« MekasDuo nauji garsai | Main | Sad but true »

Šeštadienio filmai

Taigi vakar apsilankiau pas kolegą kaimyną. Pažiūrėjomo porą filmų, kurie man labai patiko ir negaliu neparašyt jų pavadinimų čia.

Pirmasis buvo "Oceans". Kolega sako "čia kompu niekas nepadaryta". Bet vietom tiesiog sustingdavau ir negalėdavau patikėt, kad tokie vaizdai yra... tikrovėj. Gražu. Kartu ir baisių vietų buvo. Kaip žmonės pagauna ryklį, jam gyvam nupjauna šoninius, galinį ir viršutinį peleką ir dar gyvą įmeta atgal į vandenį. Jis negali plaukt, tik kruta šiek tiek, ir kraujuodamas grimzta į dugną. Arba galvoj iškilęs klausimas "ką jūs žmonės darot?" kai pradžioj parodo kadrą su ropliu ant kranto ir raketa kylančia į dangų. Ryklys įspūdingu šuoliu virš vandens pagauna ruonį. O dar krabų piramidė. Kilo kitas klausimas "kaip po vandeniu įrašyt garsą, kaip pvz. krabai vaikščioja?". Patiko patiko.

Antras filmas buvo "Into The Wild". Čia vėl kolega klausiamai žiūrėjo į mane, kai sakiau, kad nemačiau šio filmo. Turbūt ne vienam (visiems?) yra kilęs klausimas "esu čia ir dabar, ką noriu daryti?". Štai čiūvakas skaitė knygas, baigė koledžą ir išėjo viską metęs. Sudegino pinigus, keliavo autostopu, plaukė baidare iš jav į meksiką, grįžta į jav be asmens dokumentų per pasienį, gyvena Slab City komunoj, dirba pas fermerius ir svajoja nukeliauti į aliaską... Gyvena. Nukeliauja į aliaską, ir ten gyvena vienas laukinėj gamtoj rastame autobuse. Patiko gražūs vaizdai, gilūs dialogai ir monologai. Pastatyta pagal tikrais faktais paremtą, tokio pačio pavadinimo knygą. Rekomenduoju.

Comments (2)

julius:

su kažkuo panašiu,gan išvystyti dabar šie daiktai,gan platų dažnių diapazoną apima. čia trumpai

O, supratau jau. Ačiū :)

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 24, 2010 2:30 PM.

The previous post in this blog was MekasDuo nauji garsai.

The next post in this blog is Sad but true.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35