Main

April 12, 2008

Perkūnas Lai tai Tai

Šūdo skleist nesinorėjo, tad Žaibui pasireiškus, sveikinu tautą pataikius į pavasarį!

IMGP9691_small.JPG

IMGP9692_small.JPG

Kažkada šičia pat vyko Šitaip; pšš, upeliūkštis.

April 6, 2007

Iš gyvenimo Vėlių bei Velnių

"Seniau per Velykas eidavę į kapines savo artimų mirusiųjų lankyti ir dėdavę ant jų kapų kiaušinių" (B.Buračas, LKP, p.223). Po vakarienės nenukrausto stalo, arba palieka bent kokio maisto mirusiems. Velykų metas - tai susitikimas ir atsisveikinimas su artimųjų vėlėmis (jos lankosi šventose vietose, šventovėse). Vėlės išeina visai vasarai į atgimstančią gamtą. "Po numirimo kožnasis dar iki žaliojo četvergo saviškius lanko, ale po šitos dienos ant visados atsisveikina" (J.Basanavičius, BLV, p. 112). Po pirmo pavasarinio Perkūno vėlės pasitraukia, dingsta iš mūsų aplinkos (J.Basanavičius, LT. Kn.III.d.2.,V. 1923).

Progai pasitaikius, pakalbesiu istorija, kad ir giedrai dienai nepritinkancia, kad velniai negriebtu.

Ant sutemu, cystai per vidurnaktie, susirinkusiesiems gaspadoriams ir gaspadinems dar viena ne pramana suoksiu, kad pazintu Velyku dvasia.

September 26, 2006

Ugnies Misterija: paveiksliukai ir "Saulės mūšis"

Mestelejau i flickr (proga juoju bandyt naudotis/proga mestelt pernai metu paveiksliukus).

Renginys sakyciau Vykes. Tik pabaigoje truko och ach tuju issvajotuju saliutu (bah! o taip smagu, kai vietinis bumptelejimas virs galvos plaucius sudrebina). Nors juojus is dalies atpirko pora smulkesnio kalibro raketeliu stebetoju kryptimi skristelejusiu.

ir

Kviečiame pažiūrėti filmą "Saulės mūšis"
26 d., antradienį, 19 val. Mokytojų Namuose bus rodomas filmas "Saulės mūšis", kurį sukūrė rež. Saulius Bartkus pagal Gintaro Songailos scenarijų. Autoriai planuoja sukurti 30 dalių dokumentinių filmų ciklą "Kita Europa", kurie bus rodomi Europos Sąjungoje.Tai pirmas drąsus lietuvių filmas apie savo istoriją.

September 21, 2006

Ugnies misterija „Ten ir čia“.

Šių metų rugsėjo mėnesio 24 dieną, sekmadienį, Vilniaus etninės kultūros centras Vilniuje rengia Gedimino šventę – Rudens lygiadienį.

Kalnų parko stadione –
21.00-22.00. Ugnies misterija „Ten ir čia“.

Programoje: 6 skulptūrų ugnies ir muzikos kompozicija, fejerverkai. Visi renginio atlikėjai profesionalūs menininkai. Programos trukmė 1 valanda.

Pernai metais Patiko. Mestelt aki i ugni kiek kitokiu kampu.

placiau sicia.

July 27, 2006

ZENIT: The World Seen from Rome

Taigi, yra toks Newsletteris ZENIT. Visas krikscioniskas ir jiji uzsisakiau inspiruotas savo dieduko (ashei pats tikrai i krikscionius nesipaishau). savotiskai snipo/detektyvo operacijai.

Pasirodo, jieji kiekvienais metais organizuoja Doneisheno atrakcija - so called - FUND-RAISING. Newsletteri jie siuncia keliomis skirtingomis kalbomis ir jomis remdamiesi veda apskaita (English, French, German etc).

Nesenai buvo paskelbe, kiek surinko is English Speaking pilieciu (tai buvo apie $300000). Siandien atejo dar vienas Daily Dispatch ir stai:

FUND-RAISING RESULTS

With the help of readers of ZENIT's various language editions (English, French, German, Italian, Portuguese and Spanish) our 2006 fund-raising campaign has raised $1,016,000!

Sakot metai - ilgas laiko tarpas ir vienas kitas limonas yra nedaug. Bet palaukit - tai tik Newsletter'io pagalba surinktos aukos ir visgi - tai grynas pelnas. Idomu butu suzinot, kokie skaiciukai figuruoja vokeliuose ir pan. ... Nekurstau samokslo ar super duper paranojos - senai visi zinom, kad religija turto Turi.

Pabaigai

The moral and financial support we received, for which we thank God, encourages us enormously in our work and gives us great confidence for ZENIT's future.

The World Seen from Rome eh...

June 2, 2006

Shoking Truf

Ir kokia gi ji, ar tikrai tokia shokin'.

[plyta i kaimyno darzha]
Ka galvoja zmogus stovintis salia kai perku maximos maisheli.

Ka jis galvoja kai uz maisheli atsiskaitau 50lt kupiura!

...

Ir ka jis galiausiai apdaro kai palieku graza.
[/plyta darzhe]

May 11, 2006

Nedrausti...

Ale pradejom chat'a taikiai santykiaudami parasu rinkimo problema, kai pirstais nebaksniosiu kieno kiseneje sprogo napalmo baronka. Sudege politiniai debatai, nevyke pasiteisinimai ir siaip briedas. Uztat isprovokavo prisimint keleta senai grauzhusiu phhhrrablemeliu.

... kaboke traukti smilkstancios nuorukos duma.
... vokeliu sen vokeliu ten.
... SUKT KAIREN IS MANO BROMOS!

Paskutinis pats esminis. Yra tokia broma i Vilniaus g., kur visai salia pat jos, kieme, metosi LiberalCentriuko patalpos. Taip istiko, kad Draugas sugalvojo uzvaziuot, ir aisku paskeliau Isvaziuot. Ir, kadangi cia jis lankosi pirma karta, ne nenutuoke, kad POSUKIS I KAIRE DRAUDZIAMAS. Vienkryptis eismas. Jokiu zenklu.

Ir issoka zalias zmogeliukas, paplevesuoja krivule ir padovanoja Bauda. Vaizdziai pamosikaves, kur tas Zenklu Zenklas gi metosi (Islandijos g. iteka i VIlniaus g. kampas), sako - pats kaltas.

Ir tokiu bromeliu tikrai ne viena. Kaip issisukt nieko nenutuokianciam vairuotojui?

May 10, 2006

Reclaim Aikste

Zuokula susraukes kai dupsikas skleide Visuotine Tiesa mazameciam, policija nusprende issiatskyt vietineje skylej, o like smagiai pakrykstavo, kas pasokinejo ar ratus suko (pasirodo ne taip paprasta kaip atrodo), velosipedais ir panasiais ridinejos.

Ir vel gi, akcija-atrakcija. Media tyli. Negi protestas turi baigtis krauju nulietais saligatviais ar naglai apshiktais bordiurais, kad atkreiptu Galvu demesi?

Paveiksliukai:
1
2 (blame Telekoma uzu stabdanti net'a)
3

October 13, 2005

Studentija kelia SHUMĄ!

Bent 4 post'ai parsirado per lietblogs ir blog.hardcore, ta proga nesikartosiu. Tik pora komentų atitinkama kryptim.
Iš dalies sutinku su Opit - mitingas organizuotas po kiek iškreipta idėja.
Delfyje ir toliau komentarai straipsnį pralenkia:

Reikėjo mitingą pavadinti ne "Duokit mums pinigų", o "Norim AM reformos"

Reikalavom kasnio, kurio Mes nei apžiotume, nei tokį iš kur gautume. Nors, bet kokį judėjimą nukreiptą prieš institucijas palaikau - primena kokioje šiknoje vis dar tebegyvenam.

Kitų mintys:
Sauliaus Blog'as
Žurnalas.com

Pics:
http://photos.sauliaus.info/streikas/
mad.tinkle.lt
zogg.sqrmoon.com
spamyourhead

!!! KUVALDA !!!