tumblr series of tubes:

>>

« [reikia elektroniko] | Main | warren ellis apie laikus ir alternatyvą »

Enero 7, 2008

all flavours of human relationships

šiandien pusryčiaujant galvojau, kad vadinamieji internetiniai "socialiniai tinklai" yra perdėtai optimistiški ir netgi kvailoki, kadangi atspindi tik pusę realybės. grupė yra pats didžiausias savo priešas, sako clay shirky, bet to negana. tu gali prisidėti 336614 draugus į savo tinklą, whatever that means, bet kurgi tavo priešai, kurie irgi tave apibrėžia ir yra tavo socialinio tinklo tikrovėje dalis?
toks dalykas kaip isolatr neleidžia sąveikauti su priešais, jis tėra tik būdas išreikšti savo mizantropiją. o ką daryti žmonėms, kurie yra linkę bendrauti ir šiaip mėgsta žmones, tačiau turi priešų ir nori virtualybėje atvaizduoti visas savo žmogiškasias interakcijas?
yra koks tai neaiškus makeenemies.com, kuris sako "make your enemies closer", yra snubster, leidžiantis sudaryti nekenčiamų ir iš gyvenimo išbrauktų žmonių sąrašus, ir dar yra enemybook, praktiškas būdas vadybinti priešus, sako.

Posted by kpmg at Enero 7, 2008 12:20 PM kaip.tik.ten

Comments

"uzdaras draugu tinklas" visgi yra gan veiksminga kovos su "priesais" forma, prisminkime vaikyste - ignoravimas ir "bojkotas" buvo ziauriausias susidorojimo su oponentu budas, todel virtualiuose "socialiniuose tinkluose" ir meatspeiso "klubuose", kurie daznai kaip tik ir primena vaiku darzelius, kuriuose vaikai kovoja del demesio, ignoras, facekontrolas, karmakontrole i panasus dalykai leidzia suerzinti ir netgi "nugaleti" kitamincius t.y. sukurti iliuzija, kad ju nera!

Posted by: 11Y4 at Enero 7, 2008 1:43 PM

Netgi įdomu pasidarė ar yra socialinis tinklas, kuris leidžia susidėti savo priešus ir sekti informaciją apie juos, naudojantis web mashup servisais?

Posted by: laumaras at Enero 7, 2008 2:09 PM

kažkiek į tą pusę, manau, enemybook aplikacija facebook'e.
ten netgi galima susirasti savo priešų priešus ir su jais susidraugauti.

Posted by: opit at Enero 7, 2008 2:24 PM

o kuri aplikacija, leidzia nunuodyti admina?

Posted by: 11Ы4 at Enero 7, 2008 3:33 PM

onlain zaidimuose buna ir priesu :)

Posted by: kkk at Enero 8, 2008 4:17 PM

/. yra normaliausias socialinis tinklas tokiu atveju.

Posted by: Eimantas at Enero 10, 2008 6:10 PM