« kiti miestai | Main

tai kas ten is geresniu

a.. nu variau karta daugiau kai savaite peskom palei jura per kalnus. gerai kad jura yra tai zemelapio nereik. bet keliu geru nera, o jei ir yra tai kokie ten serpentinai kur labai jau vinguriuoja. is pradziu buvau energingas ir viskas px kertu kampa, bet ant galo kazkaip prikupil, kad normaliai ten sutais serpentinais nebereikalo jie ten taip vinguriuoja.

taigi kokia antra diena buvo smagu bo turejau vandens biski duonytes ir variau sau laimingas. vaizdai grazus; kalnai uolos, jura, karts nuo karto kokis tai kaimas, karts nuo karto kokis berberas su banda. po to kazkaip baiges vanduo i antra dienos puse ir jau nebetaip smagu buvo, nors ir grazus tie vaizdai. einu krc ir viena mintis - gerti... kaimo jokio nematyt, arba labai toli kitoj pusej nepakeliui.. tai jau taip krisdamas vakarop nuseileidziu i toki sleniuka o ten vanduo... surstelejes biski; prie juros koks 50 m, bet gerai.. lenda. koki litra suvarau. juokias salia du berberai. anie austres renka, verda cia pat, po to lukstena ir ciuju veza asilais parduot kur tais. as irgi austriu pririnkes turiu; tik mano trigubai ko tais mazesnes.

cia toks intarpas - kada tais dar viena kart tu austriu medziot buvau isvares, tai liudnai linksmai baiges - nuteske banga nuo olos i kita uola... taip biski au, nesupranti kur virsus kur apacia.
atsargiai su jom.

intarpo pabaiga
tai ka duoda berberai ir duonytes ir arbacikes saunam nu ir davai toliau... tada atsiveria didelis pliazas... varau as per ji ir atrodo nedidelis; bet ciuju taip kokie 3 km... eini eini. ploaizo gale pradeda rysketi kokie tai pusnuogiu figuru konturai. aisku - uzsienieciai. isaiskeja kad tai kokie tai prancuzai surferiai. achujeni bichai - varo surfint kuo toliau nuo civilizacijos; su bangom kartu keliauja, tokie patyre matos. skvotu nezino; bet uz autostradas nemoka. gana smagiai paplepam, jie ten labai manim susirupina. su jais vietinis marokancas, gimnazijoj vokieciu ismokes. tai as su juo schprechen deutch.. siaip gerai, nes apylinkese tai nelabai prancuzu sneka. marokancas su dredais; rastamanas, bet kazkaip zino tik bob marli.galiausiai, jie man parodo kaip uzlipt iki kaimo, atsisveikinu ir varau.

kaime uzuodziu duonyte kepa. bandau kaip tais nusipirkt, kuklios arabu kalbos zinios ir zenklai - apie duona isaiskint nesunku. bet kaip tais baigiasi; kad as jau sedziu kambari; ir arbata ir zuvis ie sausainiai ir tas ir anas.. kazkaip klausiu ar cia uz dyka tie gerumynai; ar po to pareis - saskaita. kazkaip nesupranta jie, o man irgi kaip tais px. taigi vakareja ir as jau lovytej, bet esmine seimos motina meta lauk mane staiga.. varyk sako tik staigiai... as tipo galvoju kas cia per bajeriai; ko ji cia dabar meta lauk mane, ka uzparanojino virtuvej ten sau; gi nieko nepadariau... ne nemeta, iseinam i lauka; bet pasukam i kita chata. o kas gi ten - tie patys prancuzai. tai ka gerai pabazarinam, parukom, miegot.
*
ryte padedu duona kept, susipazystu kaip sakant su vietinem tradicijom. viskas lygtais zjb toks rytinis kelioninis nusiteikimas, dar anksti. oba 100 dirhamu sako man ji. bandziau per pusbroli rastamana marokanca tipo kazka pasiaiskint, bet matau kad pâs motinele akys blizga, nieko nebus. gerai uztenka 40dh kazkaip, o man tai irgi dviem dienom valgio sumazeja netiketai. gerai svetingumo uzteks, viskas miegosiu tik 1000 zvaigzduciu viesbuciuos.

siandien vejuota. pucia normaliai net sunku eit. negaliu ne ciges prisidegt. ant galo susipisa ziebtuvelis nuo pastovaus bandymo. mh... tranzuoju masinas - avez vouz la bricke? viena masina isleidineja senuka... turi ir brike, prisidegu cige, bet nuo vejo ji iskart pati susiruko; kol aiskinu as jiems kur lietuva ir ka as cia veikiu. masina nuvaziuoja; senukui vejas nupucia tiubeteike, ir ji nusiridena 60km/h greiciu per gatve.. begu paimt; gana tolokai as ja pagaunu; senukas laimingas.

ir tada ciuju kai pasakoj; pradeda sektis. nusileidineju nuo didelio kalno... krc pereit upe reikia, tai jau pradedi leistis pries 3km ir po to tiek pat reik vel kilt i kalna. vaizdai ispudingi. vienoj sodybelej - gal trylika mazu suniuku. tiltas nuplautas. ka bet negili ta upe iki keliu... perbrendu, atsisedu kojas issidziovint... ateina kokis tai berberas jau matau is tolo. is kitos puses nuo juros irgi ateina violetiniai debesys. ziuriu i debesis; ziuriu i berbera. gal berberas turi bricke.. turi jis bricke, bet dar turi ir pasiulyma. i namus kviecia monzhe kelkesho. chm gerai, bet reik jau galvoju iskart apie babkes paklaust. bet cia kitaip; anoj sodyboj arabai buvo, kitas reikalas. cia matau kad jau bus kietai. nuveda i chata beveik pabaigta, bet taip dar tik sienos tinkuotos grindis betono, bet keli dekiai staliukas ir viskas kaip reik. pradeda lyt, dziaugiuosi budamas po stogu.

nerealus tazhinas; vietiniai saldesiai. aton - palauk sako Machamadas - iseina ir gryzta su instrumentais; ribetas- vietinis vienastygis smuikas, bugnu ivairiu, klakatuokliai tokie - kaulo formos is metalo. nu ir show prasideda. as su gitarike plius. keiciames instrumentais ir varom jamma.. chebra vis renkasi; kartais 8 kartais ir daugiau. visi dainuoja. bet taip tarsi visi pamirse; bet ima ir staiga atsimena. vienas dzointus tik suka; kitas kaljana; trecias arbacike nesa... tusinam taip nuo pîetu iki nakties.. krc visa diena. nu sunku perpasakot, bet kieciausias cia buvo pasitusinimas su vietiniais per visa kelione. labai nuosirdziai viskas, ir beveik nevienas nesnekejo prancuziskai... bet nuobodu kazkaip nebuvo.

po to dar varom teliko paziuret i vietine parduotuvike. visi susidomeje ziuri. elektra dingsta kas penkias minutes kokiai 20 sek, ir kas 20 min dingsta kokiom penkiom minutem.. bet jie kazkaip nesiparina. toks jausmas kad kai dingsta elektra, tai jie visi toliau tesia apie tai ka snekejo; kai paskutini kart dingo elektra. kai telikas vel isijungia; toliau visi ziuri lyg niekur nieko...

issimiegu gerai.. ryte ideda man pieno cigiu, vafliuku visokio gerio ir islydi, nupasakoja kelia. nuotaika gera... varau..

kazkaip po to neatsimenu, bet viskas taip pat - eini; grazu; kartais to kartais ano.. bet jau gal kitakart pratesiu..

Comments

o tu gi gyvas, jau suabejojau. Niekas nieko nepasakoja apie tave, tik kad esi kažkur ir kad myli kažką. Rašyk rašyk, labai gera skaityti, kaip sapnuoti.
Laimingai.

o tu gi gyvas, jau suabejojau. Niekas nieko apie tave nepasakoja, tik kad esi kažkur ir myli kažką. Rašyk rašyk, labai gera skaityti, kaip sapnuoti.
Laimingai.