« melodija | Main | what was it »

Octubre 13, 2005

pr'inis protestas

tai važiavau netyčia dviračiu pro protestą.
didelis muilo burbulas.
vien tai, kad jis organizuojamas propagandinėmis priemonėmis ir neaišku ko.
vien dėl retorikos: "reikalausiu, jog valstybė duotų tai, kas man priklauso", "mes neturim „bapkių“ ne,
duosit paskolą ar ne?!" - čia yra tiesiog šantažas, ir dargi šantažas manipuliuojant tais, kurie tikisi, kad juos kas nors palinksmins, duos diplomą, gyvenimą į paskolą ir studentiškų nuolaidų alui ir akropoliui.
nifiga revoliucijos nebus, čia tik pasigrūdimas arčiau prie lovio miražo.
tai čia išankstinis neigiamas nusistatymas. o šiandien važiuodami juokėmės, ant kiek gerai įsiurbtas protestas, ant kiek viekia sistema ir ant kiek visi patenkinti - valytoja renka nuo seimo vartų tualetinį popierių ir atspausdintus plakatėlius, policininkai nusiima šalmus ir atsipalaiduoja, ant scenos šokinėja kokios tai žvaigždės ir linksmina paprotestavusius studentus.
ne, man tai negaila, jei kas nors galvoja, kad šiais laikais mitinginis protestas ką nors reiškia, tai pirmyn, fejerverkai ir petardos - smagu, bet šiuo atveju labai jau pr'as ir režisūra kyšo..
kita vertus, smagina, kad politiniame lauke vyksta konkreti šyza, ir kuo toliau, tuo labiau. kad ir šitas. pasaulis užsisuko virkštelę sau aplink kaklą ir spardosi :)

Posted by kpmg at Octubre 13, 2005 05:23 PM

Comments

Kažkaip nykiai praėjo;) gal dėl temperatūros.

Tikriausiai esmė buvo Cili reklaminis plakatas nešamas gale.

>>juos kas nors palinksmins, duos diplomą,
>>gyvenimą į paskolą ir studentiškų nuolaidų alui ir akropoliui.

Jei įvestų visuotinį mokestį kiek girdėjau (apie 2000) už mokslą atskiltų pusė šiandien studijojančiu. Gyvenimas į paskolą, būtų viena galimybių tiems, kurių tėvai negali užmokėti. Jei turėčiau įvardinti priežastį, kodėl ten buvau, tai būtų būtent, paskolų laidavimo fondo sukurimas.

Iš mano tinginio pozicijos, geriau mokytis, kai yra galimybė. Jeigu įmanoma sudaryti šiltnamio sąlygas (kaip kad nedirbti besimokant) pirmyn. Beto klausimas ar specialistui, ar studentui lengviau atsiskaityti už mokslą.

dėl akropolio, ar ne būtų čia pankelių pindažas;) ?

Posted by: Loading at Octubre 13, 2005 07:04 PM

Posted by: Loading at Octubre 13, 2005 09:30 PM

Pesimistiškas ir toksai kiek "smirdantis" požiūris. :) Geriau pažiūrėkime per visas prizmės puses: ne tik per gerąją ar blogają, bet ir dar per trečiąją.

Posted by: banditaz at Octubre 13, 2005 10:18 PM

kad ir su Cili reklamom ir su Austrevicium, per 'zvaigzdziu koncerta' sakiusiu "mes su jumis, jaunime!", ar siaip kruva nesusiprateliu (o kur ju nebuna), is tikruju nesigailiu pravaiksciojes kartu ir tiesiog ziurejes i tai is salies.
nes buvo ir tualetinio popieriaus i robokopus, ir idomiu zmoniu su 'teisingom' nasyvkem, su kuriais noriu susipazint, ir 'susiprateliu', kurie zinojo del ko ateje.
[nekalbant apie kunigaikscio Vilkgaudo solini pasirodyma, vieno jaunuolio bandyta Seimo sturma, i po to sekancio jo grubaus uzlaikymo ir sukisimo i mentovozke (is tiesu buvo momentas kai minia galejo ji islaisvint), visiskai beprasmes juokingas politiku kalbas ir siaip visuomenes pasimetima]
o dar - vaiku dziaugsmas ir suaugusiuju ciniska sypsena bematant artejancia studentija.
o dar - daugiaaukscio darbininku mojavimas rankom.
o dar - verslininku staigus sprukimas, bijant del savo dzipu ir dzipuku.
o dar - mentu pasnekesiai tarpusavy '21-24 --- o, taip!'
o dar - pirmakart per 15 metu zmoniu demo uzpildytas Gedas (neskaitant pirmosios Kritines Mases).
o dar - galu gale, juk nebuvo pamoku! ;)

ps..s.s.s.s.s.s.s.s.
as gailiuosi, kad niekaip deramai nesusirinkau nieko padaryt siam dalykui. aisku, grindinio nieks nelupo ir veidu nieks neuzdenginejo (o tie kur taip padare buvo arestuoti ir isvezti - maciau bent tris), taciau buvo ir gerosios potencijos visa ko darymui.

Posted by: xdirtx at Octubre 13, 2005 11:25 PM

Na is vienos puses manau, kad tikrai nera blogai, kad zmones mobilizuojasi. O del tu ju reikalavimu tai tikrai galima padiskutuoti. Kazkoks nuolankus parsymas - "Na taip, mokslas dabar brangus ir dar daugiau brangs, tai gal davai valstybe, buk gera, paskolink man babkiu". Kazkoks idijotizmas. Ne kad reikalautu nemokamo ir visiems prieinamo mokslo, tai cia tipo "as toks alkanas, nu duok man biski atsikasti"..

Posted by: NoS at Octubre 14, 2005 09:13 AM

NoS - imho, čia skirtumas tas, ar žmonės mobilizuojasi dėl dalykų, kurie jiems svarbūs, suprantami ir pasiekiami (kad ir kritinė masė), ar jie ateina dėl reklamos per visus galus ir to, kad nebus pamokų..
ta prasme, ar jie pasižiūri, kas tampo virveles? kas yra organizatoriai ir kodėl jie tai daro? kai sako "tau reikia ateiti", ar yra paklausiama "kam?" ir "kodėl?"?
ta prasme, man čia didelis pr'o burbulas, kurį medija pateikia vos ne kaip 1968-sius.

Posted by: opit at Octubre 14, 2005 11:11 AM

jo, jo, su veidu uzsidenginejimu ten linksmai isejo - visus eme.

mane tai pribloske buduliai (studentai?hmm..) prie seimo aiksteje po kazkokios bobeles ar dieduko snekos pradeje rankasi virsu kilnot ir rekti "Heil!". Nx:/
ir siap lygis zemas.

Posted by: aftamatz at Octubre 14, 2005 02:09 PM

stebint šitą iš už ekrano, plius keli užtikti studenčiokai užrištom burnom, plius vakarinės žinios ir jos gan teigiamas požiūris į revoliuciją, lygu manyje atgimstantis bodriljaras.

Posted by: frau sköka at Octubre 14, 2005 03:33 PM

čia ne grasroots siekių konvergencija, o sukišimas į vieną latakėlį, ne mobilizavimasis, o mobilizacija.
as tai jau baigiu šituos savim patenkintos subkultūrinės stervos išvedžiojimus, lavonas spirale :)

Posted by: opit at Octubre 14, 2005 10:36 PM

+ šiandien per žinias papublikuotas vaizdelis, kaip keli Geziukai apsaugini bando kumščiuot. Vaizdelis užbaigtas: Spalio 13 susirinko masė girtuoklių vandalų, apšiko seimą, BEVEIK užkūrė riaušes, ir nemokėdami žmoniškai elgtis gatvėse, reikalavo, kad Duotų kas Priklauso!
BRAVO LNK!! JŪSŲ BURBULAS DIDŽIAUSIAS!

Ir po išvedžiojimų. ;P

Posted by: Zogg at Octubre 14, 2005 11:44 PM

aš ir manau kad visokie streikai ir protestai yra industrijos amžiaus atgyvena, ir šiais postmoderniais laikais taip nieko nepasieksi. ypač šūkiais "duokit pinigų" ar "mama neturiu ką valgyt" su mintim kad jiem tai priklauso. studentas niekad nebuvo turtingas, ir už tai kad jie mokosi pinigų nieks neduos. ir taip universitetai perpildyti, ir nuo to kokybė tikrai tik nukenčia. tegul tik būna paskolos pragyvenimui, bet kad jos jau seniai atsirado ir be tokių protestų, nežinau kiek iš jų naudos ir kokios sąlygos, kai man reikėjo dar nebuvo.

Posted by: menesis at Octubre 22, 2005 06:30 PM

Post a comment




Remember Me?