tumblr series of tubes:

>>

« in the seedy heart of an unnamed mideast city | Main | uždavinys »

Enero 28, 2012

berlynas

įspūdis po poros savaičių -- miestas, kuriame galvojama. ir žymiai mažiau latentinės agresijos.
traukiniuose visi skaito, vagonas atverstų puslapių pralekia pro šalį kaip vėjo šuoras bibliotekoje. daug hipsterių su dviračiais. juodas bokštas prie stroikių apniktos ostkreuz stoties naktį atrodo kaip fucking minas tiritas. važiuoti dviračiu išgėrus per kreuzbergą, jupiteris landwehrkanale.

vieta, kur aš dirbu, vadinasi schwarzschild haus. difuzinė šviesa, daug stiklo, viržynas ant stogo, teleskopai visur aplink, dar truputį toliau -- tiltas, ant kurio apsikeisdavo šnipais. rūsyje, apsiklijavę dilbertais, sėdi itos. 'jei nori kažką susiinstaliuoti, prašyk mario. bet neišsigąsk, jis toks grumpy, paburbės, kaip tau to nereikia, pasakys, kad nedarys, o po poros valandų viskas įvyks. nors žinai ką, geriau parašyk emailą, nereikės su juo kalbėti.'

itos netiki fizikais ir neduoda mums rootų. deja, netiki gana pagrįstai, štai užvakarykštė istorija.

mes darome didelę integralinio lauko spektroskopijos galaktikų apžvalgą -- t.y. matuojame pasirinktų galaktikų spektrus daugelyje jos vietų, o ne tik mažame plotelyje per vidurį. naujas dalykas, rimtas šūdas, cutting edge.

norint žinoti, kur nusitaikyti, stebimas galaktikas astronomai pasirenka iš anksto, remdamiesi kitų apžvalgų duomenimis. the mother of all surveys yra SDSS -- didžiulė šimtų tūkstančių objektų duombazė: tokia dangaus sriuba iš microsoft mysql su kriptiškais flagais, lentelėmis ir bugais.

kai ką nors stebi, visą laiką reikia įvertinti tai, ką praleidi -- t.y. žinoti savo instrumentų ribas, statistiškai įvertinti imties pilnumą, pasakyti, kiek, ko ir dėl kokių priežasčių nematome, koks turėtų būti tikrasis objektų pasiskirstymas ir panašiai.

mūsų apžvalga jau prasidėjusi, spektroskopai veikia, straipsniai eina, bet doktorantai, kurie kažkada parašė SDSS duombazės užklausą ir parinko mūsų galaktikų imtį, jau senokai arba kažkur, arba viską pamiršo. mano užduotis sekančiai savaitei -- atgaminti tą pirminę užklausą, nes ji niekur nedokumentuota ir niekas neprisimena, kokie ten join(t)ai. grib.

Posted by kpmg at Enero 28, 2012 5:34 PM kaip.tik.ten

Comments

hmm. mad old scientists can't remember the first SQL query? tired of the same old grind? We invite you to... NETSCAPE. For the next 30 minutes escape the phased arrays and photocouplers and listen to a story of the banal, the mundane, the every-day.

Had a girlfriend who gave good root once. She was a pretty cosmic girl.

random comments end here.

Posted by: storgey not grumpy at Febrero 15, 2012 5:44 PM

Post a comment




Remember Me?