tumblr series of tubes:

>>

« tamsūs langeliai | Main | blia »

Junio 8, 2005

departures and arrivals

šiandien jaučiuosi visai įsiprasminus, nes perkėliau iš vienos vietos į kitą trečdalį gruzoviko malkų ir kažkiek kilogramų molio. tikiuosi, kad mane skaudės ne rytoj.
kai toks darbas darosi, čia ne raidelių rašymas, yra kada galvoti.
vienu metu mąsčiau, kaip, vykstant masyviems gyvenimo apsivertimams tiek į gerą, tiek į blogą pusę, neįvyksta toks realus suvokimas, kas darosi, visi rakčiukai prisisuka patys, viskas susidėlioja ad hoc - "aha, dabar turbūt reikia padaryti šitą ar aną veiksmą, bet bliat', kas čia vyksta?". ir kad gal ritualai - dar vienas būdas dorotis su tokiu nesvarumu ir užtvirtinti to ar ano įvykimą.
dar pagalvojau apie pirkimo vietas. ant kiek subtilu: yra turgus - mainų ir komunikacijos vieta; yra parduotuvės - kur perkami reikalingi daiktai; yra pirkyklos - kur perkama dėl pirkimo: hypermaximos etc; ir vakar įvokiau, kad dar ketvirta rūšis yra, tokios vietos kaip europa, kur prekė ir netgi pats pirkimo veiksmo teikiamas pasitenkinimas yra visiškai trečiaeilis dalykas, kur einama pabūti, nes ten amžinas kaifas ir amžina laminuotų šypsenų šventė. labai patiko šmc nuotraukų serija apie tokias masines pasilinksminimų vietas ir tikrus žmones, kurie iškrinta iš šventės konteksto. išvis nebloga paroda, labiausiai spooky - ta kabina, kurioje rodė interviu su barselonoje parsidavinėjančiais vyrais. ne pats interviu, o tai, kad abiejose sienose vienas prieš kitą kabo iki begalybės atspindintys veidrodžiai, ir iš tiesų žiūri į padaugintą save, žiūrinčią, kaip nebeveikia socialinė kritika, ir realiai matai tik savo cinizmą.
dar galvojau apie "vyriškus" vs. "moteriškus" darbus, ir kodėl mielesni pirmieji. viena vertus, sprukti nuo rutinos laužant nusistovėjusius (kur?!?) stereotipus turbūt nėra pati blogiausia išeitis, kita vertus, pati darbų prigimtis kitokia: jei sutaisai vamzdį ar įkali vinį į sieną, tai yra įvykęs, vienkartinis ir užbaigtas žygdarbis, o valymas/indų plovimas/skalbimas ir tt yra kasdienio pasišventimo aktai, ir užpisa kasdien.
jojo, mane jau skauda :)

Posted by kpmg at Junio 8, 2005 10:47 PM kaip.tik.ten

Comments

stereotipai nustatomi penktoj klasėj, kai mergaitės eina sriubos virt, o berniukai vinių kalt.

Posted by: Merė Raili at Junio 9, 2005 1:52 PM

jo jo, tas indu ir/arba myzaluotu ranksluosciu skalbimas uzpisa, ale smagu po to kai viskas gaiviai kvepia. nors ir laikinai.

Posted by: Paulius at Junio 13, 2005 7:22 PM

O man indus plauti patinka. Susitelkiu i indu plovima ir nieko daugiau nejauciu. Erzina arba dziugina nusiteikimas, o ne indai.

Posted by: Petras at Junio 16, 2005 12:06 AM

nu atsiprasau.. kapoji malkas, kapoji, o ju kaip reikia taip reikia.. kur cia pabaiga???

darbai neturi pabaigos. Rimc.

Posted by: palivalka at Junio 18, 2005 1:45 AM