tumblr series of tubes:

>>

« buitelė | Main | dar vienas naujas žodis »

Septiembre 23, 2009

stambulas 004

buvau stambulo islamo mokslo ir technologijos muziejuje. dar du tech muziejai kol kas neaplankyti, vienas jų turi povandeninį laivą.

šis, beje, nykokas - visur tik modeliai ir kopijų kopijos, nes originalai išgrobstyti ir išvežti į harvardus ar londonus.

kita vertus - šalia šio daikto buvo parašyta "rocket". senovinė torpeda, matyt.

SNV85922.JPG

kalbant apie raketas, kosmoso amžiuje mečetės turi būti atitinkamos, fuck yeah! ji šiaip visa skardinė.

rocket.JPG

ir tai, kad islamo civilizacijos vienas iš svarbiausių artefaktų turbūt yra meteoritas, irgi yra belenkaip kiečiau.

"romeo ir džiuljeta". ..... ..... .....

deshra.jpg

dar pora neuroskaitalų:
istorija apie nuo prigimties aklą turkų dailininką, kuris smegenimis renderina šešėlius ir perspektyvą bei istorija apie po kelių dešimčių metų regėjimą atgavusį bičiuką, kurio akys veikė, tačiau smegenys taip ir neišmoko matyti.

dar - labai patiko ir daug ką pasako apie mokslo paskirtį. mokslininkai įkišo negyvą lašišą į fMRI aparatą, rodė jai žmonių nuotraukas skirtingose socialinėse situacijose ir klausinėjo, kokios tų žmonių emocijos. išanalizavus magnetinio rezonanso tyrimo duomenis, pasirodė, kad žuvis galvojo apie tuos paveikslėlius. be abejo, rezultatai įrodo ne faktą, kad negyva rybka supranta anglų kalbą ir yra empatiškas padaras, bet tai, kad atsitiktiniai triukšmai gali vesti prie klaidingų teigiamų rezultatų - todėl reikia atlikti statistinius testus, simuliacijas, kruopščiai pasirinkti patikimumo vertę ir taip toliau. moralas -- visada reikia abejoti savo naudojamais metodais.
bendrame kontekste visai normaliai.

Posted by kpmg at Septiembre 23, 2009 4:08 PM kaip.tik.ten