o grizes is turgaus pradejau gamint valgi. as jau neatsimenu ar padejo man tada kas ar ne. jei padejo - aciu jam/i, jei ne - vis tiek aciu. taigi, nusprendziau daryt:
*avizu-soju-selenu-cesnaku kotletus
*bulviu-morku-svogunu-krapu kose
*agurku-pomidoru-svogunu salotas
pirmiausia pastatome virduli vandeniui uzvirti. kol jis verda, nuskutam bulves:
po to morkas:
visa tai sudedame i viena puoda, kuriame viska ir virsime:
vanduo virdulyje tuo metu uzvire ir galim pradeti daryti kotletus.
viska sudedam i viena puoda - avizu dribsnius:
soju dribsnius:
selenus:
tada prieskonius, druska, smulkiai supjaustytus cesnakus:
viska uzpilame karstu vandeniu is virdulio (neleiskit, kad apsemtu), palaukiame kelias minutes, po to viska ismaisome ir gauname daugmaz tokia kose:
tada suformuojame is mases kotletus (jei mase kartais yra per skysta, reiskia ipilet per daug vandens, reiskia idekit daugiau kokiu nors dribsniu, arba bulviu krakmolo), apvoliojame juos dziuveseliuose ir paruosiam kepimui:
tada galima pastatyti virti bulves su morkom, taip pat keptuve kotletam kaisti. ipilame nedaug aliejaus i keptuve ir kol jis kaista, isplauname salotu ingridientus. tada sudedame pirma kotletu partija i keptuve. ugnis turi buti vidutinio dydzio, kad neprisviltu. kol kepa kotletai (kuriu nepamirstame apversti karts nuo karto i kita puse) ir verda bulves su morkos (i kurias nepamirstam ideti druskos, o virimo pabaigoje krapu saujos), mes supjaustome menulio pusrutuliais (arba dangaus zvaigzdutem) pomidorus:
ir agurkus:
taipogi nepamirsdami apie zalius svogunus (kuriu turi buti daug), druska, juodus pipirus ir trupuciuka-trupuciuka aliejaus (kai kurie dar ipiltu ir truputi acto, bet as nesu 'kai kuris'). kai tik baigiame su salotom is karto apkepa paskutinis kotletas ir paskutines bulves sirdis tampa minksta, todel isjungiam ugni, sudedam kotletus i viena puoda, o is bulviu/morku atimame vandeni (bet ne visa, palikite truputi - o kam? tuoj tuoj..). po to idedame i bulves soju pieno ir supjaustytu zaliu svogunu (juk mes palikome kazkiek bulvems ar ne?) ir medinio pagalio, gelezinio sauksto ar odinio kumscio pagalba padarome kose. viska apziurime, pauostome, pasakome "ak, kaip grazu!"
ir greiciau valgome kol neatauso ir negrizo tinginys kaimynas!
skanaus!
:: koses 'konceptas' by ---> paulius.
:: nuotraukos by ---> andrius.
:: produktai involved by ---> Hales turgus.
visiems jiems ---> aciu!
Posted by xdirtx at June 17, 2005 10:40 PM.daugiau iliustrotu vegan receptu.
Posted by: xgermx at June 18, 2005 12:03 AMgrazumelis. nuvarvejo seile. toks profesionalus labai reportazas-receptas. jegele
:)
xrobertaix, dazhniau;)
Posted by: brb__ at June 18, 2005 05:03 PMням-ням
:)))