March 6, 2005

kalno roko festivalis

Mountainrock vol.3 festival

Išlipus iš dieduko busiko, apspangusio nuo bliuzo, susitinka traukiantis kavenski į benifetą. Sako ne į tą pusę einu, klausia ar nesintranzavo. Viskas normaliai.

Veiksmas – los patrankos. Rūsys su lošimo automatais, antras aukštas su minkštais krėslais, staliukais ir kėdutėmis, vaizdu į pirmąjį ir televizoriais nuo plokščių ir plačių iki senų ant kiekvieno kampo, transliuojančių sceną. Pagrindinė šokių salė prikimšta spalvotų švieselių ir kolonėlių. Ko daugiau gali geisti šerdis? Sėdim su kolega ir fantazuojam, kad punkrockas grotų čia. Šilta, gera, šviesu, garsu.

Žmones renkasi įvairiausi. porą metalistų, gotės merginos ir gotės blondinės, ir gotai vaikinai, nirvana, paklusnūs nepilnamečiai su tėvais, pažįstami. Šokių salė pilna nebuvo.

Prasideda nuo rhcp live video kelių metrų skersmens projektuojamame vaizde virš scenos. Turbūt muzikaliausia koncerto dalis. Angis grojo beviltiškai neįdomiai, tik įdomiai atrodė viename tų modernių, bet spėjusių morališkai pasenti ekranų su blankiomis spalvomis. sako 80 stilius. Kang neįdomiai. mano juodoji sesuo visai patiktų, jei ne vienodai nuobodus vokalas. Latviai soundarcade super skambėjo prie technikos, ne taip kaip galeroj. Dar virš jų galvų rodė jų visualsus. Gal kiek per daug visko. Tačiau išvargus nuo nuobodulio, mažo miego ir beprasmio kampų keitimo teko atsigauti. Xess berods per tamsą šnabžda vienas gražiau grojo, šį kartą nebeįdomu. Patinka, kai gotai užleidžia kompaktą, o patys tik gitaras dedasi ir dainuoja.

Kažkuomet tarp grupių nugirdau kolegos draugės pagyras dėl tuokimosi. Jai 19, man 19. dar tiek nematęs, dar tiek nepatyręs, o skaičius didelis. Kamuoja senai sufantazuoti stereotipai. Iki 14 reikia karštai išbučiuoti merginą, iki 16 praleisti bent dalį nakties kartu, per aštuonioliktąjį gert ir visus prigirdyt kaip daugiau niekuomet gyvenime, o paskui tik rimtėt ir surimtėt. Tokių norų senai nebėra, bet galva neišmeta vaikystės. 19 atrodo tiek daug žiūrint iš anos perspektyvos ir tiek mažai iš šios. O kažkas dar drįsta susirasti žmogų visam gyvenimui ir savo parašą padėt po nuosprendžiu. Amžius nekamuojant parina.

Sako reikia važiuoti, grįžta atsakingas kaunietis be raktų. Tiek jau to, vis tiek nieko įdomaus nebevyks – bix ir mountainside. Svečiuose simbolinis degtinės apsisukimas ratu, vėl simbolinis apsisukimas. Eime miegot. Vargšą kolegą užpuola; už stiklo įdėtas jėzus be ranku! vos netampa krikščioniu. Rytas prasideda anksti, įkalba nueiti į karo muziejų. Ten vėl jėzus be rankų. Pasirodo pas juos kaziukas irgi vyksta, bet vietomis Gariūnai prasprūsta. Po to gulinėjimai ir vartinėjimai. Tinginys įveiktas, patyčios ir gąsdinimai išklausyti, einam į trasą. Oras pagaliau lauke sunuostabėjo. Kokia 10 mašina 9 valandą sustoja namo. Dievinu naktį važiuoti mašinoje klausantis elektroninės šokių muzikos. Mobilumo ir svarbumo jausmai priplūsta. Šoferis giriasi, kaip vakar su daug promilių ir su šefu mušė greičio rekordus tame greitkely. Vilniuj dar spėjam aplankyt draugus, pabaigiam simbolinę degtinę ir tt, namo po trijų. Ryte traukia mešlungis koją kaip niekada anksčiau. Trečią valandą popiet ateina žadinti mama. Nauja diena išaušo.

Posted by spamyourhead at March 6, 2005 9:14 PM
Comments

magnio, kolega, magnio trūksta. užsimeti pora piliulių vakare, tai taiiiiip miegant sutraukia, kad net žliumbt norisi, bet paskui kokią savaitę ramu :)

Posted by: Merė Raili at March 7, 2005 4:39 PM

daktare irgi taip sake, mama apsidziauge, kad pagaliau kokius vitaminus gersiu tai nupirko, o man, tokiam zmogui, tai reikia dar pagalvoti, prisiruosti, persiskaityti, atsinest prie lovos, tai kazkuria diena ziuriu, o jie jau patys suvalge.

Posted by: spamyourhead at March 7, 2005 7:08 PM