August 09, 2005

nuomones (kaip savoka)

vat parasysiu dar viena nesamone, kuriu nemegstu. bet praleidome puse nakties su girtu kaimynu snekedamiesi/pykdamiesi/[s]porindami apie tai. praradau nervu ir nuotaikos.

nuomones.
A. - 'nuomones - gerai', B. - 'nuomones - blogai', C. - 'isankstines nuomones/nusistatymai - blogai'.

as uz A,
nes nuomone<--nuomone<--nuomone<--(bet pradzioj) tiesiogine patirtis.
[isskyrus gandus. bet gandai tai ne nuomones, tai tik pigi ju imitacija, kuri kartais aisku suveikia, bet juos lengva demaskuot tiesioginiu kontaktu su dalyku/objektu arba tiesiog pasidomejus jo aplinka. DEMASKUOKIM JUOS!]

pries B,
nes tai (nuomones) supaprastina visa ka. bendravima/daryma/suvokima/mastyma.
[pavojus yra tik tame, kad kartais galima iklimpti i isankstinio nusistatymo bala, taciau i ja dazniausiai ipuola lengvatikiai/imlus zmones. TRUST NOTHING! MES VISI - MASS KULTUROS KEKSES!]

ir apie C.:
ar gali buti nuomone isankstine? gali, jei ja formuoja ne tiesiogine patirtis, o kitu zmoniu patirtis. kas tada? tada tokia nuomone gerai. o jei ja formuoja kitu zmoniu patirtis ir ju pateikiama nuomone (kas dazniausiai ir buna, pirmas variantas - labiau teoretinis, nors ir grazus). kas tada? tada objektyvumas daugiau ar maziau perauga i subjektyvuma, todel atsirinkti kur bala, o kur sausa tampa sunku. kita vertus, o kas yra objektyvumas? daug subjektyvumu padalinta is bendros sumos? neliesiu "tiesos" savokos, nes ilgai kakociau zodeliais, taciau manau aisku, kad:

nuomone <--- subjektyvumas (subjekto, reiskiancio nuomone) ---> objektyvumas
(kai subjektas, bando isigyti oficialu 'objekto' statusa ir pateikti savo informacija objektyviai).
taciau, suvokdami, kad ir nuomone, ir objektyvumas iseina is subjektuvumo, vel griztame prie TRUST NOTHING! MES VISI MASS KULTUROS KEKSES!

+++
FUCK IMHO.
kai kazka sakome koks skirtumas tarp 'tu gaidys!' ir 'as manau, tu gaidys!'? tikrai objektyvumas vs. subjetyvumas? gerai, tada 'as manau, tu gaidys' = subjektyvumas, taciau ar tai reiskia, kad kai nera 'as manau', kai yra tiesiog 'tu gaidys!', tai yra objektyvu? ne. todel FUCK IMHO.
jei as kazka teigiu, reiskia as taip manau. reiskia tie zodziai yra mano zodziai. ir as uz juos atsakau. nes IMHO atleidzia nuo atsakomybes, tai padaro is diskurso dalyvio 'laisvaji agenta', kuris pasiima sau viena, antra, trecia savoka ir uzsidejes jas ant 'as manau', gali jomis manipuliuoti, visada turedamas galimybe nusokt ant ko kito. todel galima teigti, KAD 'IMHO' YRA NE OBJEKTYVUMO/SUBJEKTYVUMO MATAS, O UZTIKRINTO ZINOJIMO/SPEJIMO-IESKOJIMO MATAS. nu ir kame cia skirtumas? tame, kad pirmuoju atveju disponuojama nuasmenintais 'ob/sub' dalykais (taip igalinant veikti 'laisvaji agenta'), o antruoju atveju, tai asmenine tiesiogine patirtis, kuri reiskia atsakomybe.
kadangi nesu tikras del cia issakytu minciu, rasydamas si, kelis kart ivariau 'manau' kaip spejimo-ieskojimo patvirtinima, taciau jau dabar galiu rasyti be 'manau', kad nereik pist proto sakant "gali sakyt tai, bet visada turi sakyt 'imho', 'as manau', nes tai tik viso labo tavo nuomone", etc.

Posted by xdirtx at August 9, 2005 01:15 PM
Comments

blingbling: fraktalas. šitas rašinėlis yra pačio diskurso signifikantas, kuris, savaime suprantama ir natūralu - subjektyvus (ne ta prasme, kad praradęs objektyvumą, o ta prasme, kad visada verta prisiminti apie tai, kad neegzistuoja nei švarus objektyvumas, nei toksai subjektyvumas). taigi - nuomonė apie nuomonę - metakalba (šventos Tarskio kojos). net jei aktyviai pabrėžinėsi, kad "imho" arba "aš manau" yra nereikšmingi ar nereikalingi, kas nors, prirašęs prie šito rašinėlio pavadinimo "imho" nei kiek nepakeis jo koncepcijos.
ir tai nereiškia, kad rašinėlis blogas. nuomonė yra susieta su kalba, o nuo kalbos neišsisuksi.)

Posted by: frau at August 9, 2005 02:44 PM

kad prie pavadinimo prirasytas 'imho' nepakeis jo koncepcijos, tai jo - apie tai ir rasytas.
(bet ne, ne - nesakiau, kad 'imho' nerekalingi ar nereiksmingi, sakiau - ju kitokia reiksme (funkcija)

o vat 'metakalba' - kokia iseitis?

* tylejimas?
* ... o toliau nezinau ...
* ... o cia irasyk tu ...
* ... o cia irasykit kas nors ...
* aciu-aciu (tikiuosi).

Posted by: xdirtx at August 9, 2005 04:36 PM

Dar galima dėti tą 'imho' kaip signalą apie tai, kad informacija nėra 100% patikima. Tai ne tik atsakomybės atsisakymas, bet kartu ir signalas "nesu tikras", "kažkas man čia atrodo neaišku", "tingiu mąstyti" - tarsi žymeklis apie prastesnę kokybę.

Posted by: Loading at August 9, 2005 06:57 PM

jo, taip, butent! :)

Posted by: xdirtx at August 9, 2005 08:59 PM

Kažką ne taip pasakiau?
ar pasakiau tai kas jau pasakyta? :)

Posted by: Loading at August 10, 2005 11:45 AM

ne, dziaugiuosi esas ne vienas! :)

Posted by: xdirtx at August 10, 2005 10:35 PM
Post a comment









Remember personal info?