« blah | Main | replikes? »
Junio 23, 2004
fyi - diy gira
čia kažkurią dieną su kolegomis diskutavom, kas tai/kaip tai pasidaryti, išknisau kažkur autentišką algoritmą:
- 1 kg džiovintos duonos pakepinti, kol pageltonuos, užplikyti 10l verdančio vandens, įdėti šiek tiek mėtų. po 24 val. perkošti, suberti 800g cukraus, 40g su cukrum ištrintų mielių, išmaišyti ir laikyti šiltoje vietoje. pastoviai nugraibyti putas, kiek parūgus, supilstyti į butelius, įmesti po keletą razinų, gerai užkišt, kitą dieną galima gerti, raugalas gali stovėti apie du mėnesius.
...nors manęs gira visiškai nepriot - šitai vilioja kur kas labiau :)
Posted by kpmg at Junio 23, 2004 9:08 PM
Comments
keli draugei gaminosi toki daikta irgi... berods labai panasus receptas... tai sprogo buteliai ir buvo daug putu per visa buta :)
Posted by: tamole at Junio 24, 2004 1:29 PM
Jeigu gira ilgiau paraugini ir idedi daugiau cukraus ir razinu joje irgi "gradusai" pasigamina, tik skaniau negu ve aprasytas variantas.
Sekmes
Posted by: levas at Junio 28, 2004 1:54 AM
daugiau cukraus ir mieliu is razinku kefyro nepadarysi, kasmet ziema kaupiu duonos kriauksles kad vasara tokio marmalo pasigamnciau, tik zinia rauginimas mano vyksta iki tada kai ragaujant jau jaucias visi reikiami laipsniniai priedai gaunas toks fun silpnokas duoninis alus. arba galima apsiprekint tokiu tai giros koncentratu is kijevo vezamu is to gaunas geras brudas be duonos skonio ten tipo salyklas kazkas tokio.
Posted by: na palauk at Junio 29, 2004 12:49 AM