tumblr series of tubes:

>>

« vasaros rezultatai | Main | kad badytų akis »

Agosto 24, 2010

dear absurd

visiškai buitinė situacija: mokausi universitete dieniniame skyriuje, dirbu full time mokslinį darbą, ir štai dėl pankroko bažnyčios reikalų reikia įsigyti individualios veiklos liudijimą. tada ir prasideda linksmybės su pagalvės mokesčiu.
dar kartą: mokausi, tad mane vieną kartą apdraudžia valstybė. dirbu, tad mane kitą kartą apdraudžia darbovietė. anot mokesčių surinkėjų, turėčiau trečią kartą apsidrausti, net jei vienai dienai išsiimu verslo liudijimą.

privalomasis sveikatos draudimas -- tai <..> sistema, garantuojanti privalomuoju sveikatos draudimu draudžiamiems asmenims, įvykus draudiminiam įvykiui, sveikatos priežiūros paslaugų teikimą bei išlaidų už suteiktas paslaugas, vaistus ir medicinos pagalbos priemones kompensavimą. draudžiamas yra asmuo, o ne jo pajamos, tačiau tris kartus.

panašias prietelių istorijas jau girdėjau, pinigų iš kišenės man asmeniškai traukti nereikia, tad kaip ir neskauda. bet tai yra klinikinis valstybinio požiūrio "duok babkes, eik nx" simptomas. tiksliau, "duok babkes arba varyk į londoną".

apturėjau porą malonių telefoninių pokalbių su mokesčių inspekcijos moterimis. trumpojo telefono konsultantė tarsi užsisukusi plokštelė sakė "jums reikia susimokėti metų pabaigoje, kai teiksite deklaraciją". "kodėl?" "nes jums reikia susimokėti metų pabaigoje". lokaliame skyriuje maloni moteriškė skėsčiojo rankomis ir sakė "kai tokie įstatymai <....>".

aš tik turiu heito ir nesu teisininkė, bet man atrodo, kad čia puikus lawsuit material.

Posted by kpmg at Agosto 24, 2010 3:42 PM kaip.tik.ten

Comments

welcome aboard <)
jeigu turi laiko ir sveikatos, lawsuit būtų a most interesting development. arba bent jau nosy journalist friends?

Posted by: ktb at Agosto 26, 2010 2:08 AM

Post a comment




Remember Me?