tumblr series of tubes:

>>

« o dolskis | Main | dlnšdeč »

Agosto 8, 2006

darom 2006

it's been emotional.
antradienis penktadienis sekmadienis, ir man jau liejasi dienos ir siūbuoja organizmas. bandau susirašyt, kad nepamirščiau, vistiek masiniai įvykiai - tai tūkstančiai skirtingų požiūrių, momentų ir tiesų.

pirmadienio vakaras nuspalvotas peroksidu ir padengtas plastiko plėvele.
antradienis. logistics, ten/šen, laukiam, kraunam, atvažiuojam su geriausiais nenumirštančiais disco hitais.
pabaigiam plaustą bei šlagbaumą, purškiu nitrūcha vėliavą - tris kaukoles pria che guevaros veido, dar kažkokie smulkūs darbeliukai, mažas koncertas tvarte, kurį skirstau į dvi dalis - prieš kasiaką ir po. antra dalis geresnė, atlikėjai žviegia "aš nuplikau nuo peroksido!" ir 'sex and violence", publika - "bybė! aš tau sakau - bybė!". o kur dar grupės "kaulinis senis" akių kontaktas - aršiau nei sabot.

sex and violence - nuostabus šūkis ir esmė, purškiau kitą rytą ant lauko tualetų. dar ballardas "crash" rašė apie tai. "kruštis ir kautis".

geriausias festivalio rytas ant scenos. kitą dieną labai džiaugiuosi, išmokusi drele sukti varžtus į tas pačias grindis.

kažkokie dar smulkūs darbeliukai, vakarop pasiimam testuotoją katibą ir nuplaukiam plaustu iki brastos. atlaiko. prausiamės su muilu.

instrumentus į rankas jama adomėlis ir pankeliai. "grojom būgnu keturiese".

- "aš kalbėjausi su ve!" - "ką jis tau sakė?" - "paklausiau, kiek valandų".

naktį ant scenos susimeta so seventeen pankelių širšynas, kuris užmiega gal ketvirtą ryto, o atsibudęs nuo kaustytų ve žingsnių tesia kaip tik ten, kur baigė.

džekas skerdikas su pupomis - "go vegan".

antifa sausainiai "gaidelis"!

parkė su dingusia maža mergaite, kuri, pasirodo, yra du berniukai ir niekur nedingo. stebiu, kaip lryto žurnalistė rašosi akivaizdžias nesamones į savo knygutę, ir jechidnai kikenu.

vakaras, inžinieriai bando pajungti posto prožektorių. "bybė!!! straitedžų darbas!".
marozai. vietom bjaurūs, po to aš jiems suku kasiaką, nes jie nemoka, jie man glosto galvą - "sava", užkūrinėja generatorių. ką aš žinau. ne mūsų tai gentis. vieną momentą gali visiems kišti degtinę ir kolą, kitą - mesti žmones į vandenį ir priekabiauti prie patelių. ką daryt su žmonėmis, kuriems pasaulis piktas ir kurie nesupranta kitaip?

kluone zabulis ir keptuvė pisteli trumpą koncertėlį, sado mazo, lipu ant baro kėdės, labai gerai po tos parkę grojančios mergaitės!

"ne, aš jau valgiau ir dar valgysiu, ir man negėda".

penktadienis. sėdim prie plausto posto, gaila, praleidžiam, kaip kažkas apvirsta, upė, chillas, mėlynės, stepo anekdotai (kilometras bybės. žuvies akis. skyrybų agentūra "įskaudink". labai gražiai negražūs, gaila, pamiršau), soundcheckas. zapors varianc su generatorium, pajuodę mechanikai, paskui zapors varianc su play ir kluono generatoriais. paskui viskas atsistato, "ryt turėtų būti ramiau. pagal tikimybių teoriją". pirmos dvi grupės nelabai, vengrai - zjb, rišam ir laužom šviestukus, kurių nebelieka jau paryčiais.
einam lūžt į palapinę, skambutis, zapors - marozai, atbėgus prie posto kovotojai pasakoja adrenalinines kautynių istorijas.

šeštadienio rytas. mažai miegojau, bet įsivažiuoja pankrokas. gerai - zimbabwe, kurios su igno gitara ir blauzdomis skambėjo daug sodriau. va taip vat - moka grot ir dainuot melodijas, sc - zjb, gaila, kad tuo metu ieškojau girtos grupės girto vokalisto, tai vietom praleidau. vokalistė atstovi, kaukolė ant džinsų, osviežas ant scenos ir geras garsas.

"ji man nuskus ūsus, nes tai kenkia mūsų santykiams".

įsiminiau dvi vėliavas iš palapinių miestelio: madonna virgin tour ir baltą "pyzda" virš grinderių vietos.

truputis neramaus miego chilloute, paskui keliuos. išeinu į kiemą padarius puoduką kavos - bėgančios minios vaizdas, į orą lėkia plastikinis stulpelis, kautynės, nebeaišku, kas kaip, marozų mašina nuneša mentų dureles, mentas melancholiškai žiūri į tolį..

paskui sutinkam tą bičiuką, kuriam bakstelėjo į pilvą. sveiką, girtą ir ištroškusį pramogų. pukala eina graibyt mergaitės šuns iš tvenkinio, šuo atsiranda, susirinkimas, apsauga, jungiam šviesas ant stulpų, apsiverkiu per frekenbok koncertą.

viskas pamažu pereina į malonią šyzą, linksmi širvintų robokopai, plikos zimbabwės, griebiam tarnybinį alų, smagiai girtas zabulis ir atsakingas stepas, d'n'b vakaruškė kluone, kur ir mes gaunam savo akimirkas. atsimenu, kad lipu ant baro, kad netoliese fotografuojamas pasyvus jaunuolis su ažuolo lapais plaukuose bei žalia kirmėlyte prie ausies, kad sakau "pochui, dieve" girtam dievui, kišančiam viskio butelį.

du pilkus paryčius iš eilės nujungt ir sunešt dj'ų įrangą. penktadienį - kai kapitonas karvė sako "dar destruction" ir "pasaulio pabaiga", šeštadienį - kai sakau domui "nurinkt šūdus ir užrakint viską nx".

jau miegodama girdžiu, kaip į palapinę įkrenta kometa petras.

armagedono rytas. renkam šiukšles, nemirštantys alkokariai varo puikų repą prie staliuko, "griaznyj roker", žygis ištinusia lūpa, kuriam siūlo eiti dirbti pripučiama lėle, evakuojamės, iškraut aparac, karšta vonia - "dar ir taip būna" ir keturiolika valandų miego. kai prabundi įtampoj vidury nakties, ir tada toks atlėgimas - "baigėsi, nebereikia".

dar liko kalba. "didžėjus vulgaris zapors varianc", sako rokas, suprask, didžėjus avinas neleidžia pasakyti per mikrofoną pranešimo apie pamestą piniginę. "daugiau osviežo!", "atiduok sūnų!", "apsikrėst bybėm", "ai vaz slyping in mai palapain end zere vere meny skrampls. skrampls, ju nou, enimals in da boks. sou ai nyd tiu vaš mai organs intims"."dabar esame truputį mažiau boržomė ir truputį labiau prasčiokai".
ta prasme,
"paštec" = "bet koks kietos konsistencijos skanus maistas";
"pienukas" = "trokštamas alkoholis/bet kas vertingo";
"boržomė intims zaporas" = "verslo susitikimas";
"boržomė zaporas vulgaris" = "remontas";
"dr. organs intims" = "ginekologas";
"enimal intims kontakts" = ""katė";
sick. blogiau, nei eločka.

puiki akimirka dar buvo, kai vyc kūrė gandus:
"šuo išprievartautas, papjautas ir įmestas į tualetą", "du marozai nušauti į galvą, automobiliu ištampyti po teritoriją, juos veganai sudėjo į savo maistą, o nuo jų smegenų blizga sniegas".

ukrainiečiai, nusismailinę kuolus, užsidegę laužus ir pasirengę kautis. nemačiau aš jų, bet skambėjo grėsmingai.


subjektyvus ačiū: pagaliau sutiktam laumarui & co už kiną šeštadienio naktį. veiksmas turi būti. frekenbok už koncertą tamsoje. žygiui už tai, kad švietė. mic už tai, kad išgelbėjo koncertą penktadienį, suradęs generatorių. agurkui už knygą, kurią radau ryte, chaishopo užuovėjai, rokui, adomui ir pukalai už festivalio kalbą. šėrusiems, davusiems osviežo, kavos ir st.

dar mačiau daug personažų: egzorcistą gonziką, kuris vertėsi ilgais metalisto plaukais per laužą, kapitoną karvę, kuriuo "negalima tikėti, bet vistiek tikiu", anarchistą maskvytį - kuris lakstė su medžio šakele prie veido, kitą anarchistą, matyt, su akvalangu, cacą :), kosmoso kaubojų su musėmis ant veido, smagiai girtą ugn.


"o ash nekaltybe praradau..bet tai nesiskundziu:) juk DAROM :)
"

ką mielai atpyzdinčiau: be abejo, vietinius marozus, idiotus žurnalistus ir džiuzą.

...viena vertus, labai pikta, kad taip baigėsi ir kad baigėsi dėl bukų žmonių, kita vertus, gaila nepagrojusių grupių, žaizdos ant berniuko pilvo, pervargusių darbininkų bei nusivylusių. bet yra ir geroji pusė - pageneravo šitas įvykis vienybės, tokio "mes", tokio "defend your party". bybė, aišku, kai tūsą reikia ginti nuo visų - mentų, vaikų ir higienos kontrolierių, piktų žmonių iš išorės, girtų žmonių iš vidaus, žiniasklaidos, nekokybiškos technikos ir ne iki galo tvirtų savanorių.

...bet ašaras spaudžiantis tylus frekenbok koncertas, pavargęs susėdimas prieš einant miegot šeštadienio paryčiais, faini tie žmonės.

mano mėgstamiausi vaizdai: padrikąja tvarka.
atspindžiai:
vhc forumai, kur dar daugiau visko.
ore pūlių kamuolynas.
delfi
lrytas nr.1
lrytas nr.2

Posted by kpmg at Agosto 8, 2006 4:05 PM kaip.tik.ten

Comments

Posted by: Comment Submission Error at Agosto 8, 2006 8:04 PM

wiskas liux.

tik nesupratau shito: "ne iki galo tvirtų savanorių."

matai, savanoriai irgi zhmones. jiem irgi ir miego ir poilsio reikia. to nebuvo.

Posted by: mashius at Agosto 10, 2006 12:57 PM

nemanau, kad tai buvo kažkokios personalinės strielkos. bet akivaizdu, kad vieni varė labiau, o kiti slabniau. :)

Posted by: ve at Agosto 10, 2006 1:15 PM