tumblr series of tubes:

>>

« sulinkėjimas | Main | contrails »

Octubre 8, 2004

ar yra?!

blia, kodėl vilniuj nė velnio nėra gražių reklamų?
jei man pisa protą, tegu tai būna nors įdomu.
dabar gi - visiška nykybė, net nepaisant politinių.
kodėl visos socialinės reklamos tokios tragiškos? ką valgė jų dizaineriai?
agituoja rūkyti ir neieškoti išeities dviese ir nesusilaikyti paskutinę minutę, imho
komercinės - same shit.
plastikiniai žmonės arba vietinė saviveikla.
jei šituo nesusipratimu buvo siekta skandalo, tai skandalas galėtų kilti nebent dėl briedno padarymo.
einu miegot.
baigiau.

Posted by kpmg at Octubre 8, 2004 2:05 PM kaip.tik.ten

Comments

gal tiesiog reklamos skiriamos atitinkamui vartotoju sluoksniui, vadinasi tau reklamu kaip ir neskirta, tad galima ramiai toliau testis

Posted by: so at Octubre 8, 2004 2:51 PM

imho geriausias vizualinės reklamos pavyzdys yra google ads'ai. spausdintoje medijoje manau, kad ne ką prasčiau atrodytų.

Posted by: mentolis at Octubre 8, 2004 4:11 PM

nu as nzn kaip ten daba,bet mano galva bjauriausia yra tai kad reklamos kartais buna visai be rysio ir be to panaudoja estetishkai bei psichologishkai patrauklias tematikas ir sloganus parduoti,parduoti,bet ka parduoti. na pvz.kox buvo rysys tarp laimingos seimyneles prie pianino,sukio"laimingas gyvenimas" ir mobilios telekompanijos? arba didele grazi j/b veido ir ramunes nuotrauka, bei "dolita batu namai"?!arba pilki betoniniai laiptai,grazus drugelis ir sloganas "rinkis naturalu"-spekit ka ;)as tokiu pvz visa papke pririnkau.
juk viena vertus dizaineris,kaip menininkas,kuris teturi galimybe pasireiksti media mass reklamos kurime,panaudoja galimybe,kad jo darbas pateikiamas dideliai auditorijai,o is kitos puses turi paisyti kompanijos promotion reikalavimu.
vat ir neber rysio.
o dar sako,kad jei nori parduoti masina,nufotkink ja su grazia pana,grazi pana atkreips demesi-ir vaikino ir panos,suteiks gera ispudi ir tarytum prabrainwashins.o jei ne tai vaiku ir gyvunu portretai veikia nepriekaistingai-jie pritraukia ir vyro ir moters ir vaiko demesi.

Posted by: aniry at Octubre 9, 2004 2:25 PM

vaiku vaiku.. vaiku reklamose tiek daug todel, kad jie patys labai paveikus reklamai ir todel, kad tai apeliuoja i tevu jausmus. Kuris tevas nenori savo vaikui geriausio?

Ir, kaip sake mano draugas may: "spaudos ir web dizaineris nera menininkas, nes jis daro masinio vartojimo prekes."

O dar, bet kurios reklamos pirminis ir svarbus tikslas yra atkreipti demesi, o patiko ji tau ar sunervino,cia kitas, nors ir svarbus klausimas.
Ka jus manot vici zuvies reklamos kurejams grazi ta dainele, kuri sukasi rolike?

Posted by: palivalka at Octubre 12, 2004 10:59 AM

kai man kartais, labai retai, tenka pasižiūrėti televizorių, tai be panoramos dar pažiūriu ir reklamas, nes jos man patinka - gražiai padarytos, trumpos ir aišku ką nori pasakyti. tegul tos reklamos akiplėšiškai naudoja standartinius patraukiančius elementus, kurie visai nesusiję su reklamuojamu objektu, tačiau pažiūrėti į gražius daiktus ir laimingus žmones yra malonu.

o štai mieste plakatai dažnai būna negražūs, ypač socialinių reklamų. man patiko serija vairuotojams "nebūk žąsinas, užsisek diržus" ir pan. tačiau narkotikų, saugaus sekso, aids, tbc, donorų, pagalbos linijų, "būk socialiai aktyvus" ir pan. reklamų paišytojus reikėtų mest lauk, nes jų darbai primena propagandinius lankstinukus poliklinikų laukiamuosiuose tarybiniais laikais, ir manau labiau sužadina priešiškumą nei įkala skelbiamą konceptą į pasamonę.

mobilaus ryšio kompanijoms paprastai pavyksta padaryti patrauklias reklamas. ir Švyturio reklamos autostradoje man visada sukelia šypseną - "šis kelias veda į švyturio šalį" :D~

"IR KAUNE GALIMA GYVENTI!"

Posted by: menesis at Octubre 13, 2004 2:59 PM

opit, ne mus lochais laiko, tai Juos laiko, o mum skirtos reklamos kukliai slepiasi google rezultatų pakraščiuose ir /. baneriuose, kuriuos mes pašalinam gudriais browserių priedais ir vis tiek nematom. aš įpratau ir gatvėj filtruoti reklamas, siūlytojus bei popmuziką, ir jų tiesiog nematau ir negirdžiu, nes jie ne man :)
X: "o koks gabalas!". Me: "ai čia kažkas groja?"

geriausia tai užsidėt tamsius akinius, kapišoną, susikišt laidukus į ausis ir aplinkiniams bei reklamoms išnykti iš akiračio. kai užsiklausai drumo kur nors troleibuse kartais pasijunti nežinia ką čia veikiantis ufonautas o ne paprastas miestietis.

Posted by: menesis at Octubre 13, 2004 3:22 PM

o man patiko socialinis plakatas siauliuos,maciau ana ziema,autobusu stotelese,kazkas apie"padek savo siuksles i siuksledeze"-neatsimenu tixliai.
o uzsidet kapiusona ir atjungt laidelius-tolygu ne juodu,bet roziniu akiniu uzsidejimuj.nors..."i don't smoke weed anymore,'cause i can't percieve reality,as it is"pasakiau as."thats exactly why i smoke it for twenty years,to get this"atsake ianas.

Posted by: aniry at Octubre 21, 2004 10:23 PM