" /> sniegynai: April 2005 Archives

« March 2005 | Main | May 2005 »

April 21, 2005

Kauno tinklai

KTU Statybos rūmuose:

statyba3.jpg

statyba.jpg

April 19, 2005

Kauno tinklai

Baranausko ir Saulės gatvių kampas:

baranauskas2.jpg

baranauskas.jpg

April 17, 2005

Kauno tinklai

Laisvės alėjoje:

nevanduo

nevanduo

Sunaikintas linkas prie "Skalsos":

skalsa2.jpg

April 15, 2005

Kauno tinklai

M. Riomerio g. 23 laiptinėje, ant šiluminio mazgo durų.

Riomerio g. 23

K. Baršausko ir R. Kalantos gatvių sandūra, po geležinkelio tiltu.

Baršausko-Kalantos

Kauno tinklai

Nuo ko viskas prasidėjo:

skalsa.jpg

telefonas.jpg

April 14, 2005

Viešoji poezija Kauno tinkluose

Kas dar žiemą šildė, pavasarį visai moliu išvėso. Todėl su saulute bei žaluma visokia... O taip pat pirmomis musėmis – iš virtualybės ėmėme lįsti į orą, demonstruodami vitaminų trūkumą ir pubertatinį neprisitaikymą prie poetinio klimato. Zelčiūčių ir Palilionių salionuose dairosi piktos moteriškės ir šnypščia gražiu “ŠŠŠŠ! Čia – poezija!” O ar kas ginčytų, kad š? Net Marčėnas, įsivyniojęs į šaliką, braukia ašarą, o Kajokas nepergali vaikystės prisiminimų, kai vogė kalytę (variantai: katytę, pelytę, Drungytę), kad išskrostų draugiškame jauname kolektyve. Iš paskos seka vora mosuojančių lazdomis, ramentais ir onkologinio skyriaus štempeliais. Tada knygynų darbuotojai kukliai slepia Palec ar Perednytės opusus ir raudonuoja, užklausti apie Černiauskaitę.

Mums gi, nepritapėliams, yra plačios tinklaratūros perspektyvos, su vėžiniu peraugimu į elektroninę makulatūrą. Kas išturėtų tokią kančią pavasarį? Todėl oficialiai deklaruoju kibererdvės postūmį į šlapiąją realybę. Gerai pagalvojus, Kaunas – ir taip virtualus objektas: apie jo egzistavimą galima sužinoti tik už miesto ribų. O taip – gyveni sau ir gyveni, nei trijų juostelių, anei šnektos.

Nauja erdvė nereikalauja naujų gebėjimų. Nebent fetišistai, per daug prisirišę prie savų avatarų, galėtų pasisaugoti eidami per gatvę. Žinia, žodis turi ypatybę tapti kūnu. O pakol kas patys įkūniję jį į retą ženklų tinklą, kabinkime salionuose, viešuose forumuose ir naujienų grupėse. Ir dalinkimės nuorodomis, vadinas, link’inkimės, pakol jauni esam.

Pirmieji Kauno erdvių linkai atskriejo iš NEDŽIOVINTŲ EILĖRAŠČIŲ SKYRIAUS “SEILIOKIS DRĄSIAI”. Eilėraščiai platinami instant messengeriais (siūloma naudotis būdelėmis prie veterinarijos vaistinės, pateikiu ir nuorodą – Vilniaus gatvė), taip pat randami Ožeškienės stotelės bei KTU Statybos rūmų forumuose. Besidomintys kviečiami ateiti į http://www.livejournal.com/community/browse_kaunas/ skverą, kur vietiniai bačkos filosofai skelbia naujus linkus bei pasakoja įspūdžius neišgalintiems prisijungti prie tinklo.