tumblr series of tubes:

>>

« saulėtos dienos proga | Main | puikiai »

Enero 26, 2007

on city

neseniai girdėjau ir skaičiau, kad mieste esančius reklamos stendus agentūros privalo užpildyti socialine reklama, jeigu nėra komercinės užsakovų. vilniuje dar ne, bet, tarkim, stockholme ar kituose pažengusiuose miestuose mane nori imti epilepsija nuo nesibaigiančio reklaminių šviesų triukšmo. kaip, tarkim, myspace.com su ie. negali pabūti tykiai. būtinai reikia užšikti kiekvieną laisvą plotelį ir eterio sekundę.
tai dar būtų nieko :). tik nykiais dalykais užšika.
slapta tikėjausi, kad "garbės žodis" - socialinė reklama. būtų nieko. primintų puikią savoką. aišku, ne. "gera daryti gera" - koks tai šeimyninis plastikinių telenumirėlių paradas, o "rūpinkis savo reprodukcine sveikata" - word 95 dizaino triumfo kvintesencija. net tai praleidus, koks reklamos pranešimas? "gera patelė nedaro aborto"?

Posted by kpmg at Enero 26, 2007 1:52 PM kaip.tik.ten

Comments

mhm, sita manau drasiai gali dalyvaut kvailiausios ir maziausiai poveikio turincios reklamos rinkimuose =] ir kur jie ta pabaisa atrado..

Posted by: scorps at Enero 26, 2007 4:27 PM

Posted by: ~ at Enero 26, 2007 4:54 PM

moteris tai gana patraukli, bet tekstas... pirmiausia jo per daug, antra jis per sudetingas. juk visi tie keturi isakymai kartu igyvendinami vieninteliu budu - tai ir galetu dvigubai didesnem raidem parasyt UZMAUK PREZIKA!
bet kuri Durex reklama veikia geriau, nors aisku tai vienos geresniu reklamu apskritai...

as kiek matau socialiniu reklamu tai beveik visos sako surink savo shuns shudus! bet as shuns neturiu ir nemegstu ju, tai uz ka man dekoja kad rupinuos svara mieste? vat jei butu "turek nesiojama pelenine", kaip Tundroj buvo...

Posted by: menesis at Enero 26, 2007 11:43 PM

"gera patelė nedaro aborto"™ - зачёт, užsirašiau :)

Posted by: dkbrz at Enero 27, 2007 3:01 PM

iou.

šiaip šitas žodis man nepatinka ir dar nė vieno karto gyvenime nesu jo vartojusi - bet nuo pat pirmo karto, kai pamačiau tą mergaitę, taip ir sukasi galvoje: "pizdutė".

lytinė reprodukcinė sveikata, my ass. toks įspudis, kad vėl artėja pasaulis, kur "sexas" pasakoma tik nusukus veidą ir pašnibždom. o vienintelę teisę į jį turės libidiškos reklamos - alia elektromarkt boba su blėkiniais papais.

Posted by: katiba at Enero 27, 2007 10:23 PM

aisku, buitines technikos pardavejai ir lytines, psichines ar kitokios sveikatos saugotojai turi kiek skirtingus tikslus ir ju reklamos tikslo grupes yra kiek skirtingos, bet kodel pirmi sugeba itikinti, kad pirkti dulkiu siurbli arba vibrodantusepetuka yra seksualu ir "sutaupyti madinga", o socreklamos gamintojai ir ju uzsakovai vadovaujasi kazkokiu senmergiu ISO standartais? Toks ispudis, kad pasirupinti savo reprodukcine sveikata sugalvojo pagyvenusios valstybiniu istaigu tarnautojos. Kita vertus, tai nera joks apibendrinimas, visur pasitaiko neprofesionaliu darbuotoju ir neskoningu reklamu, taciau viesos, "nepelno" provokacijos kartais galetu buti idomesnes, pavyzdziui, pasirupink asmenine ugniasiene ir antivirusine programa - kiekvienos lytino gyvenimo saugumas jos pacios rankose...buk atsakinga ne vien Internete :D

Posted by: 11Y4 at Enero 28, 2007 8:05 PM

dar bjauriau, manau, kad vienintelis poveikis - patikinti azabočenų vyrų bandas, kad viskuo pasirūpinti turi boba, o jeigu nepasirūpina - tai jos pačios problema.
ir kur lygių galimybių kontrolė žiūri...

Posted by: bingotron at Enero 28, 2007 9:42 PM

uzdrausti tokias reklamas
1. kaip jau kazkas minejo, akivaizdus iradymas, kad VISA TAI MOTERS PROBLEMA
2. LIEPIAMOJI NUOSAKA uzknisa juodai
3. "vartok kontracepcijos priemones". o nx? o jeigu nenori? isvis blyn, su tokiu mastymu niekada nepasirodys vyrams skirtos kontracepcijos priemones, nes tu, MOTERIE, VARTOK!!! (kalbu ne apie prezervatyvus).
4. "nedaryk aborto" - o kodel gi nedaryt? pagal LRS istatymus, abortas yra legalus.

cheers, visiems peniams ir vaginoms.

Posted by: elena at Enero 31, 2007 9:34 PM

man tai tos reklamos išvis juokingos. nu plyn, pusė 12-13 metų panų jau atsidulkinusios tiek ir tiek, kad susirenka ir diskutuoja, kad tas nesugeba to ir ano, o kitas išvis nepajėgus. nu tai kas per išvados galimos visuomenėj? kai tėvai ar soc darbuotojai savo vaikus laiko šventaisiais o tie jau tris ar daugiau kartų darėsi valymus ir pan. tokios reklamos nė velnio nepadeda. ne kartą mačiau, kai mažametės praeina pro tuos stulpus ir spjauna tiesiai į juos..

Posted by: mets at Febrero 1, 2007 12:59 AM