July 7, 2005

greita istorija

p1010830.jpg

cia ne uk, skotija ir ne g8. kodel?
o gi todel.
viskas prasidejo dar pries isvaziuojant. paskutines dienos, o dar reikia susitvarkyti profesijos reikalus, nusipirkti kruva bereikalingos mantos, ir nors kiek naujesnius second hand skudurus. linksmai atsventus paskutine nakti namuose atsirado dar pora. visgi paskutine diena prasidejo su kruva sarasu ka daryt ir ko ne,, ir uzsikirtusiom sarvo durim, ir dar ta spina, kuri tik is namu judinasi. pirma mintis, jog puse dienos kazkox kankins tas duris. visgi elementarus minusas per kelias minutes viska issprendzia. perkam perkam perkam. poto galvojam kas busiu, klausiam kas busiu, puse valandos klausomes mamos priekaistu del to kas busiu. lieka valanda. begam begam begam i banka, i vu, ieskom notaro po 5, skubam skubam skubam per kamscius troleibusu, paskutinius metrai kaip po maratono. turim antspauda, galima jau ir visa biurokratija palikt mamytei, o paciam ketvirta karta bandyt laime.

visgi dar vis skubant, sugeba pertrenkti masina del ne mano kaltes. dvi moteriskaites nepastebejo, bet as nelabai elastingai isiremiau i kapota ir labai elastingai bei graksciai nuo jo atsokau. is pat pradziu kaip ir nezinojom ka vienas su kita daryt, bet apsiziurejau, biski ibrezta, biski ispausta, viskas eina, palinkim atidesnes dienos. iskart atsiranda vyras su telefonu ir klausymu ko pinigu neprasei, draugai irgi to paties klause. ot ne kvaila? kaip ir zalos nera, tai kam pasinaudoti nelaimingu atsitiktinumu?

jei namo grisiu ne visas, arba pusiau, visi tie gales puikiai tvirtinti, jog ale belenkazkuris siuncia gyvenimui nuorodas, ant kuriu mes dedam.

nakti dar surandam pirmutini ir paskutine info apie ateiti. nemiegojes ryte begu i traukinuka i kauna, bet aisku manta visa taip ir nesusirinko, begam atgal, laukiam taksi uz 3 minuciu bet taip ir nesulaukiam, vel begam i troleibusa, spejam i kita traukini. na jau o poto ilgas kelias, nusibodo, tai sumanem i adama uzsukti. o kur daugiau 3 dienas matant tik kelia ir ratus? poto dar prie juros nuvaziavom. zinot kai buna kai sedi i pirma autobusa i ta puse, o jis pasirodo pravaziuoja du miestelius ir iki palangos nuveza. pasibunam, nakti uzklumpa lietus su baisia audra, zaibais, griaustines ir slapumu iki puses. brrrr... siaip ne taip kita diena per aplink nusigaunam iki calais. beje lyti iki snd taip ir nenustojo(bent karta i diena). calais isleidzia prie tunelio. beveik 22, masinu nedaug, bet uztat daug pilnu. galvojam nieko cia neisgriausim, einam pas dedes furas. beeinant pagauna mentai, nieko per daug nekalba, graziai isedam, ismetam paskutinius amsterdamo atsiminimus, o jie mat vidury nakties nuveza iki stoteles nuo kurios is ryto vaziuos autobusas iki keltu. paeinam metra kita pavalgyt prie stoties. zmoniu vienas kitas, bet uztat kaunas tai geras. taip ir sukusi istorijos apie imigrantus taikancius is ten i uk. uz keleto metru kazkokie link arabu duoda bomzui i duda. is vienos puses gal ir nieko, kad atrodem prasciau nei tas, bet is kitos puses tepem slides. lija bjauriai, viskas dregna, slepiames po stogu, ten vel kazkas bando kabintis, poto besiaiskinant zemelapi prieina rusas klausiantis kur kazkas yra, nors du kartus kartojom kad esam ne anglai ir ne vietiniai. kazkaip viskas beviltiskai stipriai rodos, tik spek dairytis, siaip ne taip randam kelia is uz miesto, ten ta ir degancia masina sutinkam. paeje gera gabala randam furu didele aikstele. nu ka, draugija draugiskesne, pastatom namus, visgi dar speja kazkas link arabo prieiti is uz tvoros ir pasitairauti ar as ne mergina ir ne anglas. begam i furu giluma. naktis garantuotai burzgia. ryte galutinai nusprendem nevaziuot kiton pusen. pirma kad pastoviai lija, ir prognoze ne geresne, o anglijoj tai isvis sako yra pizda. antra visas tusas jau prie pabaigos butu buve ir tik i paskutine diena butume speje. trecia labai jau betingejom atgal kapstytis iki tunelio, o uz kelta pinigo gaila. taigi nusprendem grizti atgal cia, i adama, bo cia infrastruktura pazistama. atvykom gal pries pora valandu, sedim nemokamame savanoriu palaikomame ascii interneto centre. o rytoj, gal poryt i pietus. nusibodo lietus ir saltis, kelis kartus per diena dziovintis.

o pasirodo siryt suzinojom kad sprogo, daug auku, bet londone, tai tikrai per daug nesidziaugem, jog ten nevaziavom, vistiek pirmiausiai i skyle nelysi.


p1010841.jpg

perprasau uz stiliu, nes skubu, nes per daug nuotrupu

ps
parasykit laiska, nes per lygiai savaite gavau 180, is ju asmeniskai nei vieno, nesitikekit kad atrasysiu, nes nemoku ir tingiu, bet nors bus malonu. ir ne tik man, ir tau, nes naktys cia ilgos, ilgai ir galvosiu. argi nesmagu?

Posted by spamyourhead at July 7, 2005 6:14 PM
Comments

jie ten ir lietų užsisakė, kad protestuotojai sušlaptų...

Posted by: frau.d at July 10, 2005 1:10 PM

lopai, kad nenuvaziavot.
nelopai, kad isvaziavot.

bl, ketvirta karta jau vaziuosi, o iki siol nesi jokio didesnio veikalo apie keliones prames/ispudzius/experiensus parases, o dar nori, kad laiskus tau rasytu, egoiste! :)

o tai i airija visai nevarysit? Marka kazkada apie Converge video snekejo ir siaip is salies galetumet parasyt ka jie ten veikia..

Posted by: xdirtx at July 11, 2005 6:40 PM

kur esi siuo metu?gal vis dar kur vidury europos?busiu amste uz keliu dienu

parasyciau tau laiska,tik neturiu tavo meilo...
_ridiculous and sad fact_

Posted by: klajotojakeliauninke at July 13, 2005 9:46 AM