« pirma darbo diena | Main | kas as? »

olandai-koncertai-mentai

I

vakar davem interviu olandams del ES, tipo atstovavom alternatyvaus jaunimo nuomone. reikejo sneket angliskai, tai kitiems pradedant parinausi, bet ipusejus bokalui alaus, prabilau ir pats ;) bendrai paemus snekejom daugiau neigiamu aspektu, kad kai kas nesupyktu - tai ji isskirtinai tik neigiamus.

apie tai kaip prisides dar vienas babilonas ir bus dar didesne biurokratija, apie tai, kad investijos pasieks magnatus, politikus ir bet paprastaji sluoksni, ty mus, apie tai kaip zemdirbiai neatlaikys konkurencijos ir didzioji ju dalis tures isnykti, o kita dalis auginti celofanuose iskarto iviniotas pupeles, gumines morkas ir pan. apie tai kaip es didina diferenciacija tarp es ir ne es, apie tai kaip mes turesim griestint siena su balturija ir kaliningradu, apie tai kaip neturedami resusru vienintelis resursas busim mes kaip pigi darbo jega ir apatiski lokalieji ir apie tai kaip is es mums jokios naudos nebus asmensikai ir kaip mes asmeniskai nieko is jos nesitikim. nauda is es tipo bus valstybei, bet kad ji ir taip per blogai negyvena.

tada mus pafotkino, ko as ne itin norejau, bet kadangi per daug stengtis nereijo, tik pastovet nejudant, o ne kai ten buna, navarotai ir pan., tai ka jau cia. tada ejom buchalint toliau.

II

pabuchaline ejom, tiksliau vaziavom dviraciu, as myniau aiva vairavo. atvykom i vieta, praejom chaliavai be parkiu, kas buvo keista. kazkas nupyzdino bokala alaus. bloga pradzia. garsas chujovas, mol *jazzovas* garso operatorius pirmakart su pankroku susidure. zimbabve skambejo blogiau nei gc pries savaite, nors sykart klausiau viska tik uz vienos kolonos, o ne uz triju sienu.

tada lagamino turinys. kvailas pavadinimas, bo ilgas ir ka as zinau, nepatinka tiesiog. bet vare neblogai ir garsas buvo geresnis. vietomis primine 2Xmighty bosstones uzdainius be fuzo, labiau vietomis drgreen skango. ateitis yra kaip ir? va tik kaip sakiau, visa muzika toks uzdainis, norisi priedainio, kuri su draugeliu galetum rekt, arba bent jau grazaus pasileidimo. bet zjbs, kad greitai, ir pakankamai tvirtai. kai maciau tuos pacius pacanus pries puse metu tapin advisory pavidalu, tai buvo chujovas latviskas ska, kurio nebeliko, kas smagu irgi.

dar buvo viena grupe bet tingiu apie ja rasyt, bo jau atsibodo pacia tikriausiaja to zodzio prasme.

III
namai. kadangi jau 12 o ryt anksti keltis, bo laukia ozio pisimas, ozys sikart stambus ir juodas su uzrasu kontrolinis, tai jau reik atsikelt, tai islaku dobrobytna bokala kavos. Ir kadirkaip as sakydavau sau kad kava man tik skanu bet nepriot, bokalo uzteko. uzteko dar ilgai kai baigiau visa ozio pisimo plana ir pasiruosima. sirdute ti duf duf duf, akutes klap klap, kraujuka jauti tik lakst lakst lakst. taika pasileidau pankroka, susikroviau su cigaretem i lova, paleidau muzona, mazdaug tiek garsiai, kad jei uzmigsiu nepagarsines, tai ryte kai task scheduleris paleis la fraction, paleistu pakankamai garsiai. nu ir co uzmigau kazka tai. o viskas tai an repeato. ir kagi?

apie puse penkiu i duris tik duf duf duf, tranke nelabai garsiai bet prabudau, tai jei per muzika isgirdau duf duf duf tai muzika nebuvo taip jau laai garsiai. ka? patildau muzona, nes nujauciu, kad del to, bet kai vis tiek baladoja, galvoju kaimynas parsirado ir del kazkokiu priezasciu nesugeba ieiti pro neuzrakintas duris. tada kazkas pro langa su proziku svyst svyst, bet tai lygiai gali buti tas pats kaimynas, vel kazko norintis ar negalintis. pasirodo ne musorai - pazeidzia mano teises kruva savo paties kodeksu ir panasiai (gaila buvau uzsimiegojes, nes menkai ka supratau, bet jau buciau as juos paparino, nes cia pries keleta dienu draugeli buvo uz grotu patupde, kad itartinai atrode) - neprisisitate, izenge patys pro duris ir pradejo parint.

kas tu toks, kas cia vyksta, kaimynai skundziasi (turbut sveta pagalius kaiso, nes kopeciu is koridoriaus neisnesem ir dar prakuru popieriu ten sukrovem), kas cia dar gyvena, kur kiti, nezinau, kaip nezinai, pasa. su pasu tai bajeris - tipo ieskau, ieskau taip - nueinu i virtuve pakeliu viena popieriu, nueinu i kambari pakeliu kita popieriu, ir tapati kartoju daug kartu (popierius vis tuos pacius kilnoju), po kokio 7 rato mentus tai uzpisa ir jie praso studento pazymejimo, ai sita tai turiu. tada mentu mentalitetas pasikeicia i jau i normalu bazara, daugmaz paparino, dabar jau normaliai paseneka, kad cia velu, kad geriau taip nebutu, ne tai kad kaimynai, kaimynai pochui, bet tu suprask jiems trenktis tokiu metu, kur nieko blogo is esmes nevyksta zaparas. ai nu jo. shutdownina tada kompa tvarkingai, palinki saldziu sapnu ir dinksta naktyje ;). ka as? parukau ir miegot, bo jau baigesi bokavos veikimas.

univero nepramiegu, i kontra paveluoji tik 15 min. ozi ispisu sekmingai.

Comments

kad ne tas internetas, tai ir nežinočiau, kas namie dedas. tavo pasas, beje, gali būt kažkur ant to lango, kur į virtuvę :)

joooo!:)

dviraciu vaziuot buvo laaaaaaaaaaaabai linksma:)

konco pabaiga niuuuuuuuuuri..:(