matai kaip jis cia megsta tunoti pasislepes uz baznycios sienos ir nieko neveikti. o gryzes namo matau kaip jis stato i vieta vaikus ir zmona. dar jis man kokius tai namiokus apie seksa su stefa gnalina. px nebekreipiu i ji demesio juolab; kad daugumoj jis sneka arabiskai pridedamas sa va ir mesje... vienas is kitu duoda man hasho. ka suku jointa. mentas kazkur isejes; bet pareina? ka cia darai sako. as sedziu ir galvoju; cia tipo gal spastai buvo.. bet nieko nesakau. cigaret? klausia.. oui oui cigaret. taigi suku toliau ir rukau, puciu dumus i mento puse. kitas kemsa kifo pipkute. kifas kaip supratau kokia tai leva marichuana; lygtais ir veza o gal ir ne. bet patinka man nes kai parukai tai po to staigiu pustelejimu isputi paskutine ziezirba lauk. kuo daugiau sios neismatuojamos patirties turi tuo auksciau ziezirba sauna.

i parka miegot neleidzia, bet paguldo salia bibliotekos. bet yra sviesa. tai galiu paskaityt. visiems rekomentuodju - jeannette walls - glass castle. nerealus memuarai.
ryte stefa uzpuola menta... ganetinai zostkai, tikiuosi ikando tik i kelnes... jo sicia tikriausiai reiks nebegryzt...

March 29, 2010

safi

safi visur visi pardavineja savo keramikas - puodus lekstes, tazhinus, bugnus; leksteles, vazas vazeles ir kitoki miana. kiekvienas ka nors dirba dar - ty "dirba" - guardianina; gidina; pardavineja ir yra tuo paciu keramikas...

gatves yra labai gyvos. nuo kudikiu iki visisku seniu. bomzus visi remia, teiraujasi ar pavalges, turi cigarete. ir tie bomzai labiau isproteje, negu tokie europietiski bomzai. jauciasi? kad negeria alko chebra. jeigu geria tai kur pasislepe kaip didziausia nusikaltima...

vanduo, yra mieste vandens vietos kur prisipilt kiek nori gali chloruotu aisku vietinio vandens. su vienu vietiniu draugu, bet at the end assholu vis tiek, varom viena vakara - prisipilam. varau kita kart nes baigesi - krano nebera vanduo purskia i visas puses. uz aparato - mergaite kokiu 8 metu reguliuoja spaudima mistiniais budais. sureguliuoja ir man. un dirham sako jos brolis, nu uzreguliavima vandens sroves galima ir viena ta jau dirhama. duodu as ji tai mergaitei; kuri reguliavo, bet ji atiduoda broliui. ok taigi moteru situacija

cia ilga istorija, bet mane jau ganetinai uzpisa cia. gal ne tiek moteru padetis; kiek vyru padetis.
jie patys tie marokieciai jie pvz sako - ka moterims blogai? jos neturi dirbti - vyras parnesa namo piniga. jo;;; nedirba moterys sakau - neskalbia; neverda valgyt; netvarko ir tt. ar mate kas nors maroke vyra nesanti dideli maisa ant kupros. o moteri jei turesi laimes kur pamatyt - kas antra bus su maisu ar kartais ir avinu ant kupros. ir jo vyras tai jau dirba - be abejo yra tokiu; kur dirba, bet dauguma tai suka atsitiktini versla, ty didziausia laiko dali tirnasi bazarina; geria savo cukru su arbata ir siaip tai nieko neveikia. jo uzdirba koki dirhama ir pareina i namus, kur viskas paruosta ir tipo labai pavarges jis ten; o moteris tai visa diena namie sedejo... nu krc.

nepamatysi ne vienos moters kuri dirbtu koki darba kur reikia bendrauti su zmonem. nu kartais kokioj interneto kavinej gal. ir sunkiai jos skaiciuoja jeigu reikia. zinau, kad ne ju kalte, o kad mokykloj matyt nusistate; kad nereikia moterim skaiciuot moket. skaiciuos po to vyro pinigus ten ir bedu pridarys...

ne rimtai, nesu nei ten feministas nei kas; bet ganetinai nervuoja. del to kad dengia veidus siaip ganetinai suprantu; nes labai grazios ir sunku gatve pereit, be pasvilpavimu ir visokiu namioku. o arabai tuo tarpu pamate europiete neperdaug skiriasi nuo suns patino uzuodusio rujojancia patele. ne.. kur kas blogiau. nu krc toliau patys viska galit isivaizduot.

ir su bet kuo kuo bendravau; anskciau ar veliau mesteldavo koki namioka apie moteris ir sugriaudavo visas viltis; kad va sutikau normalu marokanca, kuris neisispraudes ir tuos savo vietinius remus.

zinau kad ne zostkiausia marokas yra salis siuo aspehktu bet uztenka ir cia...

miestai

kol nebuvau pavarges nuo beprasmes ir i vienus vartus komunikacijos; kuri 95,5487proc uzsibaigia duok man ka nors, gerai jei ne mobiliaka ar ladymana I leatherman I.. tai variau tusa su visais; neriau stacia galva i mafuku, vietiniu marozu; guardianu ir gatves slifavimo menininku tusa.

SAFI

keramikos ir studentu miestas prie juros. is geresniu variantu. bet apsistot kur parke, nes campingu ir beabejo dar ko nors bosas moka mentams kad tie gaudytu ir veztu hymeritus ir jo campinga, kur naktis 10eu. mes stovim aiksteleje miesto centre, kur esminis tusas. didele aikstele apsupta dideles sienos is vienos puses ir neperlipamo griovio is kitos. vienas ivaziavimas.. uzsienieciai gali stovet iki 8.. taigi viena vakara stebiu kaip mentai 8 vakaro iskrapsto vienus hymeritus, kurie putoja; nes jau sumokejo biciukui; kuris jau girtas nuo vietinio viskio. matau, kad jis nuosirdus ir geras; bet visi jie asshoulai at the end. taigi vyksta didelis arabiskas burzbalas. hymeritai turi isvaziuoti. man kazkaip px, bet vietiniai paranoina kaip ir ka ten su tais mentais sneket nu krc. mentai aisku parino, bet ka sakau neturim babkiu; viena nakti cia ir rytoj jau varom. ir tai tris naktis jau buvom tai jau gerai... nu jie kazkaip atsipisa. bet dar ta nakti tris kart bando pist prota ir galiausiai atvaro golfukas tamsiais langais, nusileidzia vienas langas ir zeamas labai jau rimtas ir letas balsas kazka parina. rasheedas esminis guardians, nuosirdus ir zjb biciukas, bet at the end assholas, dengia mus kaip tik ismano. konkreciai apie ka nesuprantu, bet ilgosios faros svieciancios i busa kalba uz save. taigi vyksta rimtas 20min dialogas... pagaliau golfukas apsisukineja... pergale, bet rytoj geriau is cia varyt, po pridarisim bedu aikstelininkams.

gerai uzteks

March 27, 2010

marokas

tai va gal penkis metus nerasiau; kaip matau; bet kazkaip cia kazkada prisiminiau..

esu dabar gal jau daugiau kaip 2 menesiai maroke.. po biski gryztam jau namo. varom kazkaip dabar 2 busais; bo netiketai, kurgi daugiau jei ne prie supermarketo pries kelias dienas sutikau draugeli sveicariska, su kuriuo susipazinau prie menturos, i kuria patekau sekmingai pirma diena atvykes i ziuricha praeitais metais... isejom vadinasi i miesta alaus; o atsidurem varanoke; robokopu su mushkietom pagalba...bet dabar marokas

siaip dar verem kartais karavana keleta dienu su prancuzkais hipiais ir vagenburgeriais; bet kazkaip keliai vis issikirdav. tris ar daugiau kart - vienas buvau islekes palakstyt su kupriaku savaitei ae maziau ar daugiau - tai geriausios istorijos is ten..

ai tai va kam idomu gali cia toliau skaityt...

nuo ko cia pradet.. nu bendri atripologniai pastebejimai - zjb pietai tai yra apie 1000km nuo ceuta ar tanger, kur atvarai keltu. nes ten gyvena indigenous vietiniai - berberai, kuriuos jau galiu atskirt is veido, sneka berberu kalba; neina i armija ir mentus, siaip gyvena kaip ir kaimuose, bet dalis vis dar nomadina - augina avis ozkas, kupranugarius; karves nu ir tusina su tom bandom kur zoles yra. dar pieciau; jeigu pagal miestu pavadinimus - pieciau nei tafraout; tata; foum zguid - gyvena sacharuitai ir kita nomadu gentis - tuaregai. su pastarasiais neteko per daug patusint, bet ciuju tie yr kieciausi- bo ten sachara, vanduo tik oazese; smelio audros; gyvates skorpionai ir tt:sunku krc ir turi daug ka zinot ir moket jei nori nemirt...

kuo man pietuose patinka - kad nepisa tau taip smarikiai proto ir nelenda kaip muses. nekrapsto is taves dirhamu uz bet koki pirstelejima. nes pvz. marrakeche.. einu - pirma diena; nieko nezinau; prasinesineju per turgus; ieskau stygos. prieina vienas - ko tu nori- klausia. as jam - tu ko nori? ne ne as tave nuvest galiu, ne ne tu man geriau parodyk i kuria puse... ne ne - varom nuvesiu... nu vesk vesk... nu nuveda ir hoba dirhamu jam.. kokiu dirhamu - ar tu ka sakei man pries tai ne? aciu drauge as jam pliaukst ranka.. nu tai jis ten pazirze pazirze ir px.. ir toliau tokiu istoriju as ten kalna galiu priskiest

krc tusas toks atsegi biski mentams karts nuo karto ir po to uzsidedi zalia liemene atsispauzdini kortele; nuotrauka uzsiklijuoji ir tu jau masinu saugotojas. tusini savo saligatvi , saugai masinas ir renki babkes... siaip repektabl profesija skaitosi - nes tipo zinai naujienas; stebi ivykius nu ir tt..

bet pietuose geriau, maziau tu gurdianu, gali parkuotis ir nieko nemoket, siaip is pradziu buvo parke surast vieta kur nereik moket ir mentai maloniai neispraso; bet dabar kazkaip jau prakutom ir randam lengvai achujenas vietas... jokiu problemu be vienos vagystes ir keleto mazu apipisimu neturejom. jei tu - saalam aaleikum - taika su tavim - tai ir jie aleikum saamam - su tavim taika.

tai va bet dabar jau biski pavargau bet krc pasidarysiu cia tokius linkus
apie ka galima papasakot
moteru situacija
mentai - didziausia mafija
apie princa muchamada penkta ar ten sesta - arba gerai arba i kaleima
lietus kokios 20 metu pietuose nemate...
achujeni berberai kaime netoli essaouiros
turistai kurie blet su savo eurais uzkele kainas; hymeritais as juos vadinu
technaciai kurie varo techno tusus; bet kad butu zjb chebra tai tokiu nesutikom
reinbow ir hipiai; kuriu nemaciau nes iskeiciau i 200km pasivaiksciojima palei jura ir kalnus; kur kaimuose nera keliu ir masinu o elektra kartais gal ir yra..
vietiniai gerumynai - alyvu ir argano medziu aliejai, riesutu ar migdolu tryne su aliem ir cukrum,
hashas, kailiai, berberu batai babushai, djilabos, vietine duona ir medus... datules berberu figos.

automobiliai; transportas; apkrovimo budai ir kiekiai; asilai..
nu ir taip toliau atskiros istorijos po to jau...