tumblr series of tubes:

>>

« paveikslėliai | Main | lėktuvai ir nerimai »

Diciembre 27, 2009

re: knygos dar kartą

su sąlyga, kad čia esu tik studentė, o ne dirbanti-chaltūrinanti-praktiką atliekanti-grojanti-vadybinanti-simuliuojanti studijas voverė, yra kada skaityti. labiausiai išeina skaityti profesinę literatūrą bei su ja susijusią fiction, kurios kažkaip gausiai ir neblogos nukrito. taigi, tik perskaitytos/skaitomos:

-- stambule, ortakoy senų knygų turguje netyčia radau d. hofstadter -- metamagical themas, pyzė, šešios liros! sėdėjau visą saulėtą rytą prie mečetės ant kranto ir skaičiau. man patinka, kame hofstadteris mato grožį. ir apie kalbą, kaip ginklą.

-- kip thorne -- black holes and time warps: einstein's outrageous legacy. įstabi knyga, iš tikrųjų -- suprantama lygčių nevirškinantiems, naujai apšviečianti dalykus, kuriuos žinojau nuo dvyliktos klasės, su paveikslėliais, va kaip tik skaičiau istoriją apie tai, kokiu mąstymo keliu einšteinas priėjo prie bendrosios reliatyvumo teorijos. englightening. dėdė kartu su kitais yra parašęs tą storą baisią knygą apie reikalą, tai jį išmano skersai ir išilgai. toliau -- istorija apie gravitacinių bangų paiešką (jis konstravo LIGO, ir pan.), tai, kas singuliariumo viduje, kosminė cenzūra ir kiti vienaragiai.

-- everything lovecraft.

-- iš profesinių -- griffithso vadovėliai yra geras būdas mokytis fizikos. rimtai. beigi r. cowen -- history of life, mažiau rimta, bet yra gerų apibendrinimų, taip pat lehninger -- principles of biochemistry.

wishlistas:

-- visgi yra knyga apie tai, kaip europa išmirė nuo maro, o arabų pasaulis ir kinija varė tolyn. k. s. robinson -- years of rice and salt. want.

-- alan lightman -- einstein's dreams: etiudai apie tai, kas būtų, jei laikas elgtųsi kitaip.

-- i. mcdonald -- river of gods: ateities indija, pilna džinų ir nanorobotų.

-- m. swanwick -- jack faust: faustas susitinka su ateiviu vietoje šėtono bei keliais šimtais metų per anksti pradeda techsinguliariumą. ir the iron dragon's daughter, jei apie tai kalbam.

-- anything octavia butler, bet gal labiausiai "kindred" -- sako, tokia juoda istorija, kad autorė mirė, jos nebaigusi.

-- charlie stross -- iron sunrise.

Posted by kpmg at Diciembre 27, 2009 11:40 PM kaip.tik.ten