" /> sniegynai: January 2005 Archives

« December 2004 | Main | March 2005 »

January 23, 2005

Trumpai apie knygą: Viktor Pelevin. „Šventoji vilkolakio knyga“


Padovanok savo draugui sektantui!


        O tu ar mėgsti konstruoti kosmologijas?!

        Ne, verčiau pradėsiu kitaip. Ak, ir tu mėgsti konstruoti kosmologijas! Tada šeki naują dėlionę. Dalelių – 360, tik jos iš skirtingų dėžučių. Va tos, spalvingesnės, tai iš „Rusų liaudies pasakos. Penki paveikslėliai“, o gelsvosios – iš senos dėželės su nesuprantamais hieroglifais. Dar paberta niūrių skandinaviškų ir išblukusių angliškų, ir dar kažkokių, ir dar... Bet visos atspaustos ant ekologiškai perdirbto švediško popieriaus, todėl nebijodamas imkis darbo. Dėdė Pelevinas pasistengė, kad tu turėtum malonų užsiėmimą lietingą lietuviškos žiemos popietę.

        Na taip, gerbiamasis, tu nemėgsti pamokymų, nenori gauti eilinio Don Chuano. O tau niekas ir nesiūlo! Dėdė nestabdo, dėdė neužsižaidžia su viena religija ar filosofine sistema. Net rytietiškų skanumynų jis siūlo pačių įvairiausių – nespės nusibosti. Be to, įpakavimas šiuolaikiškas, todėl patiekalas nevėsta ir negenda. Netiki?

        „Šventojoje vilkolakio knygoje“ pasakojama Rusijoje gyvenančios Kinijos lapės A Chuli istorija. Gražuolė A – labai gerai išsilaikiusi pusantro tūkstančio metų paauglė, sostinės viešbučiuose aptarnaujanti pedofilus. Ir viskas būtų gerai, jei ne specialiosios tarnybos... Tęsti? Ne, geriau pats perskaityk ingredientus ir paskaičiuok kalorijas.

FSB
        Tau siūlomas kreivas veidrodis. O kur nors vienas kreivas veidrodis, ten ir juoko kambarys. Tik iš ko juoksimės, pareigūne? Politkorektiška juoktis iš politikos, tačiau madinga juoktis nepolitkorektiškai. Kita vertus, taip juoktis nuobodu. Tai ką darysim? Jau sakiau – dėdė nestabdo, todėl juoksimės iš šių tendencijų. Juoksimės iš kultūros!

        Ne, „Šventoji knyga“ – tai ne vien anekdotas. Anekdotui nereikalingas toks platus pasaulis. Dėlionė iš religijų kąsnelių ir kvazifilosofinių ar sofistinių pasvarstymų virsta įrankiu, turinčiu praktinį taikymą. Ne vien romano pasaulis, bet ir koks kitas reiškinys gali būti kritiškai apžvelgtas per duotą prizmę. O jei dar pamėginsi panaudoti ir kitas kosmologijas... Būtinai padovanok knygą savo draugui sektantui!


Виктор Пелевин. «Священная книга оборотня».
Leidykla: ЭКСМО.
Leidimo metai: 2004.
Puslapių skaičius: 384.
Panašios knygos: Viktoras Pelevinas. „Čiapajevas ir Pustota“, Viktoras Pelevinas. „P karta“, Umberto Eko. „Fuko švytuoklė“.


Nepamenu, iš kur ištraukiau paveikslėlį. Jei kas netingi, tegu paieško per "хакнутая реклама".

January 8, 2005

Laikai keičiasi...

Reikia ir senas sentencijas peržiūrėti.
Štai tokios pataisos:

Gyvenimas - tai ne teatras, o viso labo kosplėjus.

Kad šitai ištvertum iki galo reikalinga religija - metadonas liaudžiai.

January 5, 2005

IAE: tęsiant Adomo temą

Kalbos apie reaktoriaus sustabdymą nutilo įtartinai greitai. Todėl tęsiant kalbą apie IAE, dar šiek tiek nostalgiškų paveikslėlių. Jei matėme elitą, tai laikas pristatyti elektrinės proletariatą.

Remontininkai

Daugiau abrozdėlių ir teksto yra žemiau (atsargiai: 130KB).

Jungtuvai

Tėvas sako, kad metai prasidėjo blogai. Kai atvažiavo statyti IAE, komjaunuoliška romantika čia tryško per kraštus: galingiausia elektrinė, galybė blokų! Vėliau planai tapo kuklesni: trys blokai. Bet ir trečias nusibaigė neišdygęs. O dabar - išnyks dar vienas.
Tėvas sako, kad tai - šūdas.
Aš sakau, kad tai vadinasi politikos tęstinumu.
Bet smirdi vienodai.

Pamaivos

Visi kartu

Skydas

Istorija baigiasi. Visaginas trūpa ir nyksta nuo žemės paviršiaus.


Medkirčių

Čia penktokė piešiau -
ir prierašas tušinuku:
"Medkirčiu būsiu".

"Būsiu medkirčiu", -
skųsiuos jau vėliau,
kai aplink namus ims rinktis
žilvičiai ir karklai.

Paklausta, sakyčiau:
"Bijau, kad pamiškės
šaknim išvirtusiom,
švarplėm ir puvėsiais
virš galvų susičiaups."

Kirvį galandu.


Turbogeneratorius