Main

November 20, 2005

bėgu iš fermos

ferma išaugo ir aš bijau būti paskerstas ar dar blogiau - nudvėsti pats. ačiū prižiūrėtojams, lieku skolingas alaus. atpažinę drąsiai reikalaukite.

nauja stotelė: vosvos.storas.lt

July 6, 2004

pasinaujinimai

Naujintis per karaliaus Mindaugo dieną yra gerai ir labai sveikintina. Taigi truputi paspardžiau šito blogo CSS'ą ir templeitus. Taip pat perkraipiau kategorijas, kai ką nugvelbdamas nuo pukomuko. Beje, firefox'e 0.9 pastebėjau naują featurą - tai ikonėlė firefoxcss.gif, kuri atsiranda naršyklės apatiniame kairiame kampe, kurią paklikinus galima pasirinkti alternatyvius saito CSS stilius (jei tokie nurodyti).

June 21, 2004

kur gniužtės?

Pastaruoju metu vaikščiodamas gatvėmis jau pradedu jausti kažkokią baimę, o tiksliau bijau gauti gniužtę snukin. Prisipažįstu - į klavišus pastaruoju metu pataikau sunkiai. Norėtusi truputi pakelti šio blogo kokybę. Pastebiu, kad jau nelabai telpu į savo kategorijas. Bandysiu jas performuoti, tačiau DDC kolkas matyt dar nenaudosiu.

Pagalvojau, kaip reikėtų paprastam žmogui paaišinti kas yra bloginimas:

Bloginimas, tai vinių kalimas (įrašų rašymas), siekiant sukalti vinį (suformuluoti kažkokią mintį) ir tuo pačiu, kartais siekiant užtaikyti aplinkiniems per pirštus plaktuku (išprovokuojant komentarus), kartais užtaikant per pirštus sau pačiam (bandydamas suformuluoti savo mintį pastebį, kad mintis niekam tikusi ar pats ją neteisingai supratai).

Taigi tikiuosi, kad vinys ateityje bus tiesesni, plaktuko smūgiai stipresni, o užtaikymų per pirštus skaičius bus didesnis.

May 21, 2004

blogginimas kaip verslo įrankis

Billas G. prakalbo apie blogginimą kaip apie verslo įrankį. Galbūt greitu laiku įmonės samdys profesionalius rašytojus, kad jie blogintų už neva jų firmuose dirbančius realiai neegzistuojančius darbuotojus ir taip formuos gera firmos įvaizdį. Pavyzdžiui pasakos kaip sunkiai ir atsidavusiai dirba prie firmos projektų ar kokia puiki aplinka įmonės kolektyve. Juk dažniausiai skaitome blogus tų žmonių kurie mums įdomūs, kurių nuomonė mums yra autoritetinga. Tačiau už gerus pinigus šis autoritetas gali perleisti savo blogą pinigingai įmonei, o ta savo ruoštu nepastebimai ims mums piršti savo produktą X:)

ps. dabar X jau ir su sparneliais.

May 14, 2004

Movable Type 3.0

Nauja Movable Type licencijavimo schema sukėlė bangą nepasitenkinimo. Įdomu tai, kad pranešimas apie šį pakeitimą turi įjungtą TrackBack'ą. Na o ten atsiliepimai nėra patys palankiausi (spėju jie greit bus pašalinti).

blog.hardcore.lt licencija kainuotų $699.95

April 27, 2004

Page 23, Line 5

1. Grab the nearest book.
2. Open the book to page 23.
3. Find the fifth sentence.
4. Post the text of the sentence in your journal along with these instructions.

Prisidedu prie bloginių akcijų:) Šita man atrodo pakankamai įdomi. Gerai kad savaitgaly apsitvarkiau ir susidėjau visur išmėtytas knygas į lentynas. Taigi knyga pakliuvo iš lentynos, kuri yra grindų lygyje ir joje sudėtos labai retai vartojamos knygos. V. Pekarskas "Diferencialinis ir integralinis skaičiavimas I dalis". Knyga lietuviška, bet tikrai nebloga. Likusi iš tų laikų kai studijavau Fiziką. O sakinys pasirodė visai padorus:

Aibė A vadinama baigtine, kai A~In. Priešingu atveju ji yra begalinė.

Sakiniai gavosi du, bet nesinori sudarkyti apibrėžimo:)
(via Caterina.net) nors ne iš pirmo blogo pasidaviau šitai provokacijai:)

April 11, 2004

blog redesign

Defaultinis MovableType templeitas yra gerai nes: juoda ant balto + likusios spalvos malonios mano akiai ir jų nedaug. Žodžiu webui jis gėdos nedaro ir betkuris blogas su juo atrodo geriau nei 99% tinklalapių. Blogai jame yra: linkų stulpelis kairėje pusėje (atėjus į blogą žvilgsnis krenta ne į blogo įrašus, bet į kalendorių), blogo įrašų stulpeliui nurodytas plotis 70% (prie didelių rezoliucijų teksto eilutės tampa labai ilgos ir jas nepatogu skaityti), kliktelėjus ant komentarų, iššoka popupas (terrible). Taigi pašalinau šiuos trūkumus: old | new.

March 20, 2004

bloginimas

Statistika rodo, kad 36% apklaustųjų blogerių turėjo nemalonumų dėl to, ką parašė savo bloge. Taigi galimas daiktas, kad po poros metų susitiksime televiziniame show, kurio tema bus "blogas sugadino mano gyvenimą" ar "prakeikiu tą dieną kai pradėjau bloginti".

March 17, 2004

sublogau

Pradedu rašyti. Pasistengsiu, kad mano įrašai būtų įskaitomi. Jeigu pamatysit, kad aš visiškai nepataikau į klavišus, blevyzgoju į dausas ar parašau naują įrašą rečiau kaip kartą per dvi savaites, tai sutikę mane gatvėje nepasidrovėkite pametėti gerą gniužtę ar įspirkite subinėn.